ORLY GelFX Builder in a Bottle

Eind vorig jaar had ik mijn allereerste event van ORLY. Tijdens dit event zou ORLY een nieuw product presenteren en wat dat precies was zouden we pas ontdekken tijdens het event. Super spannend natuurlijk omdat dit voor mij ook de eerste keer zou zijn dat ik de mensen achter het merk, met wie ik toch al enige tijd samenwerk, eindelijk zou ontmoeten. Bij binnenkomst werd al snel duidelijk dat het om Builder in a Bottle zou gaan, een compleet nieuw product dat er direct veelbelovend uit zag!

ORLY had het goed geheim gehouden want ondanks dat ik op de posters bij binnenkomst had gezien dat het om Builder in a Bottle ging, had ik nog steeds geen flauw idee wat het was. Een krachtpatser in een flesje? Ik zat er eigenlijk niet eens heel ver naast….

Builder in a Bottle is een transparante gel waarmee je mooie doorzichtige nageltips kunt maken waardoor het net lijkt of je nagels van glas zijn. Op de foto hieronder heeft ORLY er een omgekeerde French manicure mee gemaakt, een moderne variant op de klassieke French manicure die in de jaren ’70 overigens door Jeff Pink, de oprichter en eigenaar van ORLY, is bedacht. Misschien ook goed om even te vermelden dat de Builder in a Bottle bedoeld is voor professioneel gebruik. Je kunt de producten dan ook alleen aanschaffen bij ORLY als je zelf nagelstyliste bent of een salon hebt. Heb je die niet en zou je toch graag eens gel nagellak van ORLY proberen, dan zijn ORLY smartgels misschien iets voor jou.

Foto van ORLY

Ik ben zelf om heel eerlijk te zijn geen kenner van gel nagellak en draag eigenijk alleen maar gewone nagellak. Maar ik weet dat veel van jullie het wel graag dragen en daarom leek Builder in Bottle mij interessant genoeg om met jullie te delen. Zelf heb ik Builder in a Bottle dan ook niet getest, daar kreeg ik overigens tijdens het event wel de kans voor. Ik heb uiteindelijk besloten om dat niet te doen omdat ik gewoon teveel van nagellak wissel (ook voor mijn blog natuurlijk) en om die reden geen gel nagellak draag. Jullie zien soms wel gel nagellak verschijnen op mijn blog maar dan draag ik daaronder een peel-off base coat  waarmee ik het er heel makkelijk en snel af kan halen zonder mijn nagels te beschadigen. Ideaal spul, maar ik had het die avond niet bij me omdat ik niet wist wat voor product ORLY zou gaan lanceren.

De presentatie van Builder in a bottle werd gedaan door de Amerikaanse Carla Collier van ORLY die hiervoor speciaal naar Nederland was gekomen. Ik heb genoten van Carla’s enthousiasme, maar ook van haar mooie creaties waardoor ik echt onder de indruk was van wat je allemaal met Builder in a Bottle kunt doen.

Voordelen van ORLY’s Builder in de Bottle op een rijtje:

 • Het is geurloos, lichtgewicht en heel zacht op de natuurlijke nagels
 • Het wordt aangebracht als een zachte gel, maar draagt als een harde gel
 • De gel nagellak kan eraf geweekt worden (in 15 minuten), eraf vijlen is niet nodig
 • Je kunt Builder in a bottle ook gebruiken om je eigen nagels mee te versterken en er een bijvoorbeeld een gekleurde gel nagellak overheen dragen van  ORLY GelFX maar je kunt er ook een ORLY Breathable nagellak of gewone nagellak overheen dragen
 • Het is een ideale basis voor allerlei nailarts, van opvallende 3D nailarts tot omgekeerde French manicures
 • De gel nagellak is vloeibaar waardoor het met behulp van een sjabloon door de nagelstyliste in de gewenste lengte gevormd kan worden.

Ondanks dat ik zelf geen gel nagellak draag vind ik de Builder in a Bottle er wel heel mooi uitzien op de nagels. Vooral de omgedraaide French Manicure is mijn favoriet. Omdat de gel lak transparant is kun je er ook bloemetjes, sterretjes en steentjes in laten versmelten zoals op bovenstaande foto te zien is. Maar je kunt er ook een 3D nailart mee maken door de steentjes op de gel nagellak te leggen. Carla Collier heeft ons in ieder geval uitgebreid laten zien wat je er allemaal mee kunt doen.

Ik heb genoten van het event en vond het super leuk om de mensen achter ORLY Nederland eens te ontmoeten door wie we enorm leuk en hartelijk werden ontvangen. Ondanks dat dit de eerste keer was dat ik ze ontmoette had ik het gevoel alsof ik ze al veel langer kende.

Wil je ook een gel manicure met ORLY GelFX Builder in a Bottle, gebruik vriend Google dan even om een ORLY nagel salon bij jou in de buurt te vinden. ORLY heeft deze gegevens zelf niet omdat zij met distributeurs werken. Ben je een nagelstylist en ben je nieuwsgierig geworden naar Builder in a Bottle en zou je er graag mee willen werken, neem dan contact op met ORLY via hun website Be Creative Nails .

Wat vinden jullie van Builder in a Bottle en draag jij gel nagellak?

Premium Nieuwsbrief

Mis nooit een blogpost, nieuwtje of winactie en meld je aan voor mijn nieuwsbrief!

Lees mijn privacybeleid voor meer informatie.

Volg:

7 Reacties

 1. januari 25, 2019 / 20:01

  Dit vind ik dus echt super tof! Ik had er al iets van gehoord maar snap nu niet helemaal of ik dit als consument zelf kan kopen? Ik zou het zelf namelijk wel eens willen proberen haha. Maar dan niet om bij een salon te laten doen maar zelf 🙂 Weet jij dat?

  • Deb
   Auteur
   januari 25, 2019 / 20:06

   Ziet er goed uit he! Het was voor mij in eerste instantie ook niet helemaal duidelijk, maar Builder in a Bottle is voor professioneel gebruik bedoeld heeft ORLY me later uitgelegd en kun je ook alleen kopen als je een salon hebt of nagelstyliste bent. ORLY Smartgels is wel voor de consument.

   • Natascha
    januari 25, 2019 / 20:14

    Jammer haha want ik wil het nu?

 2. januari 26, 2019 / 08:28

  Ik vind het er wel mooi uitzien, maar ik gebruik dus eigenlijk ook alleen maar gewone nagellak.

 3. januari 26, 2019 / 09:13

  Me like! Dit zou dus ideaal zijn voor dames met wat zwakkere nagels! En je kunt er ook mee verlengen…? Nu wil ik een cursus!

  • Deb
   Auteur
   januari 26, 2019 / 09:25

   Yes, je kunt er zeker mee verlengen. Daar is het perfect voor. Ze doen dat m.b.v. speciale sjablonen waarmee je ze heel makkelijk naar de gewenste lengte kunt vormen .

 4. januari 26, 2019 / 13:44

  Ziet er heel apart uit. Die nagels van mij willen nog steeds niet groeien, ik had gehoopt dat de speciale lak van Anny zou helpen ( die jij mij aanraadde ook al geprobeerd) maar ze blijven kort. Nu slik ik ook Biotine en dat schiet ook niet echt op…
  Ik heb weer een setje plaknagels op de kop getikt en die bewaar ik voor een uitje. Ik bedenk mij dat toen ik in het ziekenhuis lag de verpleging een harde dobber had om mijn gelnagels te verwijderen… Zelf had ik daar niets van gemerkt, ik lag knock out op bed. Wist je dat je geen nagellak moet dragen als ze je “saturatie”moeten meten? Dat is zo een klem die ze op je vinger zetten om te kijken hoeveel zuurstof in je bloed zit. Laatst deed de huisarts dat ook en toen had ik een nagelverharder op… Gek genoeg ben ik daardoor nu een beetje huiverig voor gelnagels… Even afkloppen, hahaha! Ik dwaal af, het ziet er wel prachtig uit. Langere nagels blijft iets wat ik heel graag wil hebben, hopelijk zal de zomer weer wat mee gaan helpen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Mijn foto\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'s en teksten zijn auteursrechtelijk beschermd. Wil je ze toch gebruiken, neem contact op via mijn contactformulier en vraag naar de mogelijkheden.