essie Treat, Love & Color: vernieuwde vegan en 8-free formule

Steeds meer beauty merken zie je voor een vegan samenstelling en duurzame verpakking kiezen. En essie kan natuurlijk niet achterblijven! Daarom heeft het merk de formule vernieuwd van hun Treat, Love en Color (TLC) lijn en is deze nu vegan, 8-Free en zijn de verpakkingen vrij van plastic! Vandaag vertel ik je meer over de nieuwe formule en natuurlijk ook hoe die me bevallen is.

Treat, Love & Color collectie

essie’s Treat, Love & Color (TLC) nagellakken maken je nagels sterker in drie dagen en zijn geschikt voor kwetsbare en broze nagels. Je nagels krijgen een mooie kleur en worden tegelijkertijd verzorgd door een ademende en verzorgende formule die calcium en camellia-extract bevat. Het is een drie-in-een formule waardoor een base- en topcoat niet meer nodig zijn.

In 2018, toen essie’s Treat, Love & Color collectie in Nederland werd gelanceerd, maakte ik voor het eerst kennis met deze lijn en was ik enthousiast maar viel het me wel op dat de droogtijd van deze lakken een stuk langer was dan van hun normale nagellakken. Daarom was ik super benieuwd hoe de nieuwe formule van de TLC lakken van essie me zou bevallen. Naast de formule is de verpakking ook veranderd en is deze nu van karton gemaakt in plaats van plastic.  Hieronder zien jullie links de oude en rechts de nieuwe verpakking.

De nagellak bevat geen ingrediënten die van dieren afkomstig zijn en is dus vegan. Daarnaast is de formule 8-Free wat betekent dat de nagellak vrij is van 8 chemische stoffen die je normaliter in nagellak aantreft zoals: formaldehyde, formaldehydehars, dibultylftalaat, tolueen, xyleen, kamfer, ethyltosylamide en trifenylfosfaat. 8-Free is natuurlijk al hartstikke goed, al heb ik nagellakmerken gezien die inmiddels 12-Free zijn. Maar het begin is er in ieder geval! Wat me verder opvalt is dat de vernieuwde formule sterkere nagels belooft in 3 dagen in plaats van 1 week.

De lakjes met de vernieuwde formule die ik ontving om uit te proberen zijn Punch it up en Nude mood en kwamen precies op het juiste moment want mijn nagels zijn momenteel wat zwakker. Deze week brak een nagel af waardoor ik al mijn nagels heel kort heb gevijld omdat het anders helemaal een raar gezicht is. Normaliter zet ik mijn nagels op zulke momenten niet in de schijnwerpers, maar voor deze gelegenheid kwam het eigenlijk wel goed uit. Het is lang geleden dat mijn nagels zomaar afbraken. Gelukkig heb ik een vrij lang nagelbed waardoor mijn nagels er nooit super kort uitzien. Maar voor mijn doen zijn ze dat momenteel zeker.

Normaliter gebruik ik een sneldrogende topcoat wanneer ik mijn nagels heb gelakt, maar de TLC lakken gebruik je dus zonder base- en topcoat. Zonder die sneldrogende top coat vond ik de droogtijd van de TLC lakjes best lang. Bij de nieuwe formule valt me op dat de droogtijd een stuk korter is. Na ongeveer een kwartier tot 20 minuten is de lak volledig uitgehard en dat vind ik ideaal. Ik mis de topcoat dan ook helemaal niet, ook niet voor het tegengaan van beschadigingen want de lak blijft deuk- en krasvrij. Ik vind dat de formule er ook in dit opzicht zeker op vooruit is gegaan. Of mijn nagels in drie dagen sterker zijn geworden, vind ik lastig om te zeggen. Ze voelen in ieder geval stevig aan. Het is net als bij een anti-aging dagcrème, dat die zijn werk doet zie je ook niet direct maar is meer een proces dat zich onder de motorkap afspeelt. Vanwege de verzorgende ingrediënten heb ik er in ieder geval vertrouwen in dat de TLC lakjes iets goeds doen voor mijn nagels en gebruik ik ze momenteel als kuurtje om mijn nagels weer mee op te knappen.

Hieronder zien jullie Nude Mood wat een prachtige off white kleur is waar een hintje roze in zit. Ook de glans vind ik prachtig. Ik vind dit soort kleuren vaak een beetje saai, maar deze verrast me en vind ik heel stijlvol en clean staan. De dekking had wel iets beter gemogen vind ik want er waren drie lagen nodig voor een dekking waar ik helemaal tevreden over was. Aan de andere kant.. nude lakken hebben vaak een iets minder goede dekking en je hoeft bij deze nagellak geen base- en topcoat te gebruiken dus dat scheelt weer.

Punch it up is een prachtige roze kleur met een subtiele gouden glans. Hij is alleen zo subtiel dat je ‘em helaas niet goed ziet op de foto. In het flesje zelf zie je het nog het beste.

Punch it up draag ik momenteel en vind ik echt een verademing na alle donkere winterse nagellak. Hij is niet super fel waardoor ik het een mooie overgangskleur van winter naar de lente vind. Punch it up dekt al goed met één laag, maar met twee lagen vind ik hem het mooist.

Zijn jullie al bekend met de Treat, Love & Color lijn van essie?

essie Treat, Love & Color nagellakken zijn verkrijgbaar in 15 kleuren voor €12,95 bij onder andere Etos en Douglas. 

Premium Nieuwsbrief

Mis nooit een blogpost, nieuwtje of winactie en meld je aan voor mijn nieuwsbrief!

Lees mijn privacybeleid voor meer informatie.

Volg:

9 Reacties

 1. februari 8, 2021 / 09:44

  Ik ken ze nog niet. Etos is wel gewoon open gebleven, maar ik ben er al die tijd niet geweest. Normaal vind ik het inderdaad altijd wel even leuk om, als ik er ben, bij de nagellakjes en make-up-jes te kijken. Nude mood vind ik wel wat hebben, dat zweempje roze is leuk, maar drie lagen is jammer. Ik haak meestal af bij twee lagen.

  • Deb
   Auteur
   februari 8, 2021 / 17:38

   Ja snap ik, ik meestal ook hoor 😊. Voordeel is wel dat je er geen base- en topcoat bij nodig hebt waardoor het uiteindelijk minder lagen zijn dan met normale nagellak ervan uitgaande dat je daar dan 2 laagjes van aanbrengt.

 2. februari 8, 2021 / 14:21

  Nee deze lijn ken ik nog niet, maar de kleuren vind ik altijd prachtig! Ik vind drie laagjes niet altijd even fijn, maar als ik meer tijd heb, dan vind ik het prima. Zeker voor zo’n mooie kleur heb ik het er graag voor over! Daarbij is het erg fijn dat de droogtijd goed te doen is!

  • Deb
   Auteur
   februari 8, 2021 / 17:39

   De droogtijd is echt top van deze lakjes 👌🏻. Is echt een stuk sneller geworden dan een paar jaar geleden. En het scheelt natuurlijk dat je er geen top- en basecoat bij nodig hebt.

 3. februari 8, 2021 / 21:10

  Ohh ik kende deze lijn helemaal niet, klinkt als ideale nagellak! Mooi kleurtjes zijn het ook! Een mooi kleurtje en tegelijkertijd verzorgen… Ik ga denk ik zeker even een kijkje nemen als ik een keer in de buurt van een Etos of andere winkel (als het weer kan haha) ben!

 4. Natascha - Beautyopinie
  februari 9, 2021 / 13:02

  Wat een mooie lijn, vooral dat ze 8 free zijn. Die lichte vind ik echt prachtig, heel mooi!

 5. februari 9, 2021 / 13:43

  Mooie kleurtjes en dit zo wel wat voor mij kunnen zijn, in de hoop dat mijn nagels ook sterker worden. De plastic verpakking oogt mooier maar beter is dat ze nu van karton zijn.
  Ik ben momenteel overgegaan op plaknagels en daar doe ik dan nagellak overheen. Mijn nagels zijn nu iets minder zwak maar het blijft tobben…

 6. februari 9, 2021 / 16:55

  Oh deze zijn supermooi, ook de foto’s zijn heerlijk fris en fleurig! Kom maar op met die lente.
  Ben echt heel erg benieuwd naar de formule, eens op zoek gaan of ze ook in België verkrijgbaar zijn.

 7. februari 16, 2021 / 15:56

  Steeds meer vegan skincare i love it! Je hebt nooit genoeg nagellak toch?? 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Mijn foto\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'s en teksten zijn auteursrechtelijk beschermd. Wil je ze toch gebruiken, neem contact op via mijn contactformulier en vraag naar de mogelijkheden.