Eén van mijn goede (blog) voornemens van dit jaar is om het item “Interview with a Blogger” weer nieuw
leven in te blazen want het is alweer drie jaar geleden sinds mijn laatste interview!
Voor wie dit item (nog) niet kent: in Interview with a blogger stel ik een aantal vragen aan een blogger die
ik bewonder, mij inspireert of met wie ik een band heb gekregen tijdens het bloggen, zoals met My Linh van
Writing Temptations , om haar beter te leren kennen.
Het koken kreeg deze keukenprinses letterlijk met de paplepel ingegoten en dat verklaart dat ze de sterren
van de hemel kookt om haar ervaringen vervolgens met ons te delen op haar blog. Vandaag nemen we een
kijkje in de keuken van My Linh!
My Linh ken ik al zo’n zes jaar van het bloggen. Toen ze rond 2009 begon met bloggen, schreef ze vooral
over beauty, maar zo’n drie jaar maakte ze de switch naar haar andere grote passie en begon een foodblog
met een vleugje mindstyle. En ook met haar foodblog weet My Linh mij te inspireren want laat ik nu ook
heel graag in de keuken staan om nieuwe recepten uit te proberen.
Je begon destijds met een beautyblog en hebt toen de switch gemaakt naar een foodblog.
Hoe ben je tot deze beslissing gekomen en was het een makkelijke keuze en mis je het
bloggen over beauty niet?
Poe, moeilijke vraag. Ik kan datums niet zo goed onthouden haha. Als ik het goed heb –maar pin mij er
niet op vast- ben ik in 2009/2010 met bloggen over beauty begonnen. Ongeveer 3 jaar geleden ben ik
overgestapt op een foodblog. Mijn eerste foodpost was op 11 februari 2014. Ik ben eigenlijk niet bewust
overgestapt. Voordat ik met mijn foodblog begon was ik namelijk gestopt met bloggen, omdat het teveel
werd. Ook verloor ik mijn interesse in make-up. Het werd vooral een dure hobby, waar ik weinig plezier
meer in had en –in mijn ogen- ook niet zo heel denderend in was. Het stoppen was dus geen moeilijke
keuze. Na een tijd kwam ik erachter dat ik het bloggen zelf wel heel erg miste. Om het leuk te houden,
besloot ik te bloggen over een onderwerp waar ik altijd veel mee bezig ben geweest: eten. In de loop van
de tijd is er ook wat mindstyle bij gekomen. Het meest populair op dit moment zijn mijn smaaktesten.
Misschien dat ik binnenkort ook weer wat over beauty producten wil schrijven. Het begint in ieder geval
wel te kriebelen…
Heb je een foodbucketlist voor 2017 en zo ja wat staat erop?
Een bucketlist heb ik niet echt, maar zoals iedereen denk ik vaak genoeg “ooit wil ik eens..”. Een aantal
recente dingen zijn: De aardbeien van Japan proberen (ik ben er al wel geweest, maar het was toen
helaas geen aardbeien seizoen). Ook wil ik “Pho” van mijn vader leren maken. Pho is een Vietnamees
noodles gerecht. Eigenlijk wil ik nog heel veel gerechten van mijn vader leren haha. Op dit moment
probeer ik ook de “Swiss Roll“(opgerolde cake) te perfectioneren en ooit wil ik nog eens croissantjes
helemaal zelf maken.
Wat zou je aan mij voorschotelen wanneer ik bij je kom eten? Je kent me inmiddels dus ik
ben heel benieuwd!
Wat een heerlijk idee! En moeilijk. Te veel keuzes haha. Ik ben geen fancy eter, dus het worden geen borden
à la 3-sterren restaurants. Mijn stijl is lekker en voldoende eten dat je aan thuis doet denken. Voor
het voor- gerecht zou ik voor een soepje gaan. Mijn pompoensoep heeft nog nooit teleurgesteld (en volgens
mij heb jij ooit tegen mij gezegd dat je dit ook lekker vindt). Voor het hoofdgerecht zou ik eten op z’n Aziatisch
serveren: Een kom met rijst en verschillende gerechten erbij. Een van die gerechten zou sowieso gevulde tofu
moeten zijn. Ik heb dit gerecht van mijn vader geleerd en vind dat iedereen het een keer in z’n leven geprobeerd
moet hebben haha. Gewokte Chinese groente erbij, zoetzure vis en ieder een potje Chinese gestoomde ei. Relatief
gezonde gerechten, maar toch heerlijk. Als ik dit met mijn vriend eet, komen we eigenlijk nooit meer aan een toetje
toe (vol buikje). Echter, als we gasten hebben kan een toetje uiteraard niet missen. In dat geval zou ik kokos
pudding met mango serveren. Licht, niet te zoet en toch een afsluiter voor het diner.
My Linh’s gevulde tofu
Als foodblogger heb je natuurlijk ook favoriete beauty producten. Ik zie af en toe mooi gelakte nagels
voorbij komen in je filmpjes (zoals op de foto hieronder te zien is) en je rode lipstick doorstaat een
smaaktest met glans. Wat zijn 3 beauty producten waar jij niet zonder kan?
Welke vrouw heeft er geen favoriete beauty producten? 😉 Grappig dat die lipstick je opgevallen is! Ik krijg er altijd heel
veel complimentjes over als ik uit eten ga. Ik werk eigenlijk nooit bij en het blijft echt super goed zitten. Tip: wel even
na het aanbrengen op een tissue “happen” om overtollige lipstick weg te halen. Vandaar dat ik het ook vaak draag. Het
is de matte rode lipstick van Rimmel Kate Moss in 111 Kiss of Life.
Enfin, mijn 3 favoriete beauty producten:
- MAC’s “Mehr” lipstick (perfecte kleur voor naar het werk!) blijft helaas niet zo lang als de Rimmel lipstick zitten.
- De “super liner ultra precision” van l’Oreal Paris (goed zwart en een fijne kwast)
- En ten slotte de “Buffer” kwast (104) van Zoeva (geen mooie foundation zonder deze kwast)
Ik ben trouwens nog opzoek naar de ultimate highlighter dus mocht iemand tips hebben..
Je bent bijna dagelijks bezig met je blog, maar je hebt ook nog een privé leven. Wat doe je in het dagelijkse
leven en welke dingen doe je nog meer graag naast je blog?
Ik moet eerlijk toegeven dat ik geen spannend leven heb. In het dagelijks leven werk ik als apotheker. Ik probeer zo’n 3
keer per week na het werk mijzelf naar de sportschool te slepen en als ik dan nog energie over heb lees ik voor het slapen
graag nog een aantal hoofdstukken van een goed boek. De tijd die dan nog over blijft besteed ik graag aan familie en
blog gerelateerde dingen. De laatste tijd heb ik vooral veel plezier van filmen en editen.
Waar haal jij je inspiratie vandaan voor je posts?
Mijn inspiratie haal ik meestal van vakantie landen en mijn eetlust (haha). Mijn vriend en ik reizen graag naar verre
landen en genieten daar volop van de cuisine. Eenmaal terug in Nederland zijn die gerechten vaak moeilijk te vinden dus
probeer ik ze na te maken. Wat betreft mijn eetlust: als ik wat wil bakken of koken, bedenk ik altijd wat ik heel graag wil
eten en dat zet ik dan op mijn blog onder het mom van: als ik het graag wil eten, zal er vast ook iemand anders zijn die
het graag wil eten. Ook mijn vriend dient regelmatig een request in.
Bedenk een originele vraag voor de volgende blogger die ik interview
Welke zin of quote motiveert jou? (en zou je met anderen willen delen).
My Linh, bedankt dat je mee wilde werken aan dit interview en er zoveel tijd in gestoken hebt door
speciaal foto’s en een Beautygoddess cupcake te maken voor dit artikel 😉 ! Echt fantastisch!
Ik hoop dat we dit jaar een bak- en (nagel) lak date kunnen inplannen, lijkt me leuk!
Alle foto’s in dit artikel zijn door My Linh gemaakt.
Kenden jullie My Linh’s blog al? Zo nee, neem dan snel een kijkje op haar blog of abonneer je op haar
YouTube kanaal.
Benieuwd welke bloggers ik nog meer heb geinterviewed? Eerdere Interviews with a blogger, kun je
hier terug lezen.
Wat een ontzettend leuke rubriek, en heerlijk interview om te lezen! Ik kende My Linh nog niet, maar ik ga haar zeker volgen!
Leuke vragen en fijn om op deze manier te lezen wat je zoal bezig houdt etc..
Prachtige foto’s van al die lekkere gerechten.
Xoxo
SUPERleuk artikel zeg! Mooie food “goals” heeft ze 🙂 Also: HONGER.
Ik krijg spontaan trek van de fotogenieke cupcake foto’s! Wat een leuke rubriek, en fijn dat je hem weer na 3 jaar afgestoft hebt. Ik kan mij trouwens ook helemaal voorstellen dat My Linh beautyblogger is geweest, mooie meid! En wat haar food bucketlist betreft, ik dat vind ik nou zo leuk, Japanse aardbeien en Pho leren koken van d’r vader. Waren mijn ouders maar Aziatisch, dan aten we nog vaker Aziatische gerechten <3
Leuk interview, en tof dat je dit concept terug opneemt op je blog, altijd leuk om nieuwe bloggers te leren kennen!
En wat een mooie foto’s, ik heb honger gekregen!
Wat leuk en die foods look yummie.
ik kende haar en haar blog niet leuk om te lezen. Wauw de food foto’s zijn echt een plaatje om te zien zeg.
Wat een leuke rubriek zeg! Vooral leuk om te lezen wat mensen nog op hun emmerlijstje hebben staan en waar ze inspiratie vandaan halen. Zelf ben ik dus helemaal niet van het food (niet dat ik niet eet of zo) maar ik ben écht een waardeloze kokkin en eigenlijk heb ik er ook gewoon een hekel aan om in de keuken te sloven, dus vind het altijd leuk om mensen te zien die dat dan wel helemaal tof vinden.
Ik kende haar nog niet, maar wat een tijd zit er in hihi, leuk <3