First Base, mijn nieuwe base coat van essie

Omdat de base coat die ik mee had genomen op vakantie te dik was geworden, ging ik op zoek naar een andere. Bij de Spaanse Douglas kwam ik First Base van essie tegen en ondanks dat ie meer kost dan ik normaliter uit zou geven aan een base coat, was ik toch nieuwsgierig geworden. Toen ik zag dat ie goedkoper was dan in Nederland trok dat me over de streep en gooide ik ‘em snel in mijn winkelmandje. Benieuwd wat ik ervan vind, lees snel verder!

Omdat ik goede ervaringen heb met de nagellak van essie, verwachtte ik dat hun base coat mij ook goed zou bevallen. Ik was ook gewoon benieuwd of je nu echt verschil merkt tussen een base coat van nog geen 3 euro (die ik normaliter heb) en een van € 12,95. In Spanje betaalde ik overigens € 8,85 voor de base coat, dus dat is best een leuk verschil. Ik vond het in ieder geval het proberen waard.

Essie First Base

Deze base coat heeft een sneldrogende formule, geeft een hoogglans finish en zorgt voor versterking van de nagels, lange houdbaarheid van de kleurlak en beschermt tegen splijten. De kleverige rubber die aan de base coat is toegevoegd zorgt ervoor dat nagellak zich beter hecht aan je nagels.

Ik draag zelf altijd een base coat om te voorkomen dat mijn nagels minder snel verkleuren door  de nagellak. De base coat vormt dan een beschermlaagje waardoor het pigment van de nagellak minder goed in de nagels kan dringen. Helemaal voorkomen lukt mij helaas niet omdat ik mijn nagels zo vaak lak. Maar alle beetjes helpen denk ik dan maar.

Ik heb de base coat sowieso niet langer dan één week achter elkaar gedragen omdat mijn nagels ontzettend snel groeien en ik na een week al een flinke uitgroei heb waardoor de nagellak er niet mooi meer uitziet en ik ‘em eraf haal. Hierdoor kan ik de base coat beoordelen op maximaal één week en dat is natuurlijk niet echt lang.

Wat me als eerste opviel is dat het kwastje van de base coat van essie een tikkeltje smaller is dan van hun nagellak. Wat mij betreft is dat geen issue en is het een prima kwastje. De base coat droogt snel en geeft ook een mooi glansje af waardoor je ‘em ook prima op zichzelf kunt dragen. Bij mij zul je daar niet veel van zien (zoals op de foto hieronder) want er gaat standaard nagellak overheen.

Deze base coat beschermt tegen splijten en zorgt voor versterking van de nagels. Omdat mijn nagels op dit moment in goede conditie zijn heb ik hier geen verschil in gemerkt. Maar ik denk dat het zeker beter is om een base coat te dragen die deze eigenschappen heeft.

Na een week had ik een flinke uitgroei en ook wat chips te pakken. De kleverige rubber die ervoor zorgt dat de nagellak zich beter hecht is bij mij dus na ongeveer een week uitgewerkt.

First Base heeft mij niet teleurgesteld, maar ik ben er ook niet super onder de indruk van. Wat ik persoonlijk fijn vind aan deze base coat is dat ie snel droogt en je nagels versterkt en beschermt tegen splijten. Ik heb die bescherming nu misschien niet nodig, maar wellicht op een later moment wel en dan is het gewoon fijn dat deze eigenschappen aanwezig zijn.

Ik stelde mezelf eerder de vraag of ik nu écht verschil merk tussen een base coat van zo’n 3 euro en een van bijna 13 euro en het antwoord is niet echt. Misschien dat deze topcoat op de langere termijn minder snel uitdroogt dan de base coats van Catrice en Primark die ik eerder heb gehad. Maar dat kan ik nu nog niet zeggen, maar het is wel te verwachten (en hopen) voor de prijs. Ik zou deze base coat dan ook alleen opnieuw kopen wanneer ie inderdaad minder snel uitdroogt dan de goedkopere varianten en vanwege zijn beschermende en versterkende eigenschappen.

Wat denken jullie van deze base coat? En gebruik je er zelf een en zo ja welke?

Premium Nieuwsbrief

Mis nooit een blogpost, nieuwtje of winactie en meld je aan voor mijn nieuwsbrief!

Lees mijn privacybeleid voor meer informatie.

Volg:

11 Reacties

 1. september 11, 2018 / 11:56

  Ik heb dezelfde base coat. Kreeg hem onder de kerstboom. Doet z’n werk prima!

 2. september 11, 2018 / 12:26

  Ik gebruik altijd een basecoat omdat ik anders snel last heb van verkleuringen. Toevallig heb ik ook deze van Essie en ik heb er 1 van Chanel. Ik kan niet zeggen dat ik de ene beter vind dan de andere eigenlijk. Sowieso heb ik lastige nagels dus het maakt bij mij nooit zoveel uit wat ik er op doe, het chipt het toch zo weer af;-)

 3. september 11, 2018 / 15:09

  Essie is echt een super fijn merk wat betreft nagels! Deze lijkt me echt heel fijn. Ik gebruik er zelf meestal een van Seche Vite.

 4. september 11, 2018 / 23:01

  Ik gebruik eigenlijk nooit een basecoat.. Bedenk mij nu dat dat ook een reden kan zijn waardoor mijn nagels zo zwak zijn. Ik heb een tijd geleden wel een basecoat gebruikt, maar mijn nagellak hechtte nooit goed en dan kon ik er zo met mijn andere nagel in duwen. De nagellak bleef maar zacht. Het kan zijn dat ik toch te gehaast te werk ging, of ik kocht de verkeerde basecoat.
  Deze van essie lijkt mij prima, andere tips zijn ook hartstikke welkom! Babs moet nu ook aan de basecoat, lijkt mij een goed plan!

 5. september 12, 2018 / 15:14

  Fijne review, Deb! Dit heb ik mij namelijk altijd al afgevraagd: maakt het uit welke base coat ik gebruik? Na deze review blijf ik lekker mijn “gouwe ouwe” van Catrice gebruiken. Die droogt inderdaad relatief snel uit, maar voor die paar euro’s haal ik zo weer een nieuwe.

 6. september 12, 2018 / 18:43

  Ik ben wat dat betreft een slet! Ik hobbel,van de ene basecoat naar de andere! Hahahaha… Momenteel lak ik vooral een base tegen splijten, daar heb ik echt last van.
  Deze klinkt goed, heb ik nog niet gehad!

  • Deb
   Auteur
   september 12, 2018 / 21:22

   Hihi wat een heerlijke comments geef je toch ?! Herkenbaar hoor, met bepaalde producten heb ik dat ook en ga ik ook vreemd zoals laatst met een nieuwe brow pomade, terwijl ik trouw had gezworen aan mijn huidige pomade… Mijn nieuwsgierigheid won het toch weer, maar daarover later meer.

 7. september 12, 2018 / 21:07

  Zelf heb ik nooit een base coat als ik nagellak op doe, hoewel ik wel weet dat het beter blijft zitten met base coat en mijn nagels niet verkleuren haha.

 8. september 13, 2018 / 09:21

  Ik lak mijn nagels niet zoveel omdat ze snel afbreken. Misschien zou dit wel iets voor mij zijn? Als basislakje tegen het splijten?

 9. september 14, 2018 / 08:14

  Handige review! Fijn te weten dat hij ook beschermt tegen splitten enzo, want daar heb ik wel vaak last van!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Mijn foto\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'s en teksten zijn auteursrechtelijk beschermd. Wil je ze toch gebruiken, neem contact op via mijn contactformulier en vraag naar de mogelijkheden.