Fotografie workshop voor Bloggers

Afgelopen zaterdag organiseerde Patty van PrettyBeautyLand samen met haar vriend Kevin van Creij, die professioneel fotograaf is, hun eerste fotografie workshop voor bloggers op een hele bijzondere locatie in het mooie Vught.

Aangezien fotografie een hobby van mij is geworden en ik daar ook, alleen voor mijn blog al, heel veel mee bezig ben, leek de workshop me erg interessant. Mijn doel was om mijn camera beter te begrijpen en te beheersen en er meer uit te halen dan ik nu doe door alleen maar met de automatische standen
te werken.De workshop werd gehouden in de Frederik-Hendrik kazerne in Vught. Omdat dit een militaire locatie is, wordt het niet aangegeven in navigatiesystemen of op
google maps. Dat vond ik wel even spannend, maar na een kleine omweg kwam ik aan op de plaats van bestemming.

Bij aankomst werden we door Kevin en Patty ontvangen en kregen we meteen wat  te drinken en te eten en volgde een kennismakingsrondje. Dhini van Danique
van Glambeauty, Natasja van Beautyspots en Bertine van AboutFashion waren er ook bij. We hadden allemaal -heel toevallig- spiegelreflex camera’s dus Kevin kon daar heel gericht over uitleggen.

Aan de hand van een presentatie legde Kevin de basis zaken uit over de sluitertijd, het diafragma, ISO en nog veel meer. Het zijn redelijk technische onderwerpen, maar omdat we direct te zien kregen hoe e.e.a. werkte en zelf aan de slag gingen, bleef ik het heel boeiend vinden.

In mijn notitieboekje schreef ik wat tips & tricks maar we kregen ook een handige hand-out met daarin alle uitleg in een notendop.

Bij weinig licht is fotograferen met een achtergrond van aluminium super handig. Dit werd gedemonstreerd en we konden er ook zelf mee spelen door items uit
de goodiebag (die we later meekregen) te fotograferen. We gingen er zelf mee aan de slag en gebruikten steeds de handmatige stand van de camera in plaats
van de automatische standen.

Dit soort producten; scrubs, handcrèmes, lipticks, die we in de goodiebag vonden, zijn items die je als beautyblogger ook regelmatig vastlegt dus het was voor mij heel herkenbaar en vertrouwd.

Met een statief werken, is toch wel erg handig ben ik achter gekomen. Ik heb er een, en een goede ook, maar ik ben vaak te lui om ermee te werken. Een van de voordelen is dat je foto’s altijd recht maakt met een statief, ik maak nogal eens scheve foto’s. Maar ook heb je geen last van trillerigheid: wanneer je je camera vasthoudt is het lastig om hem goed stil te houden. Tegen een statief kan de meest vaste hand toch echt niet op.

Het vastleggen van waterdruppels is ook een kunst. We hebben het allemaal uitgeprobeerd toen Kevin de ramen aan het lappen was hihi (met een plantenspuit Wink ).

We hebben ook gezien hoe je in een slecht verlichte ruimte (het was er bijna donker), mooie foto’s kunt maken zonder de flitser te gebruiken. Er ging echt een wereld voor mij open. Nu het steeds vroeger donker wordt en het veel bewolkt is, is het lastig foto’s nemen… tenminste dat dacht ik. Ik wacht normaal gesproken echt mijn kans af op een paar zonnestralen om dan vervolgens bij het raam te staan of naar buiten te rennen. Herkenbaar?

Kijk maar eens hieronder.. hieronder een foto zonder de camera goed ingesteld te hebben.

Tádá! Dit is het resultaat na spelen met de sluitertijd en het diagragma. Ongelooflijk toch?!! Nee, we hebben echt niet stiekem het licht aangezet Wink.

Op de foto hierboven zie je gewoon niets.. De foto hieronder is op dezelfde locatie genomen (met statief) van dezelfde producten. Het leek echt net magie! Ik wist niet dat dit mogelijk was zonder de flitser te gebruiken.

In het laatste uurtje van de workshop, legde Patty ons uit hoe zij haar make-up looks fotografeerde met haar nieuwe ring lamp.

Patty’s prachtige rode haren knallen verschrikkelijk goed op de foto.

We hingen met zijn allen aan Patty’s lippen toen ze vol enthousiasme haar tips & tricks met ons deelde.

Patty’s high heels waren ook erg fotogeniek.. zijn ze niet gorgeous!

We kregen na afloop allemaal een goodiebag met de producten die we eerder op de foto hebben gezet. Echt super leuk!

Thuis ben ik direct (en zonder te spieken op het cheat sheet dat we kregen) met mijn camera aan de slag gegaan op de manual stand. Deze foto maakte ik zondag toen het ook flink bewolkt was. Ik zie direct het verschil. Het is nog wel even oefenen, maar het gaat helemaal goed komen.

Ik ben súper enthousiast over de workshop!! Ik heb echt heel veel geleerd in zo’n 4,5 uur, daar sta ik echt versteld van. Ik vond het leuk om direct van alles uit te proberen. Ik heb zo’n 180 foto’s gemaakt tijdens de workshop dus ik ben echt goed bezig geweest!

Ik begrijp de camera en de functies nu veel beter en ik heb geleerd om er veel meer uit te halen. Ik ga echt mijn best doen om de handmatige stand vanaf nu zoveel mogelijk te gebruiken want daar kun je zoveel meer mee.

Naast fotograferen vond ik het contact met de andere bloggers erg leuk en leerzaam.Ik vond het geweldig om Patty ‘eindelijk’ eens persoonlijk te ontmoeten na al zoveel contact gehad te hebben via mails en comments op elkaars blogs. Patty is echt een enorme lieverd en geweldige gastvrouw!! Ze is precies zoals ik me had voorgesteld, echt super leuk!!!

Mocht er ooit een vervolg workshop komen dan zou ik me zeker weer opgeven!

Patty en Kevin:  heel erg bedankt voor de leerzame en hele gezellige middag!!

Premium Nieuwsbrief

Mis nooit een blogpost, nieuwtje of winactie en meld je aan voor mijn nieuwsbrief!

Lees mijn privacybeleid voor meer informatie.

Volg:

27 Reacties

 1. november 25, 2013 / 16:27

  Wat een heerlijk verslag en een heerlijke workshop. Voor mij was het helaas wat ver, maar het lijkt me erg leerzaam en informatief. Van de prijs kan je ook niets zeggen!

 2. november 25, 2013 / 16:47

  Hey Deb! Wat leuk om zo te lezen! Zo te zien het je al met de diafragma gespeeld thuis 😉 Goed bezig!
  Groetjes Kevin

 3. beauties
  november 25, 2013 / 16:52

  lijkt me heel handig 🙂

 4. november 25, 2013 / 16:54

  Klinkt als een hele leuke en leerzame workshop, leuk!

 5. november 25, 2013 / 17:57

  hee meis! aahw wat een lief en leuk verslag! Super! Ik vond het zo leuk om je eindelijk te ontmoeten en hopelijk blijft het niet bij 1 keer hihi.

  Mooie foto heb je thuis nog gemaakt! een kijk eens hoe mooi die onscherpte is! Yaay!!!

  hopelijk tot snel!

  • deborah
   Auteur
   november 25, 2013 / 19:22

   Wat mij betreft komt er zeker een next time 🙂 !!!

 6. november 25, 2013 / 18:18

  Leuk verslag! Ik twijfelde heel erg, omdat Patty aangaf dat de workshop ook voor gewone camera’s bedoeld zou zijn. Ik vond de prijs wat hoog voor een workshop die niet voor mijn camera bedoeld was, maar nu ik dit zie word ik toch wel heel erg nieuwsgierig!

 7. november 25, 2013 / 18:28

  Wat een ontzettend leuk verslag heb je gemaakt, en je hebt al het geleerde al direct in praktijk gebracht zie ik 🙂 Ik heb zelf, buiten het oefenen om, geen foto’s gemaakt zaterdag, dus ik vind het erg leuk om jouw verslag er van terug te lezen.

  Ennuh… Patty en Kevin: ik wil me ook alvast opgeven voor de vervolgworkshop 🙂

 8. november 25, 2013 / 19:17

  Ah super dat het zo leuk was 🙂 Ik kon zelf helaas niet komen.

 9. november 25, 2013 / 19:22

  Wat leuk om te lezen zeg! lijkt me echt een hele leuke en handige workshop om te volgen 🙂
  X

 10. november 25, 2013 / 20:10

  wat super leuk verslag en wat geweldig foto`s heb je gemaakt. Trouwens…super gaaf die bewegende me op de foto`s. Yes!

 11. november 25, 2013 / 20:18

  Wat leuk! Magisch he, wat er allemaal kan als je je camera niet op automatisch zet 😉

  • deborah
   Auteur
   november 25, 2013 / 21:00

   Hihi ja echt wel. Voelde me ff Deb in wonderland 😆 .

 12. november 25, 2013 / 21:49

  Wauw die ” donkere ” foto en vervolgens die lichte eronder zonder flits, wat een wereld van verschil!! Je mag je tips wel delen hoor haha 😉 Lijkt me een hele leerzame en nuttige ervaring!

  • november 25, 2013 / 22:14

   Of naar de volgende workshop komen 😉 Volgende week wordt er een nieuwe datum bekend gemaakt!

 13. november 26, 2013 / 07:52

  Eigenlijk staat zo’n workshop al een tijdje op mijn lijstje en zoals uit jouw verslag blijkt niet zonder reden!

 14. november 26, 2013 / 08:44

  Ah wat super leuk om dit verslag te lezen, ik had idd al op haar blog gelezen dat het ingepland stond, super leuk initiatief! Ik heb eigenlijk ook totaal geen verstand van de instellingen op mijn camera en toen ik begon met bloggen, ben ik ook maar gewoon begonnen met foto’s maken. wat zeggen ze daar ook al weer over; al doende leert men, haha;-) Maar goed, eigenlijk zou ik me wel meer moeten verdiepen in de instellingen, want er zijn blijkbaar vele mogelijkeden!

 15. november 26, 2013 / 18:39

  Wat ontzettend leuk om te lezen! Zelf begrijp ik nog niet zo veel van ISO waarden en dat soort dingen, dus bij een volgende keer wil ik me zeker opgeven 🙂

 16. november 27, 2013 / 13:15

  Wat een leuke workshop! Als ik het geweten had dan had ik dit ook wel willen doen 😀

 17. november 27, 2013 / 17:23

  Wauw zeg! Wat baal ik dat ik niet naar de cursus ben geweest, want wat lijkt me dit geweldig! Een wereld die echt voor je open gaat zo te zien

 18. november 27, 2013 / 22:32

  Erg leuk verslag om te lezen en jee wat een mooi verschil zeg. Goh! ik dacht ook altijd waar blijf die zon nou.

 19. november 28, 2013 / 10:50

  Oh wat handig!! Ik ga voor de kerstdagen mijn centjes spenderen aan een degelijk fototoestel, en hopelijk kan ik dan ook tijdens donkere dagen aan de slag om foto’s te nemen!

 20. november 28, 2013 / 20:43

  het was echt heel leerzaam! ik heb mijn blogfoto’s eens flink onder handen genomen;) je laatste foto thuis is ook goed gelukt!

 21. december 1, 2013 / 10:31

  Ziet er zo tof en leerzaam uit! Zou het ook graag eens doen, maar van het meest Noordelijke puntje van Nederland helemaal naar Den Bosch is nét iets te ver. 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Mijn foto\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'s en teksten zijn auteursrechtelijk beschermd. Wil je ze toch gebruiken, neem contact op via mijn contactformulier en vraag naar de mogelijkheden.