Snapshots: (eau de) Cologne, beauty events and what’s on my mind lately

Elk jaar is het weer een struggle.. mijn snapshots en daarmee het delen van wat er hier zoal achter de schermen gebeurt. Niet dat het een Staatsgeheim is, verre van dat! Maar het schiet er gewoon vaak bij in. Dit jaar ga ik een nieuwe poging wagen door jullie in elk geval elke drie maanden een update te geven. Zou op zich goed te doen moeten zijn toch?


Foto © Lancôme

Lancôme WAÔW event

Op de foto hierboven ben ik helemaal in mijn element tijdens het WAÔW event van Lancôme waar ik in januari bij was. Dit is wat ik het liefste doe, achter de camera staan. En de laatste tijd verruil ik mijn Canon Spiegelreflex camera steeds vaker voor mijn iPhone XR, waarvan ik de foto’s zeker niet verkeerd vind. Scheelt ook een hoop gesjouw en ruimte in mijn tas. Overigens zijn de foto’s in dit artikel, met uitzondering van de actiefoto hierboven die werd genomen door een fotograaf van Lancôme en van de cinnamon rolls onderaan het artikel, gemaakt met mijn iPhone.

Tijdens het event van Lancôme heb ik weer zo’n leuke tijd gehad. Wanneer je een 1+ mee mag nemen, neem ik altijd mijn lieve vriendinnetje Rae mee die ik al heel wat jaartjes ken. We hebben altijd de grootste lol samen en dat spat zeker van de foto’s af.

Trind launch event

Vorige maand was ik uitgenodigd op een event van Trind om kennis te maken met hun nieuwste lente/zomer “Back to Nature” collectie. Het was een super leuk event met een handjevol bloggers op een prachtige locatie (Karel V) in Utrecht waar zelfs de eigenaar van het merk bij aanwezig was. Binnenkort laat ik jullie de prachtige nieuwe collectie uitgebreid zien.

Keulen

Vorige maand bezochten we Keulen en toen kon een bezoekje aan het Parfumhuis 4711 uiteraard niet uitblijven. Ik ben een grote fan van de Acqua Colonia geuren van 4711 en wilde er graag nog een uit Keulen meenemen. Dat had ik achteraf dus beter niet kunnen doen omdat ze flink wat duurder zijn dan in Nederland. Ik had me daar van tevoren niet zo in verdiept en ging er eigenlijk vanuit dat wanneer je ze in hun winkel in Keulen zou halen, ze daar eerder goedkoper dan duurder zouden zijn. Voor de prijs waarvoor ik nu een 50 ml flesje heb gekocht kan in Nederland bijna een exemplaar van170 ml kopen ?.

Wat verder heel leuk was, was dat pal boven het winkelgedeelte een deel van het Parfumhuis ingericht was als museum. Toen wij er waren was het carnaval in Keulen en liep het personeel ook verkleed als Politie agent. Het viel me ook dat dat in meerdere winkels zo was. Zo zag ik in de Lush iemand die als duiveltje verkleed was en iemand als een priester.

Om de indrukwekkende Dom kun je eigenlijk niet heen wanneer je in Keulen bent. Uiteraard gingen we ook even naar binnen.

Een Duitse vrouw sprak ons aan in de Dom en vertelde dat de prachtige vloeren gemaakt waren met tegels van Villeroy & Boch. Als die mevrouw ons niet had aangesproken had ik dat dus nooit geweten. Verder vond ik Keulen een leuke stad, maar naast het Parfumhuis 4711 en de Dom was er niet heel veel te beleven en waren de winkels een beetje zoals hier met uitzondering van de Zalando outlet en natuurlijk de DM.

Cinnamon Rolls

Om eerlijk te zijn maak ik heel weinig zoete dingen. Ik denk dat dat in een jaar tijd misschien op één hand te tellen is. Misschien wordt dat dit jaar iets vaker ? want deze cinnamon rolls waren ontzettend lekker ? en zo makkelijk klaar te maken. Het recept komt overigens van mijn vriendinnetje Petra, je vind haar recept hier mocht je het ook eens willen uitproberen.

En dan die lege schappen…

Ik twijfelde om er iets over te schrijven, maar je kunt er gewoon écht niet omheen. Zelfs wanneer je onder een steen leeft word je keihard wakker geschud door al dat gestamp richting de super markten voor wc-papier. Wat verschrikkelijk dat gehamster! Ik wist niet wat ik zag toen ik deze lege schappen zag bij de Jumbo. Ook de schappen met wc-papier waren dagen leeg. Gelukkig hadden wij nog genoeg, maar je zult maar net je laatste rolletje opgemaakt hebben en mis grijpen. Door alle toestanden rondom Corona heb ik deze maand ook weinig persoonlijke foto’s gemaakt, gewoon omdat ik er niet zo voor in de stemming ben. Ik word stilletjes aan toch een beetje triest en bang door alles wat er gebeurt doordat het steeds dichterbij komt. Het hakt er behoorlijk in. Hopelijk werken de maatregelen goed en ziet het er over 3 weken heel anders uit. Het is echt te hopen.

Wat is jou het meeste bijgebleven van de afgelopen drie maanden?

Voor dit artikel liet ik me inspireren door een samenwerking .

Premium Nieuwsbrief

Mis nooit een blogpost, nieuwtje of winactie en meld je aan voor mijn nieuwsbrief!

Lees mijn privacybeleid voor meer informatie.

Volg:

7 Reacties

 1. Natascha - Beautyopinie
  maart 19, 2020 / 07:58

  Die cinnamon rolls, ik ben ze nog steeds niet vergeten haha. Lekker!

 2. maart 19, 2020 / 09:44

  Allereerst Deb; ik ben zo blij dat ik bij al mijn favoriete collega bloggers gewoon artikelen online zie komen, dat wil ik maar even gezegd hebben. Wat een rare tijden zijn het:-( Bizar zeg dat schap hierboven:-( Omdat ik nu met die zenuwontsteking zit gebruik ik morfine, maar in combinatie met diclofenac en (veel) paracetamol. Paracetamol is echter gewoon NIET meer te krijgen bij de supermarkt en niet bij de drogist. Gelukkig nog wel bij de apotheek, maar daar krijg je maximaal 1 doosje per keer mee. Onze dokter moest er om lachen toen ik daar gisteren weer thuis. Het is een heel lieve, nuchtere man. Nu denk ik ; ach, we moeten ook maar proberen te lachen om zulke dingen, dat is altijd beter dan huilen. Wat een mooie foto’s weer Deb, heel leuk om mee te kijken naar alles wat je beleefd hebt.

 3. maart 19, 2020 / 09:49

  Ik vind het echt vreselijk ego dat mensen met 7 pakken wc papier uit de winkel verdwijnen..
  Verder is die kathedraal ook prachtig zeg.. ik denk altijd; hoe hebben ze dit oooooit gemaakt?!

 4. maart 19, 2020 / 10:54

  Wat een prachtig gebouw is de Dom in Keulen toch! Ik ben heel lang geleden in Keulen geweest maar ik weet niet meer of wij naar binnen geweest zijn, ik kan mij gewoon niks meer herinneren.
  Eigenlijk zou je steden met een gids moeten bezoeken, die vertellen zoveel dingen die je vaak zelf niet weet. Zoals wat die mevrouw jullie vertelde, dat zijn toch leuke weetjes!
  Ik baal ook enorm van die toestand en gek genoeg zit ik heel vaak binnen maar wat wil ik nu graag weer overal naartoe. En ik voel mij best prima al merk ik dat ik nu steeds meer op mijn gezondheid let. Dan gaat mijn neus lopen (gewoon van iets pittigs wat ik gegeten heb) of ik ben wat gloeierig (heb ik net een dutje gedaan) en dat soort dingen. Toch iets oplettender dan normaal.
  Gisteren hoorden wij dat wij nu helemaal niet meer naar opa mogen, dat is best wrang voor de familie. Opa is ook moeilijk te verstaan maar ik begreep dat hij het erg vond en hij viel maar weer in slaap. Alsof hij het liefst voor altijd in slaap wil vallen. Hij zei altijd dat hij 100 wilde worden maar wij denken dat hij het wel goed vindt als hij niet meer wakker wordt. Dat idee hebben wij nu momenteel.
  Lekker die cinnamon rolls! Nu staat er een weer een blik croissant deeg klaar in de koelkast mochten wij er weer zin in hebben.
  Hou je taai en als wij weer elkaar zien dan geven wij elkaar een extra dikke knuf omdat dan die corona toestand achter de rug is. Voor nu een virtuele knuf!

  • Deb
   Auteur
   maart 21, 2020 / 23:03

   Wat zielig voor Opa! Het valt natuurlijk voor niemand mee deze toestanden, maar voor de ouderen vind ik het allemaal heel erg sneu. Ik snap dat ze beschermd worden, maar zo eenzaam lijkt me verschrikkelijk en duren de dagen ook zo lang. Die cinnamon rolls zijn super lekker en gaan we binnenkort zeker weer eens maken. Vandaag stond een andere guilty pleasure op het menu: “Brookies”; een combinatie van een cookie en een brownie, match made in heaven! Voor jou ook een dikke virtuele knuffel ?en ik hoop dat deze toestanden ook snel achter de rug zijn.

 5. maart 23, 2020 / 10:00

  Wat ben je op prachtige plekken geweest! Heel surreëel wat we voorlopig niet naar die mooie plekken kunnen. Die lege schappen zijn heel herkenbaar. Echt bizar wat mensen allemaal kopen in zulke tijden. Hopelijk vermindert het snel voor iedereen.

 6. maart 23, 2020 / 16:09

  Hey Deb, wat een fijn artikeltje, en leuk dat je de Cinnamon rolls hebt gemaakt (en mijn receptje hebt gedeeld, bedankt!)! Wat zag Keulen er mooi en gezellig uit!!
  Zoals je ook bij mij kon lezen, vond ik het ook niet makkelijk om zomaar te posten, het zijn toch vreemde tijden! Maar inderdaad, uiteindelijk vind ik het wel leuk om mijn gedachten ook eens op iets anders te zetten, en leuke blogposts te lezen!! Hopelijk is dit snel voorbij!! xx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Mijn foto\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'s en teksten zijn auteursrechtelijk beschermd. Wil je ze toch gebruiken, neem contact op via mijn contactformulier en vraag naar de mogelijkheden.