Style Experience: kleuranalyse en make-up advies (en wat ik er vervolgens mee deed)

Vorige maand was ik uitgenodigd voor een Style Experience in hartje Rotterdam. Ik vind mijn kledingstijl soms een beetje saai en het combineren van kleuren best lastig, daarom speel ik het vaak op safe. Ik wist van tevoren niet wat ik precies van een Style Experience moest verwachten, maar ik had het shoppen in ieder geval even uitgesteld omdat ik erg benieuwd was wat er uit de kleuranalyse zou komen. Een week na de Style Experience ben ik gaan shoppen met het advies nog vers op mijn netvlies en de kleurenwaaier die ik mee kreeg in de aanslag. Ik vertel jullie vandaag meer over de Style Experience en laat jullie zien wat ik daarna geshopt heb.

Style experience Rotterdam

Toen ik de auto had geparkeerd en naar de locatie toe liep waar de Style Experience werd gehouden, werd ik aangesproken door Carla van den Puttelaar, een van de twee image professionals met wie ik een afspraak had. Ik had van tevoren twee foto’s gestuurd van mezelf zodat ze zich een beetje een beeld konden vormen. Ze herkende me van de foto’s en sprak me heel spontaan aan. Samen liepen we naar het kantoor van Hilma van Zanten waar de Style Experience zou plaatsvinden en waar thee en cake klaar stonden.

Misschien leuk om jullie te laten zien welke foto’s ik voorafgaand aan de Style experience heb gestuurd naar Carla en Hilma. De foto rechts is meer casual, op de linker foto draag ik een meer zakelijke outfit zoals ik die ook naar kantoor draag.

Image professional en Kleding en stijl advies

Ik had er zelf nog niet eerder van gehoord, maar een image professional is een expert op het gebied van kleuranalyse, styling en imago en heeft aanvullende skills waarmee zij klanten kan helpen hun doelen en ambities te realiseren. Hilma en Carla zijn image professionals en hebben het platform Kleding en stijl advies opgericht dat volgens hen een waardevolle bron van informatie en inspiratie is op onder andere het gebied van kleur, kleuranalyse, stijladvies, personal branding en trainingen. Het platform is een plaats waar consumenten in contact kunnen komen met kleur-, stijl- en image professionals.

Kleuranalyse

Iedereen kan alle kleuren dragen, maar de ondertoon van de kleur, helder of juist gedempt, donker of licht, warm of koel bepaalt welke kleuren het mooiste matchen bij de huid, oogkleur en haarkleur. Het vier seizoenen systeem geldt als de basis voor alle kleursystemen die worden gebruikt. Je kleurexpert geeft je een kleurenwaaier of kleurenpalet mee afgestemd op jouw persoonlijke kleuren.

Carla en Hilma gaven we uitleg over de verschillende kleurtypes en lieten me vier moodboards zien van een lente-, zomer-, herfst- en wintertype. Om te kijken wat voor kleurtype ik was, deden ze me steeds gekleurde shawls om en keken we samen wat het effect was op mij. Bij sommige kleuren werden pigmentvlekken en rimpeltjes geaccentueerd kwam ik achter en sommige kleuren haalden het beste in me naar boven. Ik vond het enorm leerzaam om te zien wat het effect van kleur was op mijn uitstraling.

Style experience

Heel veel shawls verder kwamen we tot de conclusie dat ik een lente herfst type ben. Ik was dus niet in een hokje te stoppen van 1 seizoen, het werden er twee. In totaal bestaan er wel 10 verschillende (samengestelde) kleurtypes. Ook dat wist ik niet, tot de Style Experience dacht ik dat er alleen een lente, zomer, herfst en wintertype waren.

Lente Herfst type

Het Lente Herfst type heeft een warme huidskleur. De lichte tot medium teint geeft je een robuuste uitstraling. Je huid kan, wanneer deze een gouden glans heeft ook mooi bruinen. De kleuren die het Lente Herfst type het mooiste staan zijn warm en diep. Het palet bestaat uit warme roodtinten, gedempte geel- en geeloranje nuances en ook diepe groenen kleuren. Bijzonder mooi staan de tinten steenrood en terracotta en alle lichtere natuurlijke kleurnuances

Ik kan wel wat met de kleuren van het lente herfst type. Ik wist wel dat warme tinten mij goed staan, maar petrol, groen en paars waren voor mij toch wel echte eye-openers. Vooral paars is een kleur die ik heel mooi vind maar om de een of andere reden nog niet in mijn garderobe had.

Ook qua make-up en sieraden kreeg ik nog advies van Hilma en Carla mee. Wat betreft sieraden raadden ze me aan om voor gouden sieraden met een zachte glans te gaan. Ik draag ook wel zilveren sieraden en dat blijf ik ook gewoon doen, maar het meeste is toch wel goud (kleurig). Qua make-up kreeg ik een vrij gedetailleerd advies:

Foundation: ivoor, warm beige
Lippenstift: terracotta, kaneel, steenrood
Blush: terracotta, zalmkleurig, bruinachtige kleuren

Foundation draag ik bijna nooit, alleen vloeibare bronzer in de herfst en winter. Op mijn lippen draag ik meestal roze tinten, maar volgens het advies kan ik dus best wat warmere (rode) tinten hebben. Dat ga ik zeker proberen. Wat blush betreft zat ik al goed en droeg ik de genoemde tinten al voor de kleuranalyse.

Color Experience

Shoppen na de Style Experience

Een week na de Style Experience nam ik mijn kleurenwaaier mee naar kledingwinkel Arthur & Willemijn in Bussum waar je op afspraak kunt shoppen en waar je advies kunt krijgen van een styliste. Ik had gekozen voor deze winkel omdat ze er meerdere (Nederlandse) merken hebben in verschillende prijsklassen. Ik gokte dat de kans groot zou zijn dat ik daar zou slagen. Ik kan zelf nogal besluiteloos zijn en vind het soms best lastig om kleuren te combineren dus het leek me leuk om wat persoonlijk advies te krijgen. Aan de hand van de kleurenwaaier en natuurlijk mijn wensen legde de styliste combinaties voor mij klaar om te passen.

Onderstaande combinatie (blouse is van Studio Anneloes en broek van Bianco) vond ik erg leuk omdat er veel paars in de blouse zit. Zowel Bianco als Studio Anneloes waren als merk nieuw voor mij en waarmee ik ook veel geluk had, was dat zowel de broek als de blouse in de sale waren. De blouse op het moment dat ik hem paste nog niet, maar omdat ik hem in een maat kleiner wilde hebben en een week later ophaalde was ie toen ook afgeprijsd. De blouse die ik vast houd is het uiteindelijk niet geworden. Ik vond de kleuren erg mooi, maar het model vond ik mij minder goed staan.

Style experience, kleuranalyse, make-up advies

Ik ben heel blij dat ik de Style Experience gedaan heb. Ik heb veel inspiratie opgedaan en wanneer ik ga shoppen ben ik meer bewust bezig met kleuren. Ik durf ook wat meer uit mijn comfort zone te komen en wat meer met kleuren te experimenteren. Maar heel extreem zal het niet worden, dat past ook niet zo bij mij. Voorlopig zal ik de kleurenwaaier steeds  meenemen. Maar ik verwacht dat ik ‘em op een gegeven moment wel een beetje uit mijn hoofd ken. Ik laat me zeker niet volledig leiden door de kleuren in mijn waaier want niet alle kleuren vind ik even mooi. Je persoonlijke smaak speelt natuurlijk ook een belangrijke rol.

Lijkt het je ook leuk om een Style Experience te doen? De sessie die ik deed duurde ongeveer 2 uur en kost € 330,-.

Hebben jullie wel eens een Style Experience of kleuranalyse gedaan? En zo ja, wat vond je ervan en zaten er eye-openers voor jou bij?

Premium Nieuwsbrief

Mis nooit een blogpost, nieuwtje of winactie en meld je aan voor mijn nieuwsbrief!

Lees mijn privacybeleid voor meer informatie.

Volg:

8 Reacties

 1. Natasja
  juli 31, 2023 / 08:28

  Leuk, en interessant! Ik heb jaren geleden ook een kleurenanalyse laten doen, ik vond het ook heel verhelderend. Al moet ik bekennen dat ik de kleurenwaaier tegenwoordig nooit meer gebruik, ik kies nu altijd op mijn gevoel

  • Deb
   Auteur
   juli 31, 2023 / 08:54

   Vind jouw kledingstijl zo leuk en vrolijk, knap hoe je kleuren/prints combineert. Dat gevoel moet ik nog een beetje ‘kweken’ en daar heeft de style experience zeker bij geholpen 😊.

 2. juli 31, 2023 / 11:41

  Enig dit!! Ik heb zelf ook wel eens naar zoiets zitten kijken. Niet zozeer qua kleur, maar gewoon qua kleding en styling in het algemeen. Ik merk dat ik vaak naar dezelfde modellen en kleuren neig tijdens het winkelen. Ik doe tegenwoordig wel minder miskopen dan vroeger, dus ik ga al vooruit haha;-)

  • Deb
   Auteur
   augustus 9, 2023 / 17:46

   Hihi, ja he! Ik vond het ook enorm leuk. Jij bent helemaal van de styling, maar vooral van interieur. Daar ben jij echt een Queen in! Kleding is dan weer andere koek. Kan je dit zeker aanraden. Heb er al veel plezier van gehad.

 3. juli 31, 2023 / 13:58

  Ha, lente herfst type! Leuk dat je ook geweest bent en interessant dat je kleuren tegenkwam waar je normaal gesproken niet zo snel aan zou denken! Ik weet nog wel dat ik vroeger heel vaak paarse en gouden oogschaduw droeg en dat stond mij toen hel goed. Tegenwoordig heb ik minder “lef” om uit te pakken hoewel ik wel geleerd heb dat je soms even door je comfortzone moet breken en dan zie je hoe leuk iets opgefleurd kan worden. Zo denk ik er vaak aan terug dat een leuke sjaal al heel een verschil kan maken, zeker als de kleur ook goed matcht met je huid.
  Ik heb, zoals je vast wel begrijpt, weinig tot niks kunnen shoppen de laatste tijd en als het iets was was het zodanig afgeprijsd dat het voor mij betaalbaar was. En dan mag je niet te veeleisend zijn qua kleuren, want meestal heb je dan niet veel keus.
  Wat een leuke winkel om te gaan shoppen, heel privé denk ik vanwege de afspraak en een styliste aanwezig. Soms wil ik liever gewoon van alles passen maar als je echt iets bepaalds zoekt is advies altijd wel fijn. In een lingeriewinkel vind ik het altijd fijn om geholpen te worden, dan halen ze de juiste maat voor je uit het rek. Gaat een stuk sneller en je hoeft je niet steeds aan te kleden.
  (Wat een mooi vakantiekleurtje heb je overigens, ik ben nog even bleek als in de winter…. 😉

  • Deb
   Auteur
   augustus 9, 2023 / 17:50

   Haha, ja apart he ‘lente herfst’ type. Ik was ook nog niet bekend met die mixjes. Maar ja, niet zo gek.. ben zelf ook een mixje haha 😂Ik vond het echt een eye-opener en heb er tot nu toe al veel plezier van gehad, maar laat me er ook niet 100% door leiden. Ik draag nu een gifgroen shirt met bloemenprint en die kleur zit niet in de kleurwaaier, maar ik blijf het shirt gewoon dragen omdat ik hem mooi vind 🤪. Dat vakantiekleurtje is gewoon van af en toe in de tuin zitten 😂, ben nog niet op vakantie geweest.

 4. augustus 3, 2023 / 08:18

  Leuk dat je dit hebt gedaan! Lijkt me ook nog wel eens wat, want ik blijf toch ook vaak hangen in bepaalde kleuren.

  • Deb
   Auteur
   augustus 9, 2023 / 17:44

   Ja, ik ben er ook blij mee dat ik dit heb gedaan, vind mijn garderobe nu wel een beetje een saaie boel 😂. Daar ga ik langzaam verandering in brengen 😊.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Mijn foto\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'s en teksten zijn auteursrechtelijk beschermd. Wil je ze toch gebruiken, neem contact op via mijn contactformulier en vraag naar de mogelijkheden.