HEMA PURE nagellak: vegan & 70% natuurlijk

De laatste tijd zijn er gelukkig steeds meer merken die switchen naar producten met een meer natuurlijke samenstelling. HEMA is daar ook een van. Onlangs bracht het merk een PURE collectie nagellak uit die 100% vegan is en voor 70% bestaat uit natuurlijke ingrediënten die afgeleid zijn van maïs, katoen en suikerriet. In nagellak zitten natuurlijk behoorlijk wat chemicaliën en aangezien ik het heel vaak gebruik, is het natuurlijk altijd beter wanneer er zo min mogelijk troep in zit. Maar ik vind het ook belangrijk dat de kwaliteit goed is. Daarom was ik erg benieuwd naar de nieuwe PURE nagellak van HEMA. Ik kreeg er drie om uit te proberen en vertel jullie vandaag wat ik ervan vind en laat natuurlijk ook de swatches zien. Dus kijk snel verder!

De PURE nagellak van HEMA is herkenbaar aan het lichtgroene dopje en heeft een breed en ovaalvormig kwastje. Dit soort kwastjes vind ik zelf het fijnste werken en kun je ook het makkelijkste mee langs de nagelriemen lakken zonder te knoeien.

De basecoat bevat net als de andere lakken uit deze lijn onder andere extract van rode algen en brengt fijn aan en droogt ook snel. Ik vind dit een hele fijne basecoat.

Mango Mojito is een warme gele kleur die zeker wat weg heeft van het vruchtvlees van een mango. Omdat het een warmere kleur geel is vind ik hem ook mooi voor het najaar. Maar denk wel dat dit een kleur is waar je van moet houden en moet ik eerlijkheidshalve zeggen dat het niet echt mijn kleur is.

Maar vind ik het wel weer een leuke kleur om bijvoorbeeld in nailarts te gebruiken. Mango Mojito heeft drie lagen nodig voor een volledige dekking.

Lilac blossom is een koele paarse nagellak met een grijze ondertoon. Ik vind dit een erg mooie tint voor het najaar.

Afhankelijk van de lichtval pakt Lilac Blossom de ene keer donkerder uit dan de andere keer. Op de foto hieronder ziet Lilac Blossom er weer iets lichter uit. Dekt mooi met drie laagjes.

De PURE nagellakken van HEMA zijn me goed bevallen en brengen ook fijn aan. Een minpuntje vind ik de dekking want beide lakken hadden drie lagen nodig voor een goede dekking. Nu weet ik natuurlijk niet of dit ook zo is bij de andere lakken uit deze lijn want ik heb er maar twee kleuren van geprobeerd. Ik weet uit ervaring dat nagellak met een meer chemische samenstelling niet per definitie ook een betere dekking geeft. Maar het is wel iets dat me is opgevallen. Doordat er meer laagjes nodig waren, duurde het ook wat langer voordat de nagellak droog was en dat leverde een paar beschadigingen op tijdens het swatchen die ik gelukkig makkelijk kon bijwerken. De basecoat vind ik erg fijn en zal ik zeker opnieuw kopen. Ik gebruik basecoat erg vaak en dan geef ik toch de voorkeur aan een die grotendeels natuurlijk is.

De PURE nagellakken zijn verkrijgbaar voor € 3,50 (11 ml) bij HEMA.

Letten jullie op de samenstelling van nagellak en wat vinden jullie van deze kleuren?

Premium Nieuwsbrief

Mis nooit een blogpost, nieuwtje of winactie en meld je aan voor mijn nieuwsbrief!

Lees mijn privacybeleid voor meer informatie.

Volg:

13 Reacties

 1. oktober 15, 2020 / 11:07

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit zo op de samenstelling let. Ik heb wel bepaalde favoriete nagellak merken maar dat is meer omdat ik die dan prettig vind lakken. De kleur Lilac blossom is echt prachtig trouwens.

  • Deb
   Auteur
   oktober 21, 2020 / 07:47

   Ik merk wel dat mijn nagels opknappen van bepaalde nagellak met een verzorgende samenstelling zoals bv Breathables (die overigens ook vegan en 13-Free zijn) van ORLY. Dus in dat opzicht let ik er wel op omdat ik echt verschil merk. Ik vind het goed dat merken hier steeds meer op letten.

  • Deb
   Auteur
   oktober 21, 2020 / 07:43

   Ga je ook zeker mee opvallen. Geeft zeker kleur aan de herfst ?.

  • Deb
   Auteur
   oktober 21, 2020 / 07:42

   Die vind ik ook het mooiste en het meest draagbaar, van de gele moet je echt houden ?.

 2. Natascha - Beautyopinie
  oktober 16, 2020 / 10:31

  Ik heb er een tijdje erg op gelet maar eerlijk gezegd ben ik toch weer afgehaakt omdat deze lakjes bij mij dan veel minder goed bleven zitten 🙁

  • Deb
   Auteur
   oktober 21, 2020 / 07:40

   Ben wel benieuwd of dat met of zonder topcoat was. Dat maakt meestel echt wel een groot verschil. Mijn nagellak blijft er echt wel een dag of 5 strak op zitten met een goede topcoat en daarna haal ik het er meestal weer af omdat ik het zat ben of iets te swatchen heb hihi ?.

 3. oktober 16, 2020 / 13:26

  Ik let daar eigenlijk nooit op, maar als een nagellak heel sterk en chemisch ruikt dan zal ik hem niet snel weer kopen. Die gele kleur vind ik wel heel erg mooi! Ik herken dat van de lange droogtijd van de Hema lakjes, voor mij moet een droogtijd zo kort mogelijk zijn. Ik ben te ongeduldig om lang stil te zitten met mijn handen! 😉

  • Deb
   Auteur
   oktober 21, 2020 / 07:38

   Helemaal mee eens, ik kan ook niet lang stil zitten. Vaak helpt een sneldrogende topcoat maar in dit geval heb ik ze natuurlijk zonder uitgeprobeerd. Dat er 3 lagen nodig waren hielp natuurlijk ook niet echt mee ?.

 4. oktober 19, 2020 / 14:22

  Oh wat fijn om weten dat ze zo natuurlijk, ga zeker eens een kijkje nemen naar hun aanbod hierin. Deze zijn alvast twee hele mooie kleurtjes!

 5. oktober 21, 2020 / 22:46

  Buitenom de prachtige swatchfoto’s (die je altijd maakt!), spreekt me de vorm van de kwastjes enorm aan. Dat werkt altijd zo makkelijk, snel en streeploos. Misschien gek, maar eigenlijk let ik er bij nagellak weinig op welke bestanddelen erin zitten.

 6. oktober 29, 2020 / 19:41

  Wat jammer dat hij wel echt meerdere laagjes nodig had, dat vind ik altijd echt een minpunt bij nagellakjes. De kleuren zien er wel prachtig uit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Mijn foto\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'s en teksten zijn auteursrechtelijk beschermd. Wil je ze toch gebruiken, neem contact op via mijn contactformulier en vraag naar de mogelijkheden.