Weleda voedende reinigingsgel en nog twee nieuwe producten uit de Skinfood lijn

Onlangs voegde Weleda 3 nieuwe producten toe aan hun Skin Food lijn speciaal voor het gezicht : een voedende reinigingsgel en een dag- en nachtcrème. Hun succesvolle Skinfood lijn blijft Weleda maar uitbreiden en daar ben ik heel blij mee. Niet alleen omdat de producten 100% natuurlijk en biologisch zijn maar ook vanwege de heerlijke frisse citrus signatuurgeur van de Skin Food lijn. Die is namelijk enorm herkenbaar en ook heerlijk fris voor de zomer.

Weleda skinfood nieuwe producten

Skin Food

Even een kleine introductie voor wie nog niet bekend is met de Skin Food lijn van Weleda. Het begon allemaal in 1926 toen deze lijn werd ontwikkeld als voedende crème om droge en ruwe plekken mee te verzorgen. De oorspronkelijke samenstelling van geneeskrachtige plantenextracten, aangevuld met voedende oliën en wassen bleek een succesformule. Het Weleda Skin Food menu telt inmiddels vijf producten en breidt nu uit met een voedende reinigingsgel, dag- en nachtcreme die je Skin Food verzorgingsroutine compleet maken.

Skin Food voedende reinigingsgel (75 ml | €11.99)

Het meest benieuwd was ik naar de voedende reinigingsgel, daar heb ik al zoveel goede verhalen over gehoord en tijdens een event ook kort kennis mee gemaakt. Mijn gezicht reinigen in combinatie met water vind ik zelf het fijnste. Op die manier heb ik het gevoel dat mijn huid pas écht goed schoon wordt. Deze reinigingsgel heeft een gel-to-oil-to-milk formule en transformeert op de huid van een gel in een olie. Wanneer je water toevoegt ontstaat er een melkachtige emulsie die je huid op een milde manier reinigt. De reinigingsgel bevat onder andere biologische zonnebloemolie, extract van driekleurig viooltje en calendula waardoor je huid heerlijk verzorgd wordt. Met de reinigingsgel kun je ook je in water oplosbare make-up verwijderen. Het erafhalen van mijn (non-waterproof) mascara lukt niet helemaal met de reinigingsgel. Voor het verwijderen van de laatste restjes, pak ik vaak micellair water of oogreinigingslotion erbij.

Weleda Skin Food Voedende Reinigingsgel

Hieronder een swatch van de reinigingsgel. Zodra deze in aanraking komt met water, verandert de gelformule in een melkachtige substantie, heel bijzonder!

Weleda Skin Food Voedende Reinigingsgel swatch

Skin Food dagcrème (40 ml | €16.99)

Weleda Skin Food voedende dagcrème is voor de normale tot droge huid. Aan de formule is onder andere extract van olijfblad, driekleurig viooltje, Calendula en biologische zonnebloemolie toegevoegd waardoor de huid intensief gevoed en gehydrateerd wordt. De crème trekt snel in en is volgens Weleda ook een fijne basis voor onder je make-up.

Ik heb een normaal tot droog huidtype waardoor deze dagcreme geschikt is voor mijn huid. Nadat ik de crème heb aangebracht voelt mijn huid direct zacht en verzorgd aan. Wel merk ik dat ik de crème niet te royaal moet aanbrengen omdat hij anders toch net iets te rijk is voor mijn huid en minder goed intrekt.

Weleda Skin Food Voedende Dagcrème

Skin Food nachtcrème (40 ml | €17.99)

Net als de dagcrème is de nachtcrème geschikt voor de normale tot droge huid. De nachtcrème bevat onder andere driekleurig viooltje en Calendula met biologische Sacha-Inchi olie en shea butter en voedt en hydrateert de huid intensief en stimuleert celvernieuwing tijdens de nacht.

Deze nachtcrème vind ik een fijne manier om de dag mee af te sluiten. De crème brengt fijn aan, trekt snel in en maakt mijn huid heel zacht.

Weleda Skin Food Voedende Nachtcrème

Hieronder swatches van de dag- (boven) en nachtcrème zodat jullie een idee krijgen van de romige texturen.

Weleda Skin Food dag- en nachtcrème texturen

Wanneer je net als ik dol bent op die herkenbare frisse citrus geur van de Skin Food lijn van Weleda word je zeker heel blij van deze nieuwe producten voor het gezicht. Vooral de reinigingsgel springt eruit voor mij. De gel textuur die in combinatie met water verandert in een melkachtige emulsie vind ik heel bijzonder. Dit is voor mij een hele nieuwe ervaring op het gebied van gezichtsreiniging.

Zijn jullie al bekend met de Skin Food lijn van Weleda en wat denken jullie van deze nieuwe producten voor het gezicht?

Premium Nieuwsbrief

Mis nooit een blogpost, nieuwtje of winactie en meld je aan voor mijn nieuwsbrief!

Lees mijn privacybeleid voor meer informatie.

Volg:

3 Reacties

 1. augustus 23, 2023 / 10:30

  Die reinigende gel lijkt mij heerlijk! Ik ben altijd zo dol op de geuren van Weleda;-)

 2. september 5, 2023 / 13:28

  Ik las toevallig een stukje ergens dat “de sterren” de crème van Weleda gebruikten. Je kent dat wel, Hollywoodsterren die zweren bij een of andere crème.
  Als dat waar is, dan zullen dat vast en zeker heel fijne producten zijn!

 3. september 12, 2023 / 14:30

  Oh, klinkt als een heel fijn lijn! Moet ik eens ontdekken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Mijn foto\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'s en teksten zijn auteursrechtelijk beschermd. Wil je ze toch gebruiken, neem contact op via mijn contactformulier en vraag naar de mogelijkheden.