Pink Gellac Cat Eye Glam collectie

Hebben jullie het Cat eye effect al eens uitgeprobeerd op je nagels? Het heeft iets magisch vind ik en je blijft er naar kijken. En wat zo leuk is, is dat je het gewoon zelf thuis kunt doen. Je hoeft er dus niet per se voor naar de nagelstudio. Ik wist dat eerlijk gezegd niet en ontdekte dat laatst met de Cat Eye Glam collectie van Pink Gellac die onlangs werd uitgebracht. Deze collectie bestaat uit cat eye effect gel nagellakken in vijf verschillende kleuren. Vandaag vertel ik jullie er graag meer over.

Pink Gellac Cat Eye Glam collectie

Wat is het Cat eye effect

Even een korte uitleg voor wie nog nooit van het Cat eye effect gehoord heeft. Ik heb het niet over een cat eye effect dat je kunt maken met je eyeliner, maar om een 3D effect op je nagels dat het idee geeft van een kattenoog. Het Cat eye effect bestaat uit een diagonale lijn die over het midden van je nagel loopt. De lijn hoeft niet perfect te zijn en mag best een beetje speels zijn want net als bij echte kattenogen variëren de lijnen. Voor dit effect gebruik je speciale (gel) nagellak die magnetische deeltjes bevat. Wanneer je een magneetje boven de nagel houdt, reageren de magnetische deeltjes in de lak hierop en ontstaat er, afhankelijk hoe je het magneetje boven de nagel houdt, een mooi Cat Eye of een galaxy effect. Voor het Cat Eye effect houd je de magneet diagonaal boven je nagel. Voor een Galaxy effect houd je de magneet langs de zijkanten van de nagel. Maar het is ook een beetje spelen en uitproberen met de magneet voor het gewenste effect.

Cat eye effect, zo doe  je dat!

Het is de bedoeling dat je de Cat eye kleur “over” je favoriete Pink Gellac kleur aanbrengt. Dus je kunt het zien als een soort topcoat. Nadat je de kleur hebt aangebracht en hebt laten uitharden onder de LED lamp breng je de Cat eye lak aan. Voordat je deze uithardt gebruik je de Cat eye magneet om een cat eye effect naar keuze te creëren. Wanneer je tevreden bent over het effect hard je de lak 60 seconden uit onder de LED lamp. Vervolgens breng je topcoat aan en laat je die weer uitharden onder de lamp.

Hieronder zien jullie de vijf Cat Eye effect lakken van Pink Gellac: v.l.n.r.: Gleaming Green (over gentle jade), Sacred Silver (over decent white), Poised Pink (over powder pink), Bejeweled Purple (over beautiful black) en Alluring Emerald (over beautiful black. De nummers op de color pops waar ik de kleuren op heb aangebracht verwijzen naar de Pink Gellac lak die eronder zit.

Ik vind het Cat eye effect bij de lichtere kleuren subtieler dan bij de twee donkere kleuren. Bij Bejeweled Purple en Alluring Emerald is het Cat eye effect duidelijk een stuk sterker.

Pink Gellac Cat Eye Glam collectie review

Hieronder zien jullie Bejeweled Purple. Ik bracht deze aan over Beautiful Black van Pink Gellac. Het Cat eye effect is goed te zien, op mijn ringvinger is het meer een galaxy effect geworden.

Pink Gellac Cat Eye Bejeweled Purple

Hieronder draag ik Alluring Emerald opnieuw over Beautiful Black. Ook hier is het Cat eye effect duidelijk te zien. De diagonale lijn is niet op alle nagels gelijk en zorgt voor een speels effect. Wanneer je de lijntjes op elke nagel op dezelfde positie wil hebben, moet je hiervoor een beetje oefenen en ook wat geduld hebben.

Pink Gellac Alluring emerald

Ik vind het Cat Eye effect echt prachtig! Het kost ook weinig moeite om het te creëren. Wel is het een beetje spelen voor het gewenste effect, maar oefening baart kunst. En eigenlijk vind ik alle effecten mooi of het nu een strakke of minder strakke Cat eye is of meer een Galaxy effect.

De Cat Eye Glam collectie is verkrijgbaar in de fysieke winkel of webshop van Pink Gellac en bestaat uit Gleaming Green, Bejeweled Purple, Sacred Purple, Alluring Emerald en Poised Pink en kosten €18 per stuk. Het magneetje kost €4 . Wanneer je de complete collectie koopt betaal je € 79 en krijg je de Cat eye magnet erbij.

Ik ben heel benieuwd of jullie al bekend zijn met het Cat Eye effect op de nagels en wat jullie van deze collectie vinden .

Premium Nieuwsbrief

Mis nooit een blogpost, nieuwtje of winactie en meld je aan voor mijn nieuwsbrief!

Lees mijn privacybeleid voor meer informatie.

Volg:

5 Reacties

 1. Babs
  december 16, 2023 / 18:08

  Ziet er prachtig uit! Ik heb ook een flesje met dit effect, ik moest wel even puzzelen hoe dat moest. Bij de donkere kleuren zie je het inderdaad veel beter, echt heel mooi gedaan Deb!

  • Deb
   Auteur
   december 17, 2023 / 18:23

   Dank je 🙏🏻! Ik ben ook heel benieuwd naar jouw cat eye nagellak, welke is het? En is het ook gel nagellak of gewone? Vind het effect helemaal geweldig, denk dat ik er een nieuwe verslaving bij heb, haha 🤪.

 2. Babs
  december 17, 2023 / 18:40

  Ik heb er een van Aliexpress. Hij is volgens mij groen blauwig van kleur en het is ook een gellak. Volgens mij had ik er nog een liggen maar die kan ik niet meer vinden. Als ik weer een keer mijn nagels doe (acrylnagels) zal ik een nagel ermee lakken en op Instagram zetten!

  • Deb
   Auteur
   december 20, 2023 / 20:49

   Ja mooi he! Ben er helemaal fan van 🤩.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Mijn foto\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'s en teksten zijn auteursrechtelijk beschermd. Wil je ze toch gebruiken, neem contact op via mijn contactformulier en vraag naar de mogelijkheden.