Garnier herbruikbare Eco pads wattenschijfjes

Herbruikbare wattenschijfjes zie je steeds vaker, ze zijn milieu vriendelijk en duurzaam. Maar zijn ze ook praktisch? Gemiddeld gooien we zo’n 700 tot 1500 wattenschijfjes in de prullenmand en dat is een behoorlijk aantal als je erover nadenkt. Vandaag vertel ik jullie hoe de eco pads van Garnier me zijn bevallen en of ze de normale wattenschijfjes hebben kunnen vervangen.

Garnier Herbruikbare Eco Pad Wattenschijfjes

Garnier Eco Pads ( 3 pads | € 9,99)

De nieuwe Eco Pads van Garnier SkinActive zijn hoogwaardige herbruikbare reinigende wattenschijfjes om het gezicht te reinigen en make-up tot 100% te verwijderen. De Eco Pads zijn te gebruiken in combinatie met jouw favoriete Garnier Micellair Water.

Eerlijk gezegd had ik er tot voor kort niet bij stil gestaan om herbruikbare wattenschijfjes te gebruiken totdat ik ze eind vorig jaar meekreeg tijdens een event van L’Oréal. Het idee om deze wattenschijfjes te gebruiken met m’n favoriete micellair reinigingswater, wat overigens al jaren de roze (originele) variant van Garnier is, sprak me wel aan. Maar, ik vroeg me ook af of het écht zou werken en of ik niet in een mum van tijd naar de gewone wegwerp wattenschijfjes zou grijpen.

Het formaat van de eco pads is in ieder geval goed. Ik gebruik altijd maxi wattenschijfjes en de eco pads zijn zelfs nog iets groter. Ze zijn ook heerlijk zacht en voelen enorm fluffy aan. Ze hebben een roze en witte kant die even zacht aanvoelt.

Garnier Herbruikbare Eco Pad Wattenschijfjes

Ik gebruik de eco pads steeds in combinatie met micellair water van Garnier dat ik een van de meest fijne en milde gezichtsreinigers vind. Mijn gevoelige huid reageert hier namelijk heel goed op. Ik had verwacht dat de pads het micellaire water grotendeels zouden absorberen omdat ze zo fluffy zijn, maar gelukkig is dat niet het geval en nemen ze verrassend weinig product op.

De pads voelen super zacht aan op mijn gezicht en halen mijn oogmake-up in combinatie met het micellaire water er ook goed af. De pads voelen veel zachter aan dan gewone wattenschijfjes die in vergelijking met de eco pads bijna ruw aanvoelen.

Garnier Herbruikbare Eco Pad Wattenschijfjes

Garnier adviseert om de eco pads op 30 graden te wassen in de wasmachine. Zelf was ik ze op 40 graden en doe ik ze in een waszakje. Voordat ik ze in gebruik nam, heb ik ze trouwens ook gewassen. Misschien was dat niet nodig geweest, maar ik vond het een prettig idee.

Je kunt de eco pads tussentijds wassen en ze daarna opnieuw gebruiken. Zelf gebruik ik een vloeibaar wasmiddel dat ik altijd mee op reis neem om ze mee te wassen. Voor een grondige reiniging adviseert Garnier om ze één keer per week in de wasmachine te wassen samen met je andere was en ze daarna plat op te laten drogen. Vaak spray ik ze voor de zekerheid van tevoren in met een anti-vlekkenmiddel om er zeker van te zijn dat alle vlekken er goed uit gaan en dat werkt goed. Vooral mascara vlekken kunnen nogal hardnekkig zijn. Ik kan me voorstellen dat de pads op een gegeven moment wel wat gaan verkleuren, vooral de witte kant van de pads, maar tot nu toe komen ze nog steeds schoon uit de wasmachine. Volgens Garnier gaan de eco pads overigens zo’n 1000 wasbeurten mee.

En ben ik om? Ik denk het eigenlijk wel! Om een hele week door te komen, zijn drie eco pads te weinig of je moet ze elke dag wassen en ik merk bij mezelf dat daar wel eens de klad in komt. Inmiddels heb ik 6 pads en daar kom ik in principe de week mee door, door bij voorbeeld een pad tussentijds met vloeibaar wasmiddel te wassen. En soms red ik het met 1 kant van de eco pad wanneer ik weinig make-up draag en gebruik ik de volgende dag de andere kant. Misschien dat ik er nog wel een setje bij koop zodat ik niet direct na 1 week hoef te wassen. Dat lijkt me helemaal ideaal. Er zijn regelmatig leuke acties met Garnier producten, zo is er bij Etos momenteel een 1+1 gratis actie. Dus mocht je de eco pads een keer willen uitproberen dan is nu misschien een goed moment.

Wat denken jullie van deze eco pads en zou het wat voor jou zijn?

Premium Nieuwsbrief

Mis nooit een blogpost, nieuwtje of winactie en meld je aan voor mijn nieuwsbrief!

Lees mijn privacybeleid voor meer informatie.

Volg:

5 Reacties

 1. februari 15, 2022 / 13:21

  Als je genoeg pads hebt om de tijd door te komen tot de volgende wasbeurt dan zijn ze inderdaad ideaal. Zeker voor iemand die nauwelijks make-up draagt zoals ik, maar toch iedere dag zijn gezicht reinigt. En ik weet hoeveel watjes in de vuilnisbak terecht komen, dat is echt een hoop!
  Ik draai om de dag wel een was, dus ik zou ze regelmatig kunnen wassen.
  Ik ga eens kijken, als er nog een kortingsactie is neem ik ze mee!

  • Deb
   Auteur
   februari 15, 2022 / 18:03

   Ze zijn echt heel fijn en zorgt ervoor dat ik veel minder wegwerp wattenschijfjes gebruik. Ik gebruik er namelijk sowieso al veel om nagellak mee af halen 🙈. Daar zijn ze helaas niet geschikt voor. Momenteel is er een 1+1 kortingsactie van Garnier bij Etos die ook geldt voor de eco pads dus als je ze wilt uitproberen, zou ik nu zeker mijn kans grijpen. Is wel een goede deal vind ik. Ik ga ze zelf ook halen.

 2. februari 16, 2022 / 10:14

  Wat tof dat Garnier ze nu ook verkoopt. Ik ben nu een jaar of 2 aan deze wattenschijfjes en vind het erg leuk dat het door het bredere publiek wordt omarmd! Ik gebruik ze omdat het beter is voor het milieu maar eigenlijk ook gewoon omdat ik het veel fijner vind haha. Helaas inderdaad nog geen oplossing gevonden voor nagellak. Daar gebruik ik ook nog steeds watjes voor.

 3. februari 16, 2022 / 17:57

  Oh, ik heb deze hier ook nog liggen, maar moet er nog foto’s van maken dus heb ze nog niet gebruikt! Moet ik dus dringend eens doen, zien er heel fijn uit!
  Onder de douche gebruik ik wel altijd zo een speciaal washandje, dus denk dat ik ook van deze wel fan ga zijn!

 4. februari 20, 2022 / 21:49

  Ja ik gebruik ze steeds vaker. Eigenlijk altijd wanneer ik make-up draag (en dat is niet elke dag😬). Ik merk wel dat ik met een toner vaak wel nog gebruik maak van wegwerp varianten. Daarbuiten ben ik helemaal om1😍 En inderdaad… Ik vind de pads veel zachter aanvoelen dan wegwerp varianten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Mijn foto\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'s en teksten zijn auteursrechtelijk beschermd. Wil je ze toch gebruiken, neem contact op via mijn contactformulier en vraag naar de mogelijkheden.