Classic Blue nails: Mijn 5 favoriete nagellakken in dé trendkleur van 2020

Classic Blue is door kleureninstituut Pantone uitgeroepen tot kleur van 2020. De kleur wordt omschreven als een rustgevende en betrouwbare blauwe tint waarop we kunnen bouwen. Het is een frisse blauwe kleur die me doet denken aan een diepblauwe oceaan en me een instant vakantiegevoel bezorgt. Deze kleur zullen we dit jaar veel tegenkomen in kleding, huisinrichting én cosmetica. Ik draag eigenlijk nooit blauwe nagellak (wanneer je het swatchen niet mee telt), maar ben stiekem toch een beetje besmet geraakt met het Classic Blue virus en heb voor jullie, ter inspiratie, vijf nagellakken uit mijn stash op een rijtje gezet die het beste in de buurt komen bij deze kleur.

De kleur die ik momenteel draag en een beetje uit het oog verloren was is Katherine Parr van het merk A-England uit hunTudoresque collectie. Katherine Parr is een donkerblauwe holografische nagellak waar je, wanneer je ‘em in direct zonlicht ziet, je ogen niet van af kunt houden.

Een wat fellere kleur blauw is It’s Brittney Beach uit ORLY’s Euphoria collectie van afgelopen zomer. Deze lak geeft me instant summer vibes.

Bell-Bottom blues uit essie’s Taking Center stage collectie uit 2015 was ik ook een beetje vergeten. Prachtig contrast van een donkerblauwe lak met turquoise shimmer, spat er echt van af!

Een andere klassieker is Tropical Blue uit de Paradise Island collectie van Trind uit 2013. Deze beauty heb ik alweer bijna 7 jaar en brengt na al die tijd nog steeds fijn aan. Fantastische kwaliteit en houdbaarheid heeft deze lak dus!

De lak waar ik mee afsluit is Booties on Broadway uit essie’s herfstcollectie van 2018. Ook deze lak ligt alweer een tijdje werkloos in de kast, maar ga ik binnenkort zeker weer eens dragen.

Draag jij wel eens blauwe nagellak?

Premium Nieuwsbrief

Mis nooit een blogpost, nieuwtje of winactie en meld je aan voor mijn nieuwsbrief!

Lees mijn privacybeleid voor meer informatie.

Volg:

10 Reacties

 1. Natascha - Beautyopinie
  januari 9, 2020 / 12:57

  Oeh, die van Orly vind ik mooi! Zelf draag ik eigenlijk nooit blauwe nagellak, meestal rood of roze 🙂 Lekker standaard haha.

  • Deb
   Auteur
   januari 10, 2020 / 08:24

   Dat soort kleuren draag ik ook meestal ?. Maar vond het wel leuk om voor de verandering blauw te dragen en dat werd ook direct opgemerkt door mijn omgeving ?. Ik vind blauwe nagellak soms wat lastig te combineren met kleding. Maar deze week heb ik het er speciaal op afgestemd.

 2. januari 10, 2020 / 10:56

  Ik vind die van Essie toch wel het mooist! Verder draag ik nooit blauw, mijn nichtje wel.. is der lievelingskleur haha

  • Deb
   Auteur
   januari 10, 2020 / 23:39

   Helemaal mee eens, ga zeker weer vaker dragen ?.

 3. januari 10, 2020 / 11:48

  Die ring aan je vinger vind ik mooi! Echt prachtig! Ik had eerst helemaal niks met blauw totdat ik van Pink Gellac eens een blauwe tint kreeg en vanaf dat moment ben ik om. Die van Trind vind ik heel krachtig!

  • Deb
   Auteur
   januari 10, 2020 / 23:38

   Dank je! Dat is mijn nieuwe Pandora ring, super blij mee ?. Wat betreft blauw, ben ik er dol op maar heb ik het weinig op mijn nagels ?. Vind het een kleur die niet altijd makkelijk te matchen is met de kleding die ik draag. De blauwe kleur van Trind vind ik ook prachtig, volgens mij is ie ook niet meer te koop dus ik moet er zuinig mee zijn ?.

 4. januari 12, 2020 / 10:55

  Ik heb wel eens een blauwe nagellak gedragen, een donkere tint en meer babyblauw. Leuk om eens af te wisselen met alle rode kleuren die ik heb. Booties on Broadway is een prachtige kleur blauw, maar die van A-England is ook een prachtkleur!
  Leuk dat je zo alle tinten bij elkaar laat zien!

 5. januari 13, 2020 / 08:49

  Jazeker! Ik heb vorig jaar een blauw lakje van Chanel gekocht; prachtige kleur die ik graag draag. Het enige nadeel is wel dat hij pas met drie lagen dekt. Sowieso vind ik Chanel nagellak vaak behoorlijk dun. Van de kleuren die jij laat zien vind ik Booties on Broadway van Essie absoluut het mooist.

 6. januari 16, 2020 / 11:38

  Ik kies nooit echt voor blauw, maar wauw wat een toffe collectie heb je. Misschien toch eens overwegen om te dragen, want vind het best mooi!

  • Deb
   Auteur
   januari 18, 2020 / 21:32

   Dank je! Ik kies eigenlijk ook nooit voor blauw op de nagels ?, maar vind het eigenlijk een hele toffe kleur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Mijn foto\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'s en teksten zijn auteursrechtelijk beschermd. Wil je ze toch gebruiken, neem contact op via mijn contactformulier en vraag naar de mogelijkheden.