Nail Stamping: dit zijn mijn must-haves

Wanneer je mij wat langer volgt, weet je dat ik dol ben op nail stamping. Ik vind het een van de leukste manieren om snel mooie nailarts te creëren. Een paar jaar geleden schreef ik een artikel met mijn tips en tricks voor nail stamping en het leek me leuk om er een vervolg aan te geven en mijn stamping must-haves met jullie te delen. In de loop van de tijd heb ik een aantal fijne favorieten ontdekt die het stempelen zeker een stuk makkelijker en daarom ook nóg leuker maken.

Doorzichtige siliconen stempel

Een van mijn laatste ontdekkingen op het gebied van nail stamping is de Crystal Clear Stamper van MoYou London. Met deze doorzichtige siliconen stempel kun je printjes heel precies aanbrengen omdat je er doorheen kunt kijken. Ik had eerst een kleiner formaat van deze stempel, maar omdat grotere printjes daar niet goed op paste vond ik ‘em minder handig. Ook kon je de bovenkant er niet vanaf halen wat je bij deze wel kunt. Je hebt deze stempel ook in goedkopere varianten, maar daar heb ik zelf geen goede ervaringen mee. Die stempels pakken de printjes namelijk niet zo goed op. Ik houd het daarom zelf het liefst bij MoYou omdat ik weet dat dit goede kwaliteit is. Ik vind deze grote doorzichtige stempel echt een uitkomst waarmee je bijvoorbeeld ook makkelijk in lagen kunt stempelen. Mochten jullie het leuk vinden dan kan ik dat nog wel een keer wat uitgebreider uitleggen.

Waar je wel rekening mee moet houden is dat een siliconen stempel wat kwetsbaarder is dan de sticky marshmallow stempel van MoYou London (die zie je rechts op de foto hieronder) in de zin dat er sneller scheurtjes in kunnen komen. Deze stempel heeft gelukkig een dop zodat je ‘em na gebruik kunt beschermen tegen beschadigingen. Zo zou ie, wanneer je er voorzichtig mee omgaat, toch wel een tijdje mee moeten gaan.

Liquid nailart tape

Iets waar ik niet meer zonder kan is liquid nailart tape. Dit is latex in vloeibare vorm dat je op je nagelriemen en langs je nagels aanbrengt voordat je gaat stempelen. Het droogt transparant op en kun je na het stempelen heel makkelijk van je vingers aftrekken. Met de liquid nailart tape voorkom je dat er nagellak op je vingers komt dat je er vervolgens weer af moet halen met nagellak remover waardoor je handen ook uitdrogen. Het voorkomt wat dat betreft echt een hoop gedoe. Deze van MoYou belooft overigens naar watermeloen te ruiken, maar dat doet ie dus niet want hij ruikt behoorlijk plastic-achtig.

Een goede zwarte en witte stempel nagellak

Je hoeft niet per se echte stempel nagellak te gebruiken om mee te stempelen. Vaak kun je dit ook prima met gewone nagellak doen en is het een kwestie van uitproberen. Vooral met metallic nagellakken kun je vaak goed stempelen. Met witte en zwarte nagellak vind ik het een ander verhaal. Ik heb verschillende witte en zwarte nagellakken geprobeerd om mee te stempelen, maar vind ze van een stempel merk toch sterker van kleur waardoor de printjes mooier en duidelijker over komen.

Mini stempel schraper

Met een schraper verwijder je overtollige nagellak van de stempel plaat. Je kunt hiervoor ook een oude bankpas gebruiken, wat ik in het verleden ook wel heb gedaan. Maar zelf vind ik de schrapers van MoYou qua formaat en stevigheid beter werken. Ook maken ze naar mijn idee minder krasjes op de stempelplaat.

Fijne stempelplaatjes

Het mag duidelijk zijn dat ik een echte MoYou fan ben 😊.Ik koop eigenlijk alleen nog maar stempelplaatjes van dit merk. Ze hebben stempelplaatjes per thema en er is gewoon super veel keuze. MoYou is mijn persoonlijke  favoriet, maar er zijn natuurlijk meer merken die dit soort stempelplaatjes verkopen.

Mochten jullie nog vragen hebben of graag een wat uitgebreidere review willen zien van een van mijn must-haves laat het me zeker even weten in de comments!

Premium Nieuwsbrief

Mis nooit een blogpost, nieuwtje of winactie en meld je aan voor mijn nieuwsbrief!

Lees mijn privacybeleid voor meer informatie.

Volg:

11 Reacties

 1. januari 9, 2021 / 16:26

  Wat een mooie producten gebruik je! Ik stamp zelf eigenlijk nooit meer, maar ik heb het vroeger wel veel gedaan. 🙂

 2. januari 10, 2021 / 13:10

  Oh haha, dit is eigenlijk allemaal abracadabra voor mij;-) Ik maak natuurlijk nooit nail art en ik had er eigenlijk nooit bij stil gestaan dat daar allemaal tools voor zijn;-) Wel eens leuk om te zien waar jij al die kunstwerkjes nu eigenlijk mee maakt.

  • Deb
   Auteur
   januari 16, 2021 / 20:33

   Hihi, ik snap het dat was het destijds ook voor mij 😂. Het lijkt echt een stuk moeilijker dan het is.

 3. januari 10, 2021 / 13:25

  Dit vind ik leuk om eens te kijken hoe dat precies in zijn werk gaat, dus ja, als je een keer daar een artikel over wil maken graag! Ik begrijp dat je eerst nagellak op doet en daarna smeer je die stempelplaat in met een andere lak? Moet je het dan niet met remover van die plaat afhalen? Of stempel je plaatjes erop?
  Je hoort het al, ik heb er geen kaas van gegeten. Het lijkt mij ook heel leuk om eens te proberen, in ieder geval weet ik nu het merk waar ik naar moet kijken!

  • Deb
   Auteur
   januari 16, 2021 / 20:32

   Haha, de plaatjes stempel je er inderdaad op. Maar ik zal het een keer goed uitleggen, het is namelijk echt super leuk en makkelijk zodra je het onder de knie hebt. Jij bent behoorlijk creatief dus dit gaat jou zeker lukken 👌🏻.

 4. januari 11, 2021 / 13:19

  Ik kom er al niet aan toe om mijn nagels te lakken, laat staat nailart toe te voegen 😀 maar dit zijn wel hele handige tips, bedankt om te delen!

  • Deb
   Auteur
   januari 16, 2021 / 20:29

   T’is echt een stuk makkelijker dan freehand nailart. Echt een leuke techniek om mee te beginnen, als je er een keer aan toe komt 😂.

 5. Natascha
  januari 11, 2021 / 16:14

  Wat een leuke blogpost en ideale manier om ideen op te doen. Mijn nagels zijn er denk ik niet mooi genoeg voor haha maar ik vind het altijd fantastisch om naar te kijken bij jou

  • Deb
   Auteur
   januari 16, 2021 / 20:27

   Ahh dat is lief 💖! Dank je wel.

 6. januari 17, 2021 / 22:56

  Wat een fijne tips! Ik had zo’n stempel van AliExpress en toen nog geen verdere ervaring met stempelen. Het lukte gewoon niet en dat frustreerde enorm. Toen heb ik een andere stempel gekocht (duurder) en dat werkte perfect! Dat scheelde behoorlijk wat gescheld op mezelf. 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Mijn foto\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'s en teksten zijn auteursrechtelijk beschermd. Wil je ze toch gebruiken, neem contact op via mijn contactformulier en vraag naar de mogelijkheden.