Je gelmanicure in een handomdraai verwijderen, doe je met de Peel Base set van Pink Gellac

Zie jij ook altijd zo op tegen het eraf halen van je gel mani (of pedi) cure? Dan heb ik goed nieuws voor je want met de nieuwe Peel Base set van Pink Gellac is dit namelijk een koud kunstje en verwijder je je gel nagellak in no time. Geen gedoe meer, alleen even peelen en je bent weer klaar voor een nieuw kleurtje. Benieuwd hoe dit werkt, lees dan snel verder!

Zelf gebruik ik wel eens een peel off base coat, maar deze blijft maar heel kort zitten. ‘S ochtends wanneer ik wakker word vind ik de losgelaten nagellakstukjes in bed en wanneer mijn nagels in aanraking komen met water laat de gel nagellak vrijwel direct los. Het is handig om te gebruiken voor wanneer ik bijvoorbeeld glitter- of gel nagellak swatches maak voor mijn blog en snel moet kunnen wisselen van (gel) nagellak, maar verder heb je er niet zoveel aan. Ik was dan ook erg benieuwd toen ik de Prep Booster en Peel Base ontving van Pink Gellac die samen de Peel Base set vormen.

Peel Base set

Pink Gellac belooft dat met dit duo je gelnagellak 7 dagen op je nagels en 14 dagen op teennagels blijft zitten en dat het eraf halen super makkelijk gaat en je nagelplaat niet beschadigt. Verder heb je er geen primer of UV of LED Lamp bij nodig want zowel de Prep Booster als Peel Base drogen aan de lucht. Klinkt goed, toch?

Zo gebruik je het

1. Ruw je nagels lichtjes op met een polijstblokje.
2. Breng de Prep Booster aan je hele nagel om het vocht uit de nagel te trekken. Dit zorgt voor een optimale hechting van de Pink Peel Base. Wanneer de nagelplaat vetter is, kun je de Prep Booster twee keer aanbrengen.
3. Breng een dunne laag van de Pink Peel Base aan en laat deze 30 seconden aan de lucht drogen.
4. Breng een Pink Gellac kleur naar keuze aan en laat deze 1 minuut uitharden in de LED lamp.
5. Breng een tweede laag kleurlak aan en laat deze 1 minuut uitharden in de LED lamp.
6. Breng de Shine/Ultra Shine aan en laat deze 1 minuut uitharden in de LED lamp.
7. Wanneer je de Shine hebt gebruikt, verwijder je het plaklaagje met de Pink Cleaner.
8. Voor het verwijderen neem je een een bokkenpootje/woodstick en en duw je er voorzichtig mee tegen zijrand van de aangebrachte gellac. Wanneer er een stukje loslaat, kun je de gellac er eenvoudig af trekken.

De Test

Eén van de redenen waarom ik heel zuinig ben op mijn nagels is natuurlijk omdat ze vaak in beeld zijn op mijn blog en ik het belangrijk vind dat ze er mooi uit blijven zien. Daarom heb ik besloten om de Prep Booster en Peel Base voor deze review op mijn teennagels uit te proberen. Als het mis zou gaan zou het minder erg dan wanneer het met mijn nagels zou gebeuren. Het kwam eigenlijk ook wel goed uit want met het mooie weer draag ik veel sandaaltjes en dan mag een leuk kleurtje op mijn teennagels niet ontbreken. Voor de verandering zijn dit keer mijn teennagels dus in beeld, best even wennen misschien (ook voor mij ?) want die zien jullie normaliter niet.

Voor de test gebruikte ik de kleur Salmon van Pink Gellac (in combinatie met Ultra Shine topcoat), wat ik een prachtig zomers lakje vind. Ik ben super tevreden over het resultaat.

Na 14 dagen (zie hieronder) had ik hier en daar wat lichte uitgroei en was de gelnagellak ook iets gekrompen aan de bovenkant van de nagels, wat je overigens niet ziet op de foto. Maar het zag er eigenlijk nog heel goed uit. Het had zeker nog wel een dag of wat kunnen blijven zitten, maar ik vond het tijd voor een nieuw kleurtje en was natuurlijk ook benieuwd hoe het eraf halen van de gel nagellak zou gaan.

Aan de zijkanten liet de gel nagellak al iets los en daar trok ik dan ook als eerste aan. Grotendeels kreeg ik de gel nagellak er op die manier vanaf door het simpelweg van mijn nagels af te trekken. Ik had heel af en toe een bokkenpootje nodig want soms ging de gel nagellak er iets lastiger af. Op een paar wat meer hardnekkige plekjes was mijn nagelplaat (vooral op het midden van de nagels) helaas toch licht beschadigd geraakt.

Mijn mening over de Peel Base set van Pink Gellac

De Prep Booster en Peel Base aanbrengen is heel makkelijk. Fijn dat je er geen lamp bij nodig hebt en dat ze snel drogen. Vanwege mijn eerdere ervaringen met een peel off base coat had ik niet verwacht dat de gel nagellak zo lang en zo goed zou blijven zitten. Na 14 dagen glansde de lak nog mooi en zaten er geen beschadigingen in. Op sommige plekjes ging de gel nagellak er iets lastiger af en moest ik wat meer moeite doen waardoor sommige nagels in het midden licht beschadigde. Dit was overigens de eerste keer dat ik de Peel Base set van Pink Gellac gebruikte, wellicht gaat het de volgende keer beter en moet ik dan toch iets voorzichtiger te werk gaan. Qua houdbaarheid vind ik de Peel Base set echt top en het eraf halen van de gel nagellak gaat sowieso veel makkelijker en is, omdat je er geen remover bij nodig hebt, ook minder belastend voor je nagels.

Wat denken jullie van de nieuwe Peel Base set van Pink Gellac en zou je hierdoor eerder gel nagellak gebruiken?

De peel base set is verkrijgbaar voor 25 via de website van Pink Gellac.

Premium Nieuwsbrief

Mis nooit een blogpost, nieuwtje of winactie en meld je aan voor mijn nieuwsbrief!

Lees mijn privacybeleid voor meer informatie.

Volg:

14 Reacties

 1. Melanie
  juni 15, 2020 / 16:44

  Het klinkt goed, maar ben toch benieuwd hoe het op de nagels van je handen gaat, omdat je je handen veel meer gebruikt. Hoe lang dan de houdbaarheid is en of het ook makkelijk te peelen is. wat ik sowieso jammer vind is dat men zegt dat gellak je nagels niet beschadigd, maar met het verwijderen ervan toch wel…dus de lak zelf misschien niet, maar door het proces van verwijderen merk ik dat mijn nagels toch wat dunner zijn geworden. dus ik las regelmatig een gel pauze in,

  • Deb
   Auteur
   juni 15, 2020 / 17:30

   Snap ik, ik heb dat niet gedaan omdat ik bang was dat mijn nagels zouden beschadigen en ik voorlopig geen nagellak swatches meer zou kunnen maken. En aangezien ik dat veel doe is dat in mijn geval niet handig ?. Het is een nieuw product en ik wist van tevoren niet hoe het bij mij uit zou pakken. Vandaar dat ik het risico in dit geval niet aandurfde.

   Het weken in remover wat je normaliter moet doen is denk ik best belastend voor je nagels. Dat hoef je, wanneer je de peel base set gebruikt, in ieder geval niet te doen. Misschien dat iemand die heel geoefend is de gelnagellak er wel af krijgt zonder de nagels te beschadigen. Denk dat het sowieso slim is om tussen de gel mani’s een pauze in te lassen zoals jij doet. Kunnen je nagels even op adem komen. En misschien een fijne verzorgende lak gebruiken in de tussenliggende periode.

 2. juni 15, 2020 / 19:02

  Ik ben mega fan van Pink Gellac, maar hier ben ik helaas nog niet heel enthousiast over. Het werkt echt ideaal dat eraf peelen, maar bij mij blijft het hooguit twee dagen zitten voordat ik het er echt af moet gaan halen. Dan maar de gewone Pink Gellac base! 🙂

 3. Sonja
  juni 15, 2020 / 20:50

  Ik heb het ook geprobeerd. Ik ben de gellak van Anny gewend. Dat is een merk van de Douglas. Dus ik was erg benieuwd naar deze. Ik vond de lak er moeilijk afgaan. De lakken van Anny zijn echt stukken beter! Maar ook daar worden je nagels er niet beter op. Ik doe dan altijd even een paar dagen herstellende olie op mijn nagels. Goede review!

  • Deb
   Auteur
   juni 15, 2020 / 21:21

   Dank je, leuk om te horen! Heb wel van de nagellak van Anny gehoord, maar eerlijk gezegd nog nooit geprobeerd. Wist ook niet dat ze gellak hadden. Ga ik ook eens voor kijken. Bedankt voor de tip ??

 4. juni 16, 2020 / 12:32

  Ik heb van VenaLisa een Peel base coat maar alles bleef muurvast erop zitten. Nu ik lees dat je die van Pink Gellac aan de lucht kan laten drogen doe ik misschien iets verkeerd met mijn mijn lak. Volgende keer niet onder de LED lamp dus.
  Anny schijnt overigens ook heel goed te zijn, bij Douglas werd deze ook geadviseerd toen ik er was. Ik had ook geen idee dat ze gellak hadden.
  Ideaal als je het op die manier kan verwijderen. Ik doe het tegenwoordig deels met mijn dremel, dus automatisch. Gaat ook heel snel maar is soms wel oppassen. Ik schiet nog wel eens uit en dan raak ik mijn eigen nagel aan… au!
  Fijne review Deb!

 5. juni 17, 2020 / 16:52

  Handig, ik gebruik dit zelf niet, maar hou ik zeker in het achterhoofd!

 6. Natascha - Beautyopinie
  juni 18, 2020 / 09:29

  Ik ben ze zelf toevallig net ook aan het testen! Op mijn teennagels zit het er nu al meer dan een week perfect erop. Op mijn nagels is de houdbaarheid wel echt minder. Dat zeggen ze ook wel van te voren natuurlijk dus ik had niet anders verwacht. Wat ik normaal gesproken altijd lastig vind is het afhalen, en dat bevalt me met dit wel echt super goed!

 7. juni 27, 2020 / 18:56

  Ik vind deze producten onwijs fijn. Zeker ook omdat je nagelriemen dan wat minder te verduren krijgen, dan wanneer je je gellak moet weken met aceton. De kleur blijft misschien net wat minder lang op je nagels zitten dan anders, maar er zijn genoeg leuke kleurtjes om veel te willen wisselen!

 8. Elien D'hossche
  januari 23, 2021 / 10:34

  Hay! Ik heb meestal nogal wat problemen met het verwijderen van de nagels! Ook met de pink gellac remover. Ik kocht de peel base set om ook te proberen, maar heb per ongeluk wel nog een base coat erop gedaan voor mijn kleurtje. Gaat mijn kleur er nu helemaal niet zo makkelijk afgaan?

  • Deb
   Auteur
   januari 23, 2021 / 13:47

   Hi, ik denk dat het in combinatie met de base coat niet goed werkt helaas. Ik denk dat je hiermee de werking van de peel base helaas teniet doet. Kun je de base coat er niet af halen?

 9. Margré ten Wolde
  april 23, 2023 / 10:43

  Ik heb ook de peel off gebruikt. De nagels blijven goed zitten. Het verwijderen gaat relatief makkelijk. Maar ik heb toch wat ruwe nagelplaten. Net als of er een restje achter is gebleven. Wie herkent dit? En wat is hier aan te doen?

  • Barbara
   mei 11, 2023 / 20:47

   Ik heb zojuist de gellak eraf getrokken. Geen beschadigingen maar……er zit nog wel zeker 70% peel base op mijn nagels! Hoe krijg ik dat eraf?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Mijn foto\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'s en teksten zijn auteursrechtelijk beschermd. Wil je ze toch gebruiken, neem contact op via mijn contactformulier en vraag naar de mogelijkheden.