Soléy steinEY mineraal masker

Erg veel verzorging heeft mijn huid niet nodig en kan ik in mijn handen knijpen met mijn makkelijke huid. Toch kan ik er niet zomaar alles opsmeren omdat mijn huid gevoelig is voor eczeem. Ik gebruik dan ook zoveel mogelijk natuurlijke producten. Sóley Organics is zo’n merk dat helemaal aan mijn eisen voldoet en het beste uit de IJslandse natuur in hun producten verwerkt. Ik heb hun minerale SteinEY masker uitgeprobeerd dat vulkanische klei bevat, vandaag vertel ik jullie er graag meer over.

soley_masker_01 - 01

Dit minerale masker met klei van de Eyjafjallajökull vulkaan heb ik samen met Nienke gereviewed. Het leek mij wel een keer leuk om dit masker op twee verschillende huidtypen te testen, het geeft toch weer een iets completer beeld.

Nienke heeft een gevoelige huid en gebruikt regelmatig maskers en ik heb een normaal huidtype en gebruik zelden of nooit een gezichtsmasker.

Wat zegt Soléy over SteinEY

Het SteinEY masker reguleert en balanceert de huid. Het stimuleert verjonging van de huidcellen, gaat de strijd aan tegen huidveroudering. Dit minerale gezichtsmasker stabiliseert de structuur van de huid door dode huidcellen, onzuiverheden en toxines te verwijderen, voedingsstoffen en vocht worden beter opgenomen. SteinEY bevat vulkanische, mineraalrijke klei van de Eyjafjallajökull vulkaan en hand-geplukte wilde IJslandse berk. Het voedt de huid en ondersteunt haar natuurlijke balans.

Je maakt het masker zelf door een halve theelepel water met een halve theelepel van het masker te mengen. Zelf vond ik het net iets te waterig en voegde ik wat meer van het masker toe. Wanneer je teveel van het masker toevoegt, wordt het te plakkerig waardoor het lastiger te verwijderen. Dit lijkt aan de ene kant omslachtig maar aan de andere kant kun je helemaal zelf bepalen hoe dik of hoe dun je het masker wilt en is het aan te passen aan jouw wensen.

Een groot voordeel van het zelf aanmaken van een masker vind ik dat je het kunt aanmaken wanneer je wilt, het vers blijft en ook erg zuinig in gebruik is.

soley_steiney_02

Nienke en ik moesten allebei wennen aan de aardse geur van dit masker. Het ruikt een beetje naar modder maar heeft ook wel iets ‘fris’.

Zelf gebruik ik nauwelijks maskers, maar was ik net als Nienke vanwege de bijzondere samenstelling van vulkanische klei, dat rijk is aan mineralen, in combinatie met IJslandse Berk , die bekend staat om zijn helende en reinigende werking, nieuwsgierig geworden.

soley_steiney_03

Nadat je het masker hebt aangemaakt, breng je het aan op je gezicht en laat je het voor 10 minuten inwerken. Het masker wordt vervolgens hard en droogt het een beetje groen op. Ik vind het een echt camouflage kleurtje 😉

Het masker haal je er het makkelijkste af met een warm washandje en veel lauwwarm water.

Mijn huid voelt schoon en glad aan na gebruik van het masker, maar ook iets trekkerig. Dit masker belooft te reinigen en dat doet het zeker. Dat voel je gewoon. Maar omdat mijn huid enigszins droog aanvoelt na het masker geef ik zelf de voorkeur aan maskers die de huid wat meer hydrateren.

Nienke’s gevoelige huid kan het masker goed verdragen. Zij ervaart de reinigende werking van het masker met een zachte tinteling op haar huid, alsof de poriën geopend worden waardoor haar huid weer van nieuwe zuurstof en mineralen wordt voorzien.

Ingrediënten:

Kaolin, magnesium, calcium, natrium, kalium, ijzer, zink, wilde IJslandse berk, klei uit de Eyjafjallajökull
vulkaan

Gebruik jij zelf gezichtsmaskers en zo ja, welke?

Premium Nieuwsbrief

Mis nooit een blogpost, nieuwtje of winactie en meld je aan voor mijn nieuwsbrief!

Lees mijn privacybeleid voor meer informatie.

Volg:

10 Reacties

 1. maart 18, 2015 / 11:11

  Toevallig heb ik gister nog een gezichtsmasker gebruikt, ik vind ze heerlijk. Heb ook vaak dat mijn huid trekkerig aanvoelt, maar dan smeer ik een hele voedende creme op!

 2. maart 18, 2015 / 12:21

  Er zijn eigenlijk maar twee maskers die ik momenteel gebruik en dat zijn er van Origins. Het clear improvement masker en het drink up intensive masker. Ik heb op maskergebied helaas nog geen holy grail gevonden. Ik zoek iets dat de verstopte poriën rondom mijn neus schoon maakt, maar helaas… Misschien verwacht ik ook te veel van een masker ^^. Dit lijkt me overigens wel een fijn masker, handig ook dat je het zelf kan mengen! Ik had eigenlijk nog nooit van dit merk gehoord.

 3. maart 18, 2015 / 18:35

  Ik heb SteineY een paar jaar geleden meegenomen uit IJsland en ben werkelijkwaar verliefd geworden op het merk. Gelukkig ga ik in September dit jaar terug, dan ga ik even goed in slaan :-)!

  • Deb
   Auteur
   maart 18, 2015 / 21:42

   Wat leuk dat je naar IJsland gaat, lijkt me een heel bijzonder eiland! Ik zou er ooit ook nog wel eens naartoe willen gaan.

 4. maart 19, 2015 / 11:01

  Oh super nice this cosmetic!! So interesting.
  Kisses from Spain.
  Xoxo, P.

 5. maart 19, 2015 / 17:29

  Ziet er wel fijn uit, ik hou wel van kleimaskers 🙂

 6. maart 19, 2015 / 22:23

  Zo die naam van de vulkaan moet je ook niet 10 keer achter elkaar zeggen haha! Sorry kon het niet laten 😉 het klinkt opzicht fijn maar ik zal ‘m dan zelf met een olie mengen, voor jouw huid dan ook geschikter. Ken het merk niet overigens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Mijn foto\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'s en teksten zijn auteursrechtelijk beschermd. Wil je ze toch gebruiken, neem contact op via mijn contactformulier en vraag naar de mogelijkheden.