Babyliss Curl and Wave Trio krultang

Van nature heb ik krullend haar, toch ben ik al jaren geobsedeerd door van die mooie en glamoureuze krullen die je maakt met een krultang. Van die krullen die minder pluizen en ook net wat meer gedefinieerd zijn dan die van mezelf.  Het lijkt zo super makkelijk wanneer je de filmpjes op Instagram en Tik Tok bekijkt, maar in de praktijk vind ik het toch altijd lastiger. Ik heb eerder een krultang gehad met een klem, die ik had gekocht na een event waar mijn haar perfect in de krul was gezet met hetzelfde apparaat. Helaas kon ik er totaal niet mee overweg en leverde het mij brandplekken op in plaats  van mooie krullen. Ik was dan ook heel erg benieuwd of ik met de Curl & Wave Trio van Babyliss beter overweg zou kunnen en wilde het toch nog een kans geven.

Babyliss Curl and wave trio

Babyliss Curl & Wave Trio

De Curl & Wave Trio is een salonwaardige stylingtool met 3 verwisselbare cilinders waarmee je krullen, golven en een beachy getextureerde finish kun creëren. De conische cilinder creëert gladde, gedefinieerde krullen die lang houden. De ovalen cilinder creëert volume en losse “mermaid” golven. En de gedraaide cilinder creëert een beachy getextureerde finish. Het perfecte product voor hen die graag met verschillende looks experimenteren.

Voordat ik de krultang uitprobeerde heb ik eerst heel wat filmpjes bekeken. Ik vond dat in het filmpje van Babyliss Hongarije op Tik Tok uiteindelijk het duidelijkst werd voorgedaan hoe je de krultang moest gebruiken. Na het filmpje een paar keer bekeken te hebben ging ik ermee aan de slag. Wat ik zo leuk vind aan deze stylingtool is dat er drie verschillende opzetstukken bij zitten die elk een ander krul effect geven. De krultang heeft twee temperaturen (180 en 210°C’) die je met een schuifje selecteert. Het is een simpel systeem maar ik vind het zelf  ideaal omdat je de temperatuur bij de krultang die ik eerder had moest instellen met druk knopjes die je niet kon vergrendelen. Elke keer als je met je hand langs die knopjes ging dan ging het apparaat of uit of de temperatuur werd gewijzigd. Dat gebeurt bij deze krultang gelukkig niet.

Babyliss Curl & Wave Trio

Het snoer van deze krultang draait mee en is met 2.5 meter ook lang genoeg vind ik. Bij deze krultang zit geen klem, maar gebruik je je hand om je haar om de krultang te doen. Hiervoor krijg je er een hittebestendige handschoen bij (zie de foto hieronder). Hier moet je nog steeds wel voorzichtig mee zijn. Wanneer je de krultang aanraakt, kun je je nog steeds bezeren. Ook krijg je er een hittebestendige mat bij waar je de krultang op kunt leggen wanneer je ermee aan het werk bent. Je kunt de krultang ook op de geïntegreerde standaard laten staan, maar wanneer hij per ongeluk omvalt kan hij alsnog brandplekken veroorzaken. Door de mat uit voorzorg onder de krultang te plaatsen voorkom je dit zoveel mogelijk.

Babyliss Curl & Wave Trio

Voordat ik mijn haar ga krullen zorg ik ervoor dat ik het de avond ervoor gewassen heb. Wanneer je haar vet is kunnen de krullen namelijk minder goed/lang blijven zitten. Om mijn haar tegen de hitte van de krultang te beschermen, gebruik ik altijd een hitte beschermende spray. Ik gebruik er zelf een van Andrélon en die werkt prima. Ik laat de spray opdrogen en vervolgens maak ik een middenscheiding om het vervolgens verder te verdelen in kleinere plukjes die ik om de krultang wikkel. Mijn krullen maakte ik op de eerste stand van 180°C. Omdat ik fijn en niet al te dik haar heb is de tweede stand van 210°C niet nodig.

Helaas heb ik me toch een paar keer verbrand, een keer op mijn voorhoofd en een keer in mijn nek. Op mijn voorhoofd brandde ik me toen ik de krultang voor de eerste keer gebruikte. Ik denk dat het gewoon pech/onhandigheid was. De tweede keer brandde ik mijn nek. Omdat te voorkomen leg ik nu steeds een handdoek in mijn nek en dat werkt prima.

Op naar de resultaten! Voor de foto hieronder heb ik het gedraaide opzet stuk gebruikt die volgens Babyliss krullen met een beachy getextureerde finish creëert. Ik ben het daar eigenlijk wel mee eens.

Babyliss Curl & Wave Trio review

Hieronder heb ik de conische cilinder gebruikt die volgens Babyliss gladde en gedefinieerde krullen creëert. Ik vind deze krullen mooi, maar ik houd zelf van wat grovere krullen. Dus deze krullen zijn mij net iets te fijn waardoor het er wat stijfjes uit ziet. Op de foto hieronder had ik de krullen net gemaakt en verder niet uitgekamd. Als  ik dat wel had gedaan, had ik ze misschien wel mooier en minder stijf gevonden.

Babyliss Curl & Wave Trio review

Voor de foto hieronder gebruikte ik het ovalen opzet stuk wat mijn favoriet is. Dit opzet stuk creëert volume en losse “mermaid” golven volgens Babyliss. Dit type krullen vind ik momenteel super mooi. Het zijn nonchalante krullen, maar je kunt toch zien dat er wel iets aan gedaan is. Mijn eigen krullen maar dan beter zeg maar.

Babyliss Curl & Wave Trio review

Gebruiken jullie zelf ook een krultang? En welke krullen vinden jullie mij het mooiste staan?

Babyliss Curl & Wave Trio kost € 89,90 en is onder andere verkrijgbaar via de website van Babyliss.

Premium Nieuwsbrief

Mis nooit een blogpost, nieuwtje of winactie en meld je aan voor mijn nieuwsbrief!

Lees mijn privacybeleid voor meer informatie.

Volg:

10 Reacties

 1. januari 2, 2024 / 12:28

  Oh waauw, wat een mooie krultang, helemaal fan van de kleur, haha, maar uiteraard ook van het resultaat! Vind ze allemaal geslaagd, leuk dat je dan zo kan afwisselen!

  • Deb
   Auteur
   januari 7, 2024 / 16:42

   Dank je! Die kleur is inderdaad ook erg mooi 🤩. Het apparaat is zelf ook erg fijn, handig om ook af te kunnen wisselen qua type krul.

 2. Natascha van Zijtikt.nl
  januari 2, 2024 / 19:42

  Ik ben ook van de wat grovere, nonchalante krullen. Maar volgens mij staat alles jou hoor haha, vind ik in elk geval wel. Tijdens het lezen van je review kreeg ik trouwens flashbacks, ik heb ook ooit mijn voorhoofd verbrand met een krultang haha. Inclusief een brandblaar op m’n voorhoofd 😉

  • Deb
   Auteur
   januari 7, 2024 / 16:41

   Dat is lief, dank je ☺️. Verschrikkelijk he zo’n brandplek op je hoofd (in mijn nek leek het net een zuigzoen haha 🤪). Ik had het in het begin niet door dat ik er een plek aan over had gehouden want echt pijn deed het niet, ik schrok er alleen van 🤣.

 3. Babs
  januari 4, 2024 / 15:21

  Ik heb ook ongeveer zo een zelfde krultang, maar zonder handschoen. En die is wel een must want anders verbrand je in no-time je vingers.
  Ik vind het ook altijd leuk om te experimenteren met krullen maar ik ben er ook niet handig in. Vooral achterop, ik krijg dan kramp in mijn armen.
  Daarom heb ik een tijdje geleden zo een automatische kruller gekocht op Alie, en die werkt als een trein al lukt het mij ook niet om achter krullen te maken. Een keer pakte in een pluk haar die ik niet had uitgekamd en toen zat mijn haar klem, haha!
  Was wel even paniek, maar ik kreeg het weer los na een hoop getrek en gedoe.

  • Deb
   Auteur
   januari 7, 2024 / 16:43

   Die handschoen is zeker een must. Zonder is echt gevaarlijk zelfs vind ik. Ben ook benieuwd naar jouw automatische kruller, misschien ook wel een leuk idee voor een review 😉.

   • Babs
    januari 9, 2024 / 14:15

    Dat wil ik nog een keer doen. Bijna jammer dat ik toen hij klem zat ik geen foto gemaakt heb haha!

 4. januari 12, 2024 / 14:44

  Dat resultaat ziet er super uit! Ik herken mezelf wel in je onhandigheid, als ik het bij mezelf doe resulteert dat meestal ook in een brandplek hier en daar… Maar jouw resultaat zorgt ervoor dat ik het toch wel weer wil proberen binnenkort!

  • Deb
   Auteur
   januari 20, 2024 / 10:20

   Dank je! De kleur vind ik ook super, lekker girly 💗. Hebben ze goed gedaan bij Babyliss 👏🏻.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Mijn foto\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'s en teksten zijn auteursrechtelijk beschermd. Wil je ze toch gebruiken, neem contact op via mijn contactformulier en vraag naar de mogelijkheden.