Leuke outfits voor de feestdagen (en die daarna ook nog kunnen)

Met outfits voor de feestdagen was ik tot voor kort eigenlijk niet zo bezig omdat ik niet echt plannen had om weg te gaan. Voor een bezoekje aan een restaurant en thuis eten met familie vond ik het niet echt nodig om voor nieuwe kleding op pad te gaan. Tot er van de week overwacht een uitnodiging op de mat viel voor een leuk feestje waardoor het toch wel een beetje begint te kriebelen. Ik vind het vaak zonde om een outfit te kopen die ik alleen tijdens de feestdagen aan zal trekken en kijk dan ook vaak voor kleding die ik daarna (en dus niet pas een jaar later) ook nog regelmatig aan kan trekken.

In dit artikel hoop ik jullie en tegelijkertijd mezelf wat inspiratie te geven voor leuke outfits voor de feestdagen want die staan alweer bijna voor de deur.

Keuzes en duurzaamheid

Waar ik vooral op let bij het uitzoeken van een leuke outfit voor de feestdagen is of ik het vaker aan kan trekken. Zoals naar een event of naar het werk. Een outfit die ik maar één keer aantrek of daarna misschien zelfs wegdoe vind ik zonde van het geld en past ook niet meer bij hoe ik tegenwoordig over duurzaamheid denk. Ik doe namelijk echt mijn best om hier bewust mee om te gaan.

Terug naar de inspiratie voor de outfits voor de feestdagen want daar gaat het uiteindelijk om. Mijn voorkeur gaat dus uit naar een leuke feestelijke outfit die je ook op andere gelegenheden aan kunt trekken.

Makkelijk te combineren

Onderstaande blouse vond ik feestelijk genoeg voor een bruiloft. Maar ik trek ‘em nog regelmatig aan naar het werk, soms in combinatie met een colbertje. Dat ziet er net wat gekleder uit. Ook is ie goed te combineren want op een pantalon, rok of jeans staat ie ook erg leuk.

Deze jurk droeg ik tijdens een event waar ze een gala thema hadden. Thema feesten zijn super leuk maar ik vind het altijd wel lastig om ergens aan gebonden te zijn. Ik ben toen gegaan voor een feestelijke jurk die op dat moment in de sale was. Deze jurk heb ik ook al eens naar het werk gedragen met een colbert en ik houd ‘em zeker ook in gedachten als backup voor de feestdagen, mocht ik uiteindelijk toch niet voor iets nieuws slagen.

Welke schoenen passen erbij

Deze jurk droeg ik tijdens verschillende events en heb ik ook naar het werk gedragen. Ik ben dol op dit soort jurkjes van soepelvallende stof en die net boven de knie vallen. Waar ik verder op let is wat voor schoenen er onder een jurkje passen. Wanneer ik maar één paar schoenen eronder kan dragen of er speciaal schoenen voor moet kopen haak ik vaak af. Bij deze jurk kun je prima pumps dragen, maar enkellaarsjes (zowel met als zonder hak) staan er ook goed onder.

Hieronder een selectie van outfits die ik vond op de website van Wildstore. Ze zijn helemaal mijn stijl, leuk geprijsd en voldoen aan mijn criteria qua outfits voor de feestdagen die je daarna ook nog kunt dragen.

Wat denken jullie van deze outfits en welke vind je het beste bij mij of bij jezelf passen?

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking

Premium Nieuwsbrief

Mis nooit een blogpost, nieuwtje of winactie en meld je aan voor mijn nieuwsbrief!

Lees mijn privacybeleid voor meer informatie.

Volg:

6 Reacties

 1. december 10, 2019 / 09:47

  Die blouse staat je prachtig, die kleur staat je ook gewoon heel goed! En die jurken zijn heel feestelijk en slim, met een colbert kan je ze voor meerdere gelegenheden dragen! Die rok en blouse vind ik super leuk, zoiets zou mij ook wel staan, al zou ik die rok echt moeten proberen. Hij verhult mijn buikje dan goed of net het tegenovergestelde… Het hangt een beetje van de stof en pasvorm af. Het liefst koop ik ook kleding die vaker te dragen is al heb ik wel een zwak voor heel feestelijke outfits als ik ze in de bladen zie of op het internet. Zo een nauwsluitende lange jurk die van onderen zo uitloopt (zo een zeemeerminnen-model) blijf ik onwijs gaaf vinden. Maar ja, wanneer kan je zoiets aantrekken? Ik hoop dat er ooit een knalfeest is, dan wil ik echt uitpakken qua feestkleding. Glitters en alles wat daarbij hoort, te gek!

 2. december 11, 2019 / 07:53

  Ik let daar dus ook op; dat ik kleding vaker kan dragen en ook onderling kan combineren. Ik ben natuurlijk nogal van de prints en kleuren, dus ik moet zeggen dat het niet altijd even eenvoudig is, maar dat het me wel steeds beter afgaat;-) Ik vind jouw roze blousje met die zwarte strik ook zo leuk.

 3. Sonja
  december 11, 2019 / 09:54

  Ik hou van feestelijke kleding. Kant, glimmertjes, het maakt mij niet uit. Dit jaar ga ik voor een sterrenprintje en morgen heb ik een feestje en trek ik het alvast aan.

 4. Natascha - Beautyopinie
  december 11, 2019 / 16:52

  Ik vind jou alles prachtig staan geloof ik haha. Zelf ben ik wel gek op wat wijdvallende jurkjes. Dit jaar wordt het een heeeeel wijd vallende jurk vrees ik haha, ik ga dan ook niets nieuws kopen.

 5. december 12, 2019 / 18:59

  Alle items staan jou mooi! Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf gemakkelijk een feestelijke jurk draag tijdens een casual gelegenheid. Gewoon omdat ik het leuk vind! Themafeesten vind ik zelf heel irritant.

 6. december 13, 2019 / 11:39

  Wat een leuke outfits, staan je geweldig! En ja, ik denk er net zo over. Ik draag momenteel een jasje op het werk dat ik vorig jaar voor de feestdagen had gekozen. Ik moet het echt ook voor verschillende gelegenheden kunnen gebruiken, anders is het echt zonde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Mijn foto\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'s en teksten zijn auteursrechtelijk beschermd. Wil je ze toch gebruiken, neem contact op via mijn contactformulier en vraag naar de mogelijkheden.