Memories bring back, memories bring back you

Wanneer ik een persoonlijke blogpost schrijf is deze meestal heel positief. Ik heb dan ook erg getwijfeld of ik deze blogpost zou schrijven. Ik vind het moeilijk om de juiste woorden te vinden want er zijn bijna geen woorden voor het verliezen van je moeder wanneer ze alles voor je betekende. Ik dacht haar voor altijd te hebben en stond er nooit bij stil dat ze zo plotseling zou gaan.

Lieve mammie

Mijn lieve ‘mammie’ (zo noemde ik haar altijd) bleek een paar maanden geleden onverwacht ernstig ziek te zijn. Het kwam als een enorme klap, maar er was hoop en ze onderging haar behandeling heel dapper. We stonden er dan ook niet bij stil dat ze zo plotseling zou gaan.

Zoals ik al vertelde, twijfelde ik erover om dit artikel te schrijven maar het zou voor mij ook gek voelen om de draad weer op te pakken alsof er niks gebeurd is. Ik deel hier eerlijk gezegd het liefst alleen maar vrolijke verhalen, die zijn ook het makkelijkst om over te schrijven. Maar we weten allemaal dat het leven niet alleen maar uit mooie plaatjes bestaat. En omdat mijn moeder zo belangrijk voor mij was en deze gebeurtenis daarom enorm ingrijpend is geweest voor mij heb ik besloten erover te schrijven.

Mijn moeder betekende alles voor mij, ze was er altijd voor mij. Het was een enorm lieve vrouw die altijd voor iedereen klaar stond. Dagelijks hadden we contact over van alles wat ons bezig hield. Ze bood me altijd een luisterend oor en gaf me advies wanneer ik daar om vroeg. Wanneer ik me rot voelde wist ze me altijd te motiveren en ervoor te zorgen dat ik niet opgaf en in mezelf bleef geloven. Zij was mijn licht in de duisternis.

Bij mijn blog was ze ook betrokken en heeft ze soms producten gereviewed en hielp ze me met het uitkiezen van de foto’s voor blogposts wanneer ik daar soms over twijfelde.

Over de foto in mijn hand: deze komt uit het babyboek dat mijn moeder destijds voor mij heeft gemaakt over mijn eerste levensjaar. Zo ontzettend blij dat ik deze heb!

Het voelt vreemd om in de verleden tijd over mijn moeder te schrijven of te praten. Het besef dat ze er niet meer is, is nog niet volledig geland. Maar zo gek is dat niet want ik ben het verlies nog volop aan het verwerken en dat kost tijd. Ik voel soms een enorme leegte. Een leegte die ik op zal vullen met alle mooie herinneringen aan haar. En gelukkig zijn dat er heel veel.

Premium Nieuwsbrief

Mis nooit een blogpost, nieuwtje of winactie en meld je aan voor mijn nieuwsbrief!

Lees mijn privacybeleid voor meer informatie.

Volg:

13 Reacties

 1. september 5, 2022 / 09:57

  Oh lieve Deb, ik krijg kippenvel als ik je bericht lees. Gecondoleerd met het verlies van je lieve mammie, veel sterkte en moed gewenst in deze moeilijke periode. Gelukkig heb je heel wat mooie herinneringen, koester deze als het moeilijk gaat, en geef jezelf tijd om dit te verwerken en ook om af en toe eens triest te zijn. Ik denk aan je, altijd welkom! xxx

  • Deb
   Auteur
   september 12, 2022 / 13:10

   Ga ik zeker doen lieverd! Bedankt voor je support, ben ik heel blij mee en ik weet je te vinden mocht ik een schouder nodig hebben. Heel fijn om te weten dat je er voor mij bent 💗😘

 2. Soe
  september 5, 2022 / 10:07

  Hey lieverd, lief dat je dit met ons wilt delen🙏
  En mooi om op deze manier je moeder nog steeds in je werk te betrekken. Kunnen we ook van meegenieten😍. Weet me te vinden als je erover wilt praten😘
  Veel sterkte en love you❤️

 3. Manuela
  september 5, 2022 / 19:03

  Wat een intens verdrietig bericht…
  Gecondoleerd met het verlies van je moeder…
  Ik wil je hierbij heel veel kracht en sterkte toewensen❤

  • Deb
   Auteur
   september 12, 2022 / 13:08

   Lief van je Manuela, ik zal het nodig hebben. Bedankt voor je lieve woorden. Doen me goed!

 4. september 6, 2022 / 14:38

  Ow lieve Deb, wat een naar nieuws… Gecondoleerd en natuurlijk heel veel sterkte. Ook voor de rest van de familie. Het is misschien gek om over mijzelf te praten maar ik herken zo wat er gebeurd is. Het kwam bij ons ook als een donderslag binnen. En het ging zo snel.
  Helemaal niet gek dat je erover schrijft, precies wat je zegt, anders voelt het alsof er niks gebeurd is en zoiets heeft een grote impact op je leven.
  Nogmaals, heel veel sterkte en je mag mij altijd mailen.

  • Deb
   Auteur
   september 12, 2022 / 13:04

   Dank je wel lieve Babs 💗. Ik ga jou binnenkort zeker mailen, dat wilde ik eigenlijk een tijd geleden ook al doen 😊.

 5. chucky1012
  september 6, 2022 / 19:35

  Jeetje wat erg en goed van jou dat jij hierover geschreven had.
  Gecondoleerd en heel veel sterkte

  • Deb
   Auteur
   september 12, 2022 / 13:05

   Bedankt voor je lieve woorden, doen me goed!

 6. Anita te Gussinklo
  september 7, 2022 / 07:54

  Gecondoleerd, wat een enorm verlies moet dit voor je zijn.
  Heel veel sterkte

 7. Natascha
  september 8, 2022 / 20:36

  Ik wil je zo ontzettend graag een dikke knuffel geven! Daarom hierbij heel veel digitale knuffels, liefde en sterkte! Je weet dat je me altijd mag berichten; ik ben er voor je!

  • Deb
   Auteur
   september 12, 2022 / 13:06

   Dank je wel Natascha! Heel lief van je. Fijn om te weten dat je er voor mij bent 🤗😘

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Mijn foto\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'s en teksten zijn auteursrechtelijk beschermd. Wil je ze toch gebruiken, neem contact op via mijn contactformulier en vraag naar de mogelijkheden.