Christian Faye Blitz & Contour Face Kit

Oogschaduw palettes heb ik in overvloed, maar eigenlijk had ik nog geen palette speciaal voor het gezicht. Ik was dan ook erg benieuwd toen ik deze twee nieuwe Face Kits van Christian Faye ontving die alles bevatten voor het stroben, contouren en highlighten van je gezicht. Ik heb ze voor jullie uitgetest en vertel jullie er vandaag meer over. Benieuwd geworden, kijk dan snel verder voor Christian Faye’s eerste Face kits!

De verpakkingen van Christian Faye zien er altijd strak en stijlvol uit waarbij ze vaak glanzend zwart en goud combineren. Het enige nadeel wat ik kan bedenken is dat ze erg gevoelig zijn voor vingerafdrukken, maar daar heb je als je er geen foto’s van hoeft te maken geen last.

De palettes bevatten allebei vijf poeders, een fijne grote spiegel en een face chart die je ter inspiratie laat zien hoe je de kleuren uit het palette kunt gebruiken.

Christian Faye Blitz Face kit

Dit palette legt vooral de focus op de ogen en wangen en is vooral bedoeld om creatief mee te zijn en kun je overal op het gezicht gebruiken. Ik vind de kleuren in dit palette perfect voor de herfst en gebruik ze momenteel veel als oogschaduw.

Hieronder zien jullie de swatches. Zoals jullie kunnen zien is de pigmentatie dik in orde. Van links naar rechts zien jullie Moonlight glow, Sun dipped, Berry blush, Light sculpt en Radiant glow. De poeders zijn glanzend op de bronzing poeder na, de blush valt er een beetje tussenin en kan door voor semi matte als je het mij vraagt.

Christian Faye Contour Face kit

Deze face kit bevat alles wat je nodig hebt om te contouren, te highlighten en je teint mee te benadrukken. Je kunt er bepaalde gelaatstrekken mee benadrukken maar ook minimalisen waardoor je slanker lijkt en je jukbeenderen optisch meer naar voren komen. In dit palette zit dezelfde bronzing powder als in de Blitz kit, een blush en verschillende poeders die je kunt gebruiken om mee te shapen, stroben en highlighten.

De kleuren van het Contour palette lijken op de blush na iets minder gepigmenteerd dan die van het Blitz palette. Persoonlijk denk ik dat de pigmentatie prima is en het juist goed is dat je de kleuren kunt opbouwen en niet al te heftig zijn. Van links naar rechts zien jullie Angelic blush, Soft sand, Pale guard, Radiant chiffon en Sun dipped.

De poeders zijn allemaal matte op de prachtige koraalkleurige Angelic blush na.

Helaas ben ik geen heldin in het contouren van mijn gezicht en ben ik het nog aan het leren. Ik heb zeker geprobeerd om de poeders aan te brengen zoals aangegeven op de face charts, maar helaas ben ik zelf niet heel erg onder de indruk van mijn skills. Dit is echt iets dat ik moet leren en tijd zal kosten. Maar in ieder geval heb ik al het gereedschap nu in huis.

Voor de look heb ik vooral de kleuren uit het Blitz palette gebruikt. Ik heb Light sculpt, Radiant Coral en Sun dipped als oogschaduw gebruikt. Moonlight glow heb ik gebruikt om mijn jukbeenderen mee te highlighten en Angelic Blush, uit de Contour kit,  heb ik gebruikt als blush. Met Sun dipped heb ik wel geprobeerd om te contouren en ook onder mijn jukbeenderen aangebracht alleen zie je er nauwelijks nog wat van op de foto terwijl het in het echt best goed zichtbaar was.

Ik ben heel blij met mijn twee nieuwe aanwinsten en zal er aankomende tijd zeker nog veel mee spelen. Voor mij persoonlijk springt het Blitz palette eruit omdat ik de kleuren die erin zitten heel mooi vind en ook goed als oogschaduw kan gebruiken. Het Contour palette is voor mij een uitdaging, maar vind ik een heel mooi en compleet palette. De blush die er in zit gebruik ik momenteel dagelijks en is een nieuwe favoriet van mij.

De Christian Faye Blitz & Contour Face kit kosten €49,95 per stuk en zijn verkrijgbaar via de webshop van Bransus Cosmetics.

Zijn jullie bekend met Christian Faye en wat denken jullie van deze Face kits?

Premium Nieuwsbrief

Mis nooit een blogpost, nieuwtje of winactie en meld je aan voor mijn nieuwsbrief!

Lees mijn privacybeleid voor meer informatie.

Volg:

9 Reacties

 1. november 18, 2018 / 23:23

  Dat Blitz palette is echt een pareltje, wat een prachtige kleuren zitten daarin. Vooral die highlighter! Met contouren heb ik ook niet veel, haha. Soms probeer ik het, maar dan zie ik het resultaat en dan denk ik… Nee. Ik vind jouw look prachtig trouwens! Je bent ook zo’n prachtige vrouw <3 fijne review weer!

  • Deb
   Auteur
   november 19, 2018 / 21:08

   Dank je wel, wat een lief compliment ? je bent een schatje!!

 2. november 19, 2018 / 19:16

  Wauw, prachtig Deb! Ik kan ook niet contouren, maar zo te zien zijn deze tinten wat meer “modest” zodat je niet direct met rare bruine of witte vegen op je gezicht zit. Ik hou wel van het opbouwen van kleuren. Net zoals bij highlighters, als die te gepigmenteerd is dan loop ik te boenen om het juist wat af te vlakken.
  Prachtige producten heeft Christian Faye altijd en jouw look en foto’s? Afbeelding met zo een duimpje omhoog!

 3. november 19, 2018 / 19:40

  Dit zijn momenteel mijn vaste palettes als ik een look maak. Ik moet zeggen dat ik zelfs mijn favoriete merk er voor aan de kant schuif.

 4. november 19, 2018 / 22:46

  Wat een super mooie kleurtjes! Ik kende dit merk nog niet, maar ik wil dit pallete zeker eens proberen! Mooie foto’s en duidelijk resultaat.

  Liefs
  X

 5. Natascha - Beautyopinie
  november 22, 2018 / 08:24

  Wauw, dit vind ik dus mooie palettes! Ik denk dat ik met allebei wel uit de voeten zou kunnen, de kleuren zijn echt perfect voor mij. Voor jou ook trouwens 😉 Vind het zo mooi dat jij zoveel sproetjes hebt!

 6. november 26, 2018 / 09:59

  Wat een leuke setjes, en mooie kleuren! Mooie look heb je ermee gemaakt! x

 7. november 28, 2018 / 21:55

  Prachtig palettes! De kleuren zijn allemaal mooi. Mooi look heb je gemaakt

 8. december 2, 2018 / 17:10

  De kleuren staan je erg mooi! Ik heb deze eens op een event voorbij zien komen, maar zo’n look zoals jij gemaakt hebt ‘zegt’ dan natuurlijk toch wat meer;-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Mijn foto\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'s en teksten zijn auteursrechtelijk beschermd. Wil je ze toch gebruiken, neem contact op via mijn contactformulier en vraag naar de mogelijkheden.