Garnier Loving Blends solid shampoo in honing goud

De laatste tijd zie je steeds meer beauty producten in vaste vorm verschijnen. Het scheelt niet alleen plastic maar ze gaan ook nog eens lekker lang mee. Op die manier zou het bijdragen aan een duurzame en plasticvrije wereld een fluitje van een cent moeten zijn, toch? Normaliter gebruik ik beauty producten het liefst in vloeibare vorm en dus in een plastic fles en leken de beauty producten in vaste vorm mij eerlijk gezegd een beetje gedoe. In het kader van een beter milieu begint bij jezelf, nam ik deze solid shampoo van Garnier de afgelopen tijd mee onder de douche om het toch een kans te geven.

Garnier Loving Blends Honing Goud Solid shampoo

Ik heb een hele tijd geleden een shampoo bar gehad, maar ik vond dat eerlijk gezegd niet zo’n succes. Maar het is natuurlijk wel een schone zaak om er een te gebruiken omdat het beter voor het milieu is en ze ook langer meegaan.

Ik ben fan van de Loving Blends lijn van Garnier en heb er al verschillende varianten van geprobeerd en om die reden wilde ik deze solid shampoo, die ik kreeg om te proberen, dan ook een eerlijke kans geven.

Garnier Loving Blends Honing Goud Solid shampoo

Vol met zorg voor je haar, maar zonder plastic afval! Herstellende honing en beschermende bijenbalsem zijn samengevoegd in een herstellende formule in vaste vorm. Je haar is makkelijk te ontwarren en de formule droogt je haar niet uit.

De solid shampoo van Garnier heeft een heerlijke warme honing geur waar ik aan blijf ruiken. Het is geen mierzoete geur, maar een romige honing geur. Wat dat betreft scoort deze solid shampoo in ieder geval alvast punten bij mij.

De solid shampoo wrijf je op je natte haar en begint, net als een vloeibare shampoo, direct lekker te schuimen. Tot zover geen verschil. Ik had een zeepbakje naast de douche gelegd waar ik de solid shampoo na gebruik direct in legde om te drogen. En dat is dus wat ik een beetje gedoe vind.

Normaliter klit mijn haar enorm van shampoo en heb ik echt een conditioner nodig om het te ontwarren. Dat was met deze solid shampoo niet echt nodig. Nadat mijn haar was opgedroogd, glansde het en voelde ook zacht aan.

De solid shampoo heeft een milde formule en is voor 94% van plantaardige oorsprong en bevat geen SLS en siliconen.

Ben ik nu helemaal om wat betreft solid shampoo? Ja en nee. Deze solid shampoo doet het eigenlijk boven verwachting. Mijn haar glanst mooi en ook ontwart ie goed.  Ik denk dan ook dat ik er wel aan kan wennen ook al vind ik dat zeepbakje buiten de douche en het laten uitlekken nog steeds een beetje gedoe. Vloeibare shampoo is wat dat betreft gewoon een praktischer, maar ook minder goed voor het milieu. Met een klein beetje moeite draag ik mijn steentje bij aan een meer plastic vrije wereld en dat geeft me eigenlijk wel een goed gevoel.

Gebruiken jullie beauty producten in vaste vorm? En zo ja welke en ben je er tevreden over? Ik ben benieuwd!

De Solid Shampoo van Garnier is naast Honing Goud verkrijgbaar in de varianten Gember Boost (voor slap & futloos haar) en Milde Haver (voor kwetsbaar haar) en kost 6,99 bij de Drogist.

Premium Nieuwsbrief

Mis nooit een blogpost, nieuwtje of winactie en meld je aan voor mijn nieuwsbrief!

Lees mijn privacybeleid voor meer informatie.

Volg:

4 Reacties

 1. februari 20, 2021 / 16:55

  Fijn dat deze shampoo bar wel prettig is, ik heb er een aantal getest (ander merk) maar ik vond mijn haar plakkeriger en minder volume hebben. Ik denk dat deze bars ook steeds beter gaan worden, deze ga ik onthouden!

  • Deb
   Auteur
   februari 21, 2021 / 12:37

   Deze shampoo bar is zeker heel fijn 🧼. Het heeft echt dezelfde werking als de shampoo van Loving Blends. Het zou mooi zijn als er ook een shampoo bar met conditioner bij zou komen. Ik denk wel dat dit de toekomst is als je (net als ik) van al die plastic troep af wil.

 2. februari 21, 2021 / 13:21

  Wat goed dat ‘ie ook ontwart, zeker gezien de afwezigheid van siliconen! Andre gebruikt alleen nog maar shampoobars. Ik heb er ook wel eens eentje gehad, maar ik blijf toch de voorkeur geven aan vloeibare shampoos.

 3. februari 22, 2021 / 22:56

  Ik snap precies wat je bedoelt inderdaad. Ik merk dat ik ook sneller naar een liquid shampoo neig voor het gemak, terwijl er ook zoveel mooie voordelen aan een shampoo bar zitten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Mijn foto\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'s en teksten zijn auteursrechtelijk beschermd. Wil je ze toch gebruiken, neem contact op via mijn contactformulier en vraag naar de mogelijkheden.