Nieuwe oogschaduw palettes van Christian Faye

Ik ben een enorme fan van de wenkbrauw producten van Christian Faye waarmee mijn wenkies de hele dag als een huis zitten. Naast wenkbrauw must-haves verkoopt het merk ook oogschaduw palettes waarvan ze onlangs drie nieuwe varianten uitbrachten die ik jullie vandaag wil laten zien. Benieuwd geworden naar hoe ze me bevallen zijn en de look die ik ermee maakte? Lees dan snel verder.

Christian Faye Smokey Eyes Dreams palette

Christian Faye focust zich vooral op de ogen, al maakte het merk een paar jaar geleden een uitstapje met face kits in de vorm van het Blitz en Contour kit. Ik leg sowieso graag het accent op de ogen qua make-up en nu vanwege het mondkapje, dat ons halve gezicht bedekt, nog wat meer. Ik was dan ook erg benieuwd naar het nieuwe Glam Night, Sweet Serenity en Dreams palette die ik kreeg om aan jullie te laten zien.

Christian Faye Smokey eyes dreams palette

Het palette dat ik op de foto hierboven in mijn hand houd, is het Smokey eyes “Dreams” palette dat uit 6 oogschaduws bestaat. Ook zit er een handig spiegeltje in het palette inclusief twee sponsapplicators. Super handig voor mee onderweg. Het palette bevat kleuren voor een neutrale look, maar ook tinten voor wie wat meer wil uitpakken qua kleur.

De pigmentatie van het palette is erg goed. De swatches die ik hieronder laat zien bracht ik aan met één laagje oogschaduw en zonder primer. In direct zonlicht zie je de prachtige glans van de oogschaduws. Vooral de gouden- en rood/roze tint springen eruit. De gouden tint heeft overigens een crème achtige textuur die ik bijna smeuïg zou willen noemen. Ook de houdbaarheid van de oogschaduws is erg goed. Dat de kwaliteit van de Smokey eyes palettes goed is ontdekte ik een paar jaar geleden al toen ik hun vernieuwde Smokey eyes palettes uitprobeerde.

CHRISTIAN FAYE Smokey Eyes Dreams palette

Christian Faye Quattro Glam Night

Dit palette bevat de klassieke zilver grijs/zwarte smokey eyes kleuren, maar ook een bordeaux rode tint die ik persoonlijk iets lastiger vind om te gebruiken in een look.

Christian Faye Quattro Glam Night

Helaas liet de zon zich niet continu zien waardoor ik de overige swatches binnen met kunst licht moest maken. Ze zijn nog steeds heel mooi, maar toch minder sprankelend dan met zonlicht. Ook de swatches van dit palette maakte ik zonder primer en met maar één veegje. De pigmentatie is echt top zoals jullie kunnen zien. De bordeaux rode tint heeft overigens dezelfde creamy textuur als de gouden oogschaduw uit het Smokey eyes Dreams palette.

Christian Faye Quattro Glam Night swatches

Christian Faye Quattro Sweet Serenity

Het Sweet Serenity palette bevat tinten die ik graag overdag draag en heeft een goede mix van shimmery en matte tinten.

Christian Faye Quattro Sweet Serenity

Ook deze swatches maakte ik binnen met kunstlicht, in direct zonlicht zijn ze dus echt een stuk mooier. Voor zover ik kan zien zijn de gouden, licht roze en taupe oogschaduw hetzelfde als in het Smokey Eyes Dreams palette.

Christian Faye Quattro Sweet Serenity swatches

Dit Sweet Serenity palette is mijn favoriet en maakte ik onderstaande look mee. In mijn binnenste ooghoeken gebruikte ik de gouden tint, op mijn bewegend ooglid de taupe, de bruin/paarse in mijn ooghoeken en arcade boog en de poederroze tint gebruikte ik als highlighter voor onder mijn wenkbrauwen.

Christian faye Quattro Sweet Serenity look

Het Sweet Serenity en Glamnight Quattro kosten €15,95 per stuk, voor het Smokey eyes Dreams palette betaal je €21,95. De palettes zijn verkrijgbaar via de webshop van Bransus.

Ik ben benieuwd welk palette er voor jou uit springt en wat jullie van mijn look vinden.

Premium Nieuwsbrief

Mis nooit een blogpost, nieuwtje of winactie en meld je aan voor mijn nieuwsbrief!

Lees mijn privacybeleid voor meer informatie.

Volg:

11 Reacties

 1. mei 10, 2021 / 08:43

  Ik ben ze alle drie aan het testen op dit moment en dat is gelijk de eerste kennismaking met het merk. Ik ben echt positief verrast! Mooie look heb je er ook mee gemaakt!

  • Deb
   Auteur
   mei 10, 2021 / 21:37

   Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen met deze palettes en vooral ook je looks ermee!

 2. mei 10, 2021 / 10:25

  Ik vind Sweet serenity erg mooi! Ik heb zelf wel eens een mascara van Christian faye gehad en die vond ik toen erg fijn.

  • Deb
   Auteur
   mei 10, 2021 / 21:38

   T’is echt een heel fijn merk en Sweet Serenity is ook mijn favoriet. Zijn kleurtjes voor elke dag die je zonder al te veel te hoeven nadenken kunt gebruiken 😂.

 3. mei 11, 2021 / 08:41

  Wat zie je er prachtig uit, meid! Mooie kleuren, helemaal iets voor mij ook denk ik! Ik kende het merk eigenlijk nog niet, altijd fijn om nieuwe merken te leren kennen.

  • Deb
   Auteur
   mei 13, 2021 / 16:22

   Ahh dank je wel lieverd, dat vind ik heel leuk om te horen 🥰. Dit merk is zeker een aanrader.

 4. mei 12, 2021 / 16:46

  Wat fijn dat je zo enthousiast bent! Ik houd zelf van een minder poederige structuur. 🙂

  • Deb
   Auteur
   mei 13, 2021 / 16:20

   Deze zijn zeker niet poederig, had geen fall-out en een primer was niet nodig bij de swatches 👌🏻.

 5. mei 12, 2021 / 18:01

  Sweet Serenity vind ik ook het mooist en je look is prachtig! Zwarte en witte kleuren vind ik altijd lastig met oogschaduw, zwart staat al snel te hard, te heftig bij mij.
  Christian Faye ken ik, zij hadden ook een heel mooi setje voor je wenkbrauwen en ik heb nog steeds een palette van hen liggen. Mooie kleuren!

  • Deb
   Auteur
   mei 13, 2021 / 16:18

   Dank je lieve Babs voor zwarte tinten moet ik ook echt in de stemming zijn. Voor een feestje of tijdens de Feestdagen vind ik het nog wel eens leuk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Mijn foto\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'s en teksten zijn auteursrechtelijk beschermd. Wil je ze toch gebruiken, neem contact op via mijn contactformulier en vraag naar de mogelijkheden.