Glossworks vegan en 9-Free nagellak en remover

Kennen jullie het Engelse nagellak merk Glossworks al? Ik had er eerlijk gezegd nog niet van gehoord dus toen ik de kans kreeg om er een aantal lakjes en de nagellakremover van uit te proberen liet ik die kans uiteraard niet voorbijgaan. Glossworks is een dierproefvrij en vegan merk nagellak merk en is nog niet zo heel erg bekend in Nederland, tijd om daar eens verandering in te brengen! Lees snel verder voor mijn eerste ervaring met Glossworks.

Over het merk Glossworks

Naast vegan en dierproefvrij zijn de nagellakken van Glossworks ook 9-Free wat betekent dat het vrij is van 9 chemische stoffen zoals: Formaldehyde, Formaldehyde Resin, Toluene, DBP, Camphor, Parabenen, Xylene, Ethyl Tosylamide en lood. De lakken hebben een gelachtige textuur en beloven je nagels een prachtige glans te geven. Inmiddels is de nagellak in 24 kleuren verkrijgbaar. Naast nagellak heeft Glossworks ook een nagelriemolie en een acetonvrije remover in het assortiment.

De nagellak van Glossworks

De nagellakken van Glossworks zitten in schattige kleine flesjes en hebben een kort, smal en recht afgesneden kwastje. Ben je gewend aan bredere kwastjes dan is het kwastje van Glossworks misschien wel even wennen.

Het eerste lakje dat ik jullie wil laten zien is Blush. Het is een prachtig poederroze lakje en een van mijn favorieten. Op de foto draag ik drie lagen lak.

One shade of grey is een lichtgrijze lak die mooi dekt met drie lagen.

Midnight at the oasis is een prachtige donker paarsblauwe nagellak met hele fijne fuchsiakleurige microglitters die in direct zonlicht tot leven komen.

En dat moest ik jullie natuurlijk even laten zien. Midnight at the oasis vind ik zelf het meest bijzondere Glossworks lakje. In indirect zonlicht is het al een stijlvol en mysterieuze kleur en in direct zonlicht gebeurt er gewoon iets magisch, heel mooi! Midnight at the oasis dekt enorm goed. Met één laagje zou je al kunnen wegkomen. Uit gewoonte heb ik er toch twee aangebracht.

Pink Champagne is een lief roze kleurtje waar ik normaal gesproken heel enthousiast over zou zijn als er niet vier lagen voor een goede dekking nodig zouden zijn geweest. Ik vind twee lagen het meest ideaal en wil voor een mooie kleur ook nog wel zo ver gaan voor drie lagen, maar bij vier lagen haak ik helaas af, jammer!

Reddy to go is een prachtige rode koraalkleur die heel zomers aan doet. Reddy to go dekt net als Midnight at the oasis heel goed. Een laag gaf al een goede dekking, maar na twee was ik helemaal tevreden.

Coming is beige is een mooie warme nude lak. Op de foto draag ik drie lagen lak.

De nagellak remover van Glossworks

De nagellak remover van Glossworks is vrij van aceton en bevat in plaats daarvan het ingrediënt Methyl Ethyl Ketone (MEK). Ik heb hier verschillende verhalen over gelezen en ik ben er nog niet helemaal over uit wat ik ervan moet denken. Het is net als aceton een oplosmiddel en wat ik erover heb gelezen is dat het uitdrogend werkt, wellicht heeft het merk daarom argan olie en vitamine E aan de formule toegevoegd om uitdroging tegen te gaan. De remover doet niet onder voor een remover met aceton en verwijdert de Glossworks lakjes met gemak, maar heeft met andere nagellak ook geen moeite.

Aan de remover is ook parfum toegevoegd waarvan Glossworks zegt dat het een druivengeur is. Zelf herken ik niet direct een druivengeur, maar vind ik het wel een fruitige geur die vrij sterk en ook best chemisch ruikt. Al met al vind ik de geur beter dan die van een remover met aceton, maar heel fijn vind ik ‘em ook weer niet.

Mijn mening over Glossworks nagellak en remover

De nagellak van Glossworks lakt fijn, maar bij de meeste lakken die ik heb uitgeprobeerd zijn meer dan twee lagen nodig voor een goede dekking. Mijn voorkeur gaat uit naar lakken die met hooguit twee lagen dekken, drie of meer vind ik eigenlijk teveel. Midnight at the oasis en Reddy to go maken het wat dat betreft weer een beetje goed. De nagellakken hebben allemaal een super mooie glans waarmee Glossworks haar naam zeker eer aan doet!

Ik vind het een fijn idee dat de Glossworks nagellakken vegan en 9-Free zijn. Hoe minder troep in een nagellak hoe beter en ik ben zeker niet de enige die er zo over denkt. Je ziet steeds meer nagellakmerken hun best doen om zoveel mogelijk chemische ingrediënten te skippen. Het hoogste aantal dat ik tot nu toe heb gezien is 12-Free, dus 9-Free is echt al heel goed!

De acetonvrije remover doet zeker niet onder voor een met aceton, maar ik ben er nog niet over uit wat ik van het ingrediënt MEK vind dat hiervoor in de plaats is gebruikt. Ik heb hier wisselende verhalen over gelezen. Ik weet niet of het zoveel beter is dan aceton. Daarnaast vind ik het met €15,95 best een prijzige nagellakremover.

De nagellakken van Glossworks  en de aceton vrije nagellakremover zijn verkrijgbaar voor €15,95 (9ml) per stuk bij de webshop van SoloBioMooi.

Zijn jullie al bekend met Glossworks en letten jullie op de ingrediënten van nagellak en removers?

Premium Nieuwsbrief

Mis nooit een blogpost, nieuwtje of winactie en meld je aan voor mijn nieuwsbrief!

Lees mijn privacybeleid voor meer informatie.

Volg:

12 Reacties

 1. oktober 14, 2018 / 22:10

  Die zijn inderdaad wel heel erg mooi! Ik vind die blauwe met glitter ook erg mooi voor de herfst en winter.

 2. oktober 15, 2018 / 09:57

  Drie of vier laagjes vind ik ook te veel, dat zou bij mij (mevrouw ongeduld) steevast eindigen in een mislukking. Goed dat je verteld hoeveel laagjes je altijd nodig hebt. Alle nagellakjes zien er namelijk bij jou altijd perfect uit, dus top dat je ook verteld hoe je dat voor elkaar hebt gekregen.
  One Shade of Grey en Midnight at the Oasis vind ik heel mooie kleuren! Jammer van de aceton overigens…

 3. oktober 15, 2018 / 18:03

  Ik vind 3 laagjes vrij normaal, ik lak dun. Hier in Nederland zijn we verwend, want in Amerika is het lakken van meerdere lagen heel normaal… kreeg ik ooit te horen in een groep.
  Ik heb 1 lak van dit merk, mooie nude tint.

 4. oktober 16, 2018 / 08:37

  Ik let er ook op! Niet altijd moet ik heel eerlijk zeggen maar probeer het wel zoveel mogelijk. Dit vind ik een heel mooi merk wat dat betreft, alleen als ik meer dan 2 laagjes moet aanbrengen haak ik ook af 😉

 5. oktober 16, 2018 / 10:04

  Ik word helemaal blij van alle kleuren! Wat een schattige potjes ook! Superfijn dat ze vegan en 9-free zijn, daar hou ik van, misschien daarom wel logisch dat sommige meer lagen nodig hebben om te lakken? Blush is wel de favoriet hier 🙂 maar eigenlijk vind ik ze stiekem echt allemaal mooi!

 6. oktober 17, 2018 / 07:43

  Ik vind de kleuren prachtig en de verpakkingen trouwens ook. Maar het is inderdaad wel jammer dat je meerdere laagjes nodig hebt, wellicht dat dat dan toch te maken heeft met die natuurlijke formule.

  • Deb
   Auteur
   oktober 18, 2018 / 22:34

   Ze zien er leuk uit he! Ik denk zelf niet dat het aan de formule ligt want ik heb nagellak die ook vegan en zelfs 12-Free is en die dekt een stuk beter ?. Het zijn vooral de lichtere tinten die minder goed dekken, de donkere gaan beter.

   • Jolien
    oktober 29, 2018 / 22:58

    Dat klink interessant! Welk merk is die nagellak?

 7. oktober 29, 2018 / 13:46

  Wat een prachtige kleuren, en foto’s ook alweer. Helemaal zin in macarons nu 😉

 8. november 14, 2018 / 17:55

  Prachtig kleuren. Dit merk ken ik niet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Mijn foto\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'s en teksten zijn auteursrechtelijk beschermd. Wil je ze toch gebruiken, neem contact op via mijn contactformulier en vraag naar de mogelijkheden.