Gellak stickers van Maniac (en waarom je ze ook wil proberen)

Een gelmanicure in een handomdraai, klinkt jou dat ook als muziek in de oren? Daarom was ik zo benieuwd naar gellak stickers die een salon waardige manicure beloven in no time en je er zonder gedoe af kunt halen. Ik heb voor jullie de starterset van Maniac nails uitgeprobeerd en vertel jullie vandaag wat ik ervan vind.

Maniac nails

Maniac Nails

In een goede gel manicure gaat veel tijd zitten en daar wilden Anna en Marlot, de founders van Maniac, verandering in brengen. Met hun gellak stickers willen ze iedereen thuis de mogelijkheid geven om zonder gedoe een salon waardige gel manicure te hebben die makkelijk, sneller, en beter voor je nagels is omdat verzorgde nagels nu eenmaal goed zijn voor je humeur en zelfvertrouwen. Maniac gellak stickers bevatten zeven lagen gel, zijn vegan, cruelty free en beloven 14 dagen goed te blijven zitten.

In de starterkit, die ik van Maniac kreeg om aan jullie te laten zien, vind je alle ingrediënten om thuis direct met je gel manicure aan de slag te gaan:

 • 2 gel manicures met kleur of print naar keuze
 • mini LED Lamp
 • Top Coat
 • Nagelriemolie
 • Nagelschaartje
 • Bokkenpoot

Maniac

De vormgeving ziet er erg gelikt uit waardoor ik gelijk zin kreeg om ermee aan de slag te gaan. In de kit zaten twee setjes met gellak stickers: Coco’s Obsession (klassiek rode nagellak) en Turtle. Ik viel als een blok voor de turtle print. Die wilde ik wel eens op mijn nagels zien!

De gellak stickers zitten in een mooi uitschuifbaar doosje en zijn verpakt in zwarte beschermfolie die ik er voor de foto af heb gehaald. Je krijgt er verder twee prep pads bij, een dubbelzijdig vijltje en een houten bokkenpootje. Deze doosjes met gellak stickers zijn ook los verkrijgbaar in zo’n 40 verschillende kleuren/designs.

Maniac Nails starterkit

Hoe je de gellak stickers aanbrengt

 • Je vijlt je nagels in de juiste vorm, brengt een druppeltje van de nail & cuticle olie aan op je nagelriemen en masseert het in, vervolgens duw je je nagelriemen zachtjes terug met het bokkenpootje. Maniac adviseert om de nagelriemolie alleen bij het verwijderen te gebruiken, maar voor het terugduwen van je nagelriemen vind ik het zelf ook fijn. Vergeet niet om je nagels hierna vetvrij te maken (zie volgende stap).
 • Met de prep pad maak je je nagels schoon en vetvrij.
 • Vervolgens houd je het stickervel boven je nagels en kies je de de juiste maat. In mijn geval waren sommige stickers net iets te smal. Door ze voorzichtig een klein beetje uit te rekken in de breedte zaten ze als gegoten.
 • Je brengt de stickers net boven je nagelriem aan en drukt ze stevig aan.
 • De stickers zullen naar alle waarschijnlijkheid te lang zijn voor je nagels waardoor je ze om moet vouwen. Het overige deel van de gellak sticker kun je eraf knippen of vijlen. Zelf geef ik de voorkeur aan vijlen. Overigens geeft Maniac aan om pas te vijlen nadat de stickers zijn uitgehard onder de lamp, ik heb dat dus eerder gedaan.
 • Laat de gellak stickers 60 seconden uitharden onder de lamp. Mijn duim paste niet onder de lamp (die ongeveer zo groot is als een iphone), dus die moest ik er apart onder doen.
 • Vervolgens breng je de Maniac top coat aan en laat je die ook 120 seconden uitharden onder de lamp.

Op naar het resultaat! De Turtle gellak stickers zijn geïnspireerd op de zogenaamde ‘Turtoise nailart’. Het is een nailart die mij vrij bewerkelijk lijkt, ik krijg het zeker niet voor elkaar in de paar minuten waarin ik de gellak stickers aanbreng 😂. Ik vind het resultaat zelf prachtig. Je ziet ook niet dat het stickers zijn vind ik zelf.

Maniac gellak stickers

En hoe je ze er weer afhaalt

Tegen het eraf halen van de stickers zag ik wel een klein beetje op. Ik had de Maniac gel stickers direct op mijn natuurlijke nagels aangebracht. Normaliter gebruik ik bij gel nagellak vaak een peel-off base coat om te voorkomen dat mijn natuurlijke nagel beschadigt. Dus het was best een beetje spannend hoe mijn nagels eruit zouden zien na het verwijderen van de gellak stickers.

Na 15 dagen heb ik de stickers eraf gehaald omdat ik een behoorlijke uitgroei had. De stickers hadden op zich nog wel langer kunnen blijven zitten want ze zaten er nog mooi op. Ze lieten niet los bij de randen en er zaten geen chips in.

Je haalt de stickers eraf door ze heel voorzichtig aan de randen los te wrikken met een bokkenbootje en er vervolgens nagelriemolie langs te druppelen. Door de nagelriemolie laat de lijm van de sticker los. Dit moet je stapje voor stapje doen, dus; sticker een beetje los wrikken, druppelen, weer een stukje verder los wrikken, etc. Net zo lang tot de volledige sticker los laat. Wanneer je dit te snel doet, kun je de bovenste laag van je nagels meenemen. De nagels van mijn linkerhand gingen in een keer goed. Maar bij mijn rechterhand liepen helaas een paar nagels een paar kleine beschadigingen op. Meer dan dat de nagelplaat ruw was geworden op een paar kleine plekjes was het niet. Deze plekjes heb ik met een polijstblokje weer glad gemaakt. Al met al vind ik dat gellak stickers een stuk minder belastend voor je nagels zijn dan gel nagellak.

Nu ik de gellak stickers zelf heb gebruikt snap ik de hype hieromtrent helemaal. Je kunt in ongeveer een kwartier tijd een mooie gel manicure hebben, zelfs mét nailart. De houdbaarheid vind ik ook heel goed. Zelfs gel nagellak kan hier niet tegenop. Na zo’n anderhalve week ontstaan er vaak toch wel chips is mijn ervaring. Het is dat ik na 15 dagen een flinke uitgroei had, anders had ik de stickers zelfs nog langer kunnen dragen. Ook het eraf halen viel me, ondanks de paar oppervlakkige beschadigingen aan mijn nagels, reuze mee.

De starterset is verkrijgbaar voor 75 euro via de website van Maniac.

Wat denken jullie van de gellak stickers? Heb je ze al uitgeprobeerd?

Premium Nieuwsbrief

Mis nooit een blogpost, nieuwtje of winactie en meld je aan voor mijn nieuwsbrief!

Lees mijn privacybeleid voor meer informatie.

Volg:

3 Reacties

 1. Natascha - Zijtikt.nl
  februari 21, 2023 / 20:15

  Ja leuk is dit he! Ik vind het ook super tof.

 2. februari 22, 2023 / 13:58

  Oeh dit lijkt me echt iets voor mij 😉 Ik gebruik tegenwoordig niet zo heel veel nagellak meer, ik vind het soms toch een gedoe om dan eigenlijk maar een mooi resultaat te hebben voor slechts een aantal dagen. Ga deze toch eens van dichtbij bekijken

 3. maart 1, 2023 / 13:32

  Ziet er leuk uit, je ziet inderdaad niet dat het een sticker is. Het eraf halen zou voor mij een hoop onrust geven, ik ben nogal ongeduldig dus ik vrees dat ik het veel te hardhandig zal doen waardoor mijn nagels beschadigen. Wel nieuwsgierig naar de printjes die ze hebben!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Mijn foto\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'s en teksten zijn auteursrechtelijk beschermd. Wil je ze toch gebruiken, neem contact op via mijn contactformulier en vraag naar de mogelijkheden.