Snapshots: Paris is always a good idea

Mijn verjaardag vier ik het liefst in het buitenland, geen idee waarom, maar dat vind ik gewoon het leukste. Dit jaar werd het Parijs waar ik al heel lang naartoe wilde maar waar het steeds niet van kwam. Vandaag deel ik de leukste snapshots van mijn weekend in Parijs, dus kijk snel verder!

Eerder dit jaar, besloot ik in een spontane bui dat ik mijn verjaardag in Parijs wilde vieren. Ik vierde het al eens in Luxemburg en EuroDisney Parijs en zou er wel een traditie van willen maken om het elk jaar ergens anders te vieren.

Het hotel waar we logeerden was op loopafstand van de Sacré Coeur en gelukkig werd het weer steeds beter en voelde het zelfs zomers aan. Dus toen we aangekomen waren, gingen we meteen op pad.

Zo leuk al die Parijse straatjes!

De Sacré Coeur vind ik echt adembenemend mooi. De wijk Montmartre waarin het ligt met Place du Tertre en zijn leuke terrasjes en kunstenaars op straat is ook erg leuk om doorheen te lopen.

Ik had ergens gelezen dat je een super mooi uitzicht had vanaf de koepel van de Sacré Coeur. Gelukkig had je hier geen rijen en hoefde je vooraf geen tickets te kopen (volgens mij kon dat ook niet), maar kon je vrijwel direct naar boven.

Het uitzicht was prachtig en had ik zeker niet willen missen. Het was de beklimming van 300 (en dus eigenlijk 600 wanneer je de afdaling meeneemt) treden dubbel en dwars waard.

Vanaf de koepel had je ook een goed uitzicht op de Eiffeltoren, die een heel eind verderop lag.

Vanaf het dakterras van ons hotel hadden we een prachtig uitzicht op de Sacré Coeur waarover ik gasten toevallig had horen praten. Anders was ik er waarschijnlijk nooit achter gekomen dat het hotel een dakterras had.

De volgende dag kochten we tickets voor een hop-on hop off bus zodat we in een dag zoveel mogelijk van de stad konden zien. We hadden prachtig weer dus we zaten lekker op het bovendek in het zonnetje te genieten van het uitzicht op weg naar al die mooie bezienswaardigheden.

Natuurlijk gingen we ook langs het Louvre waar ik het niet kon laten om te doen wat zoveel toeristen deden, hihi. Ik moest het Louvre ook even vasthouden.

Ik moest uiteraard langs Ladurée waar het op dat moment gelukkig vrij rustig was.

De prijzen voor een doosje macarons zijn zoals jullie kunnen zien niet mals. Maar ik moest en zou ze uiteraard proberen. Het lekkerste en meest apart vond ik de macaron met rozensmaak. Hadden we ze hier ook maar die macarons van Ladurée.

De Notre Dame stond nog volop in de steigers. Aan de voorkant van de kerk was niks te zien van de enorme schade, maar de zijkanten waren behoorlijk aangetast.

De Eiffeltoren vind ik zoooo mooi! Dit is de plek waar mensen vaak op het muurtje poseren, maar ik durfde dat dus niet. Dus we bleven er veilig voor staan.  Jammer genoeg kon je zonder kaartjes niet meer onder de Eiffeltoren door lopen. Het gebied eromheen was helemaal afgezet. Omdat mijn dochtertje hoogtevrees heeft durfde ik het niet aan om er kaartjes voor te bestellen. Misschien doen we dat de volgende keer. Ik ben er zelf wel eens opgeweest en vond het uitzicht indrukwekkend, maar vond het ook erg hoog en de glazen liften best eng, al kun je natuurlijk ook gewoon de de trap nemen.

Op de laatste avond bezochten we ’s avonds nog de Eiffeltoren die prachtig verlicht was.

Ons hotel lag vlakbij de rosse buurt van Parijs waar je ’s avonds niet om de Moulin Rouge heen kon. Ik vond het overdag een beetje vergane glorie, maar ’s avonds zag het er prachtig uit.

Uiteraard ging ik niet met lege handen weg! Ik ben, zodra ik de kans kreeg, uiteraard de Sephora ingedoken, en heb dat zelfs twee keer gedaan! Ik ben me niet helemaal te buiten gegaan, maar heb zeker wat leuke dingen meegenomen. Het meest benieuwd ben ik naar de cleanser van Fresh, die ik nog moet uitproberen en misschien zal reviewen op de blog. Ik nam twee oogpotloden van Urban Decay mee in de kleur “Bourbon”, die ik al voor de derde keer opnieuw kocht en een (voor mij) nieuwe kleur “LSD”, wat  een prachtige donkerblauwe kleur met turquoise glitters is.

Het was zeker een goed idee om naar Parijs gaan en mijn verjaardag daar te vieren. Misschien wel een van mijn beste ideeën ooit! Het is echt voorbij gevlogen, maar ik denk er nog bijna elke dag aan terug.

Ben jij wel eens in Parijs geweest?

Premium Nieuwsbrief

Mis nooit een blogpost, nieuwtje of winactie en meld je aan voor mijn nieuwsbrief!

Lees mijn privacybeleid voor meer informatie.

Volg:

8 Reacties

 1. oktober 26, 2019 / 08:20

  En of ik wel eens in Parijs ben geweest;-) Wat een mooie foto’s Deb, fijn dat jullie zo genoten hebben. Wat een super leuke tip dat je op de Sacre coeur kan! Ik heb dat echt serieus nooit geweten. Jij weet nu wat wij gaan doen de eerstvolgende keer dat wij in Parijs zijn! En ja, macarons horen er natuurlijk bij;-)

  • Deb
   Auteur
   oktober 26, 2019 / 19:36

   Je moet zeker even die koepel op, met goede wandelschoenen want het is best een hele klim. Het uitzicht is echt te gek! Ik ben dus ook vaker in Parijs geweest, maar had het niet eerder ontdekt. Ik had het gelukkig toevallig gelezen vlak voor ik erheen ging.

 2. oktober 26, 2019 / 12:37

  Wat leuk dat je daar met je verjaardag bent geweest! Ja, ik ben er ook geweest, een bijzondere stad. Ik zou best nog een keer terug willen gaan, maar dan zonder spit. Wat gek, de rosse buurt hebben wij niet gezien, ook niet geweten dat die er was. Had je die fiets even als “prop” gebruikt of had je een fiets gehuurd? Leuke foto’s!

  • Deb
   Auteur
   oktober 26, 2019 / 19:35

   Die fiets stond daar dus gewoon, kon ik mooi als prop gebruiken hihi ?.

 3. oktober 26, 2019 / 20:33

  Parijs is zo’n mooie stad! Mooie foto’s, en wat heb je leuk geshopt! Die cat’s Purrfect night masks zien er zo leuk uit.

 4. oktober 27, 2019 / 17:19

  Wat een leuke manier om je verjaardag te vieren! Lekker met het gezin! Wat heb je weer prachtige foto’s gemaakt! Voor mij is t alweer 7 jaar geleden dat ik er geweest ben, maar wil graag nog een keer terug! Zeker voor de Sephora haha.

 5. oktober 29, 2019 / 11:59

  Oh wat een geweldig mooie foto’s, lijkt me de perfecte manier om je verjaardag te vieren!!
  Ik heb dat ooit eens in de middelbare school gedaan, maar dus veel te lang geleden!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Mijn foto\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'s en teksten zijn auteursrechtelijk beschermd. Wil je ze toch gebruiken, neem contact op via mijn contactformulier en vraag naar de mogelijkheden.