Review & Swatches: ORLY Dreamscape, herfstcollectie 2019

Nu ik net terug ben van een heerlijke vakantie met zon, zee en strand is het voor mij best een beetje omschakelen qua temperatuur, maar zeker ook qua landschap. Wat heb ik genoten van het mooie weer maar ook van de mooie palmbomen én cocktails aan het zwembad. Eenmaal terug in Nederland moet ik dan altijd best een beetje wennen. Mooie herfstcollecties zoals ORLY’s nieuwste Dreamscape collectie helpen zeker bij de omschakeling. De kleuren van deze collectie zijn perfect voor de overgang van zomer naar herfst en zorgen ervoor dat ik vanzelf zin krijg in het nieuwe seizoen!

Air of Mystique is een donkere blauwgroene kleur, ook wel teal genoemd, met een metallic finish. Air of Mystique dekt goed met twee laagjes. Breng Air of Mystique voor het beste resultaat aan in rechte stroken, om strepen zoveel mogelijk te voorkomen.

In direct zonlicht is Air of Mystique zoveel mooier én mysterieuzer.

Ethereal plane is een zachte roze tint die mooi dekt met drie dunne laagjes.

Ethereal plane heeft prachtige blauwe shimmer die je vooral goed ziet in direct zonlicht. Ik vind ‘em echt geweldig!

Roze en zilver vind ik een gouden combinatie en tijdens het swatchen kreeg ik het idee om de nailart stickers van Twinkeld T te gebruiken die al maanden in de kast liggen en waarvoor ik tot voor kort geen inspiratie voor had. Ik vind het zelf een hele leuke combinatie geworden.

Free Fall is een koele grijze lak met een lila ondertoon die je net als Air of Mystique in rechte stroken moet aanbrengen om strepen te voorkomen.

Free Fall dekt goed met twee lagen, heeft een super mooie glans en ook iets van een subtiele lichtgrijze shimmer die je pas echt goed ziet in direct zonlicht.

Ik vind het een hele mooie kleur om op zichzelf te dragen, maar ik vind het ook een goede basis kleur voor nailart. Voor onderstaande nailart gebruikte ik waterdecals met een bloemenprintje.

Dreamweaver vind ik een klassieke beauty. Dit soort kleuren kunnen altijd en overal. Dekt perfect met twee laagjes.

Astral Projection is een koele grijze tint met een prachtige glans. Zelf vond ik drie dunne laagjes het mooiste effect geven en draag ik ook op de foto, maar ik ben wat dat betreft heel kritisch. Twee lagen zou zeker ook kunnen.

Into the deep is een donkere grijsblauwe tint die bijna zwart lijkt. Op de foto hieronder lijkt Into the deep meer grijsblauw.

In direct zonlicht komt de donkerblauwe tint meer tot zijn recht en zie je ook de prachtige glans. In direct zonlicht leek Into the deep nog een beetje doorschijnend en heb ik een derde dunne laag aangebracht. op de foto hierboven in kunstlicht draag ik twee laagjes.

Dreamscape die ik kreeg om voor jullie te reviewen vind ik een mooie en gevarieerde collectie zowel qua kleur als finishes. Naast meer neutrale tinten bevat  deze collectie ook kleuren om lekker mee uit te pakken en om ons langzaamaan alvast een beetje mee voor te bereiden op de feestdagen.

Misschien goed om nog even te vermelden dat de lakken van ORLY dierproefvrij, vegan en 12-Free zijn, wat betekent dat ze vrij zijn van 12 chemische  ingrediënten die je liever niet in nagellak ziet zoals o.a. Tolueen, Formaldehyde, Formaldehyde resin, Dibutyl Phthalate (DBP) en Kamfer.

Bij de webshop van Bransus Cosmetics zijn de nagellakken van ORLY’s Dreamscape collectie verkrijgbaar voor 12,95 per stuk (18 ml) en in mini formaat voor 5,95 (5.3 ml). Professionals shoppen bij BeCreativeNails waar deze collectie ook in gellak (GelFX) verkrijgbaar is.

Wat denken jullie van deze collectie en zit er een kleur bij die je nu zou willen dragen?

Premium Nieuwsbrief

Mis nooit een blogpost, nieuwtje of winactie en meld je aan voor mijn nieuwsbrief!

Lees mijn privacybeleid voor meer informatie.

Volg:

11 Reacties

 1. september 3, 2019 / 09:54

  Into the deep vind ik bij deze collectie de mooiste kleur! De “streperige” lakjes zouden niets voor mij zijn, ik kan die met de beste wil ter wereld er niet zo netjes op krijgen als jij doet. Ik ben nu wel blij dat ik weet dat sommige lakjes die eigenschap hebben, ik heb ze ook gehad en dacht dan dat er iets mis was met de inhoud. Maar sommige lakjes hebben die eigenschap dus gewoon.
  Rose met zilver, daar zou ik zelf nooit aan gedacht hebben, mooie combi!
  Complimenten weer voor de prachtige foto’s (en review)!

 2. september 3, 2019 / 10:45

  Wauw ik vind ze prachtig! dat je alleen snel lijnen ziet is wel jammer.

 3. september 3, 2019 / 18:59

  Eerlijk? Ik vind alleen de twee donkere kleuren te gek, de rest is voor mij persoonlijk een beetje 1 potje nat. Gelukkig verschillen smaken anders bleef de rest op de verkoop plank staan! 🙂

 4. september 3, 2019 / 21:59

  Ik vind de kleuren wel heel erg mooi eigenlijk! 🙂 lekker herfstachtig.

 5. september 4, 2019 / 08:21

  Ik heb eigenlijk nog nooit nagellak van Orly gebruikt, ik vind de kleurtjes die je laat zien wel heel mooi allemaal, vooral natuurlijk Dreamwear en Ethereal plane.

 6. Natascha - Beautyopinie
  september 4, 2019 / 08:24

  Elke keer als ik jouw blog kom bekijken (en dat is vaak haha!) bedenk ik me dat ik toch mijn nagels beter moet gaan verzorgen, en vooral niet meer moet afbijten 😉

 7. september 4, 2019 / 15:57

  Wat een mooie collectie, helemaal herfstproof!

 8. september 4, 2019 / 22:24

  Oh die nailart is mooi zeg! Waar heb je die vandaan? Ethereal Plane is trouwens mijn favoriet door die verrassende sparkle!

  • Deb
   Auteur
   september 10, 2019 / 21:14

   De stickers (sterretjes) zijn van webshop Twinkled T en de waterdecals (bloemetjes) heb ik een keer gekregen, maar kun je zeker ook online vinden.

   • september 11, 2019 / 22:31

    Leuk, dankjewel! Ik heb anders nooit geduld voor nailart, maar door jou heb ik er zin in om het uit te proberen!

 9. september 18, 2019 / 10:46

  Wat een prachtige collectie! Eigenlijk zou ik alle kleuren wel dragen. Vooral die laatste tint is héél tof.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Mijn foto\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'s en teksten zijn auteursrechtelijk beschermd. Wil je ze toch gebruiken, neem contact op via mijn contactformulier en vraag naar de mogelijkheden.