essie gelcouture Sunrush Metals collectie

Wanneer je net als ik geen genoeg van essie kan krijgen dan kan deze zomer niet meer stuk! essie lanceert namelijk niet 1 maar 4 zomer collecties dit jaar! Na de zomer collectie 2019, bracht essie nog eens drie collecties uit die samen hun Summer Trilology vormen. Voor deze drie limited edition collecties liet essie zich inspireren door de aardse schoonheden van moeder natuur. De eerste collectie die ik jullie wil laten zien is de Sunrush Metals collectie van essie’s  gelcouture lijn. Kijken jullie mee?

Vorige maand ontdekte ik de lakken van essie’s Summer Trilogy collectie tijdens een event in Amsterdam waar Jessica Scholten, Nederlands bekendste nailartist, ons samen met het essie team alles over vertelde en waarmee een team van LAKWERK (het bedrijf waar Jessica mede-eigenaar van is) nailtechs klaar stond om je van een fantastische manicure te voorzien. Ik heb enorm genoten van het event en kon mijn geluk niet op toen we na afloop de complete Trilogy collectie mee naar huis kregen.

Naast Sunrush Metals zijn er ook nog de Rocky Rose en Gorge-ous geodes collecties die ik jullie later zal laten zien. Laten we nu snel kijken naar de Sunrush Metals collectie.

essie Sunrush Metals collectie

Speciaal voor de Summer Trilogy werden er 6 nieuwe lakken toegevoegd aan de gelcouture lijn van essie die samen de Sunrush Metals collectie vormen. Deze lakken hebben een metallic finish waarmee je helemaal on trend bent. In Nederland zijn er 4 lakken van verkrijgbaar.

essie gelcouture

Voor wie nog niet bekend is met de gelcouture lijn even een korte uitleg.

essie Gel Couture gellak is een easy-two-step applicatie voor een glossy lakfinish die tot 12 dagen houdt, zonder gebruik van een LED- of UV-lamp en dus niet onder doet voor een professionele gelmanicure behandeling. De lak is ook weer makkelijk te verwijderen met een nagellak remover.

essie’s gelcouture lijn werd in 2016 gelanceerd en bestond toen uit 30 kleuren. Inmiddels zijn de lakken in meer dan 100 tinten verkrijgbaar. Ik schreef er destijds deze review over. Bij deze lijn hoort een speciale topcoat die je gebruikt in combinatie met de lakken uit de gelcouture lijn.

Het witte flesje hieronder is de speciale gelcouture topcoat die ik bij alle swatches gebruikt heb. Deze topcoat geeft een geweldige glans, droogt super snel en zorgt ervoor dat je lang van je mooie nagels kunt genieten.

Sun-day style is een bronskleurige lak die goed dekt met twee lagen.

Lakken met een metallic finish moet je gewoon in direct zonlicht zien. In kunstlicht zien ze er misschien een beetje saai uit (zoals op de foto hierboven), maar wanneer het zonlicht erop valt komen ze echt tot leven.

Mijn ultieme favoriet is zonder twijfel Sunrush metal, van deze koraal metallic lak ging mijn hart direct sneller kloppen. Sunrush metal heeft drie lagen nodig voor een goede dekking en ondanks dat ik een voorkeur heb voor lakken die met twee lagen dekken, vind ik de tijd die ik in een extra laag moet steken dubbel en dwars waard en vergeet ik direct wanneer ik naar mijn nagels kijk.

De gouden gloed zie je pas goed in direct zonlicht.

Steel the show is een koele champagne gouden lak en geeft een mooie dekking met drie lagen.

Steel the show ziet er op de foto hierboven een beetje saai en misschien zelfs standaard uit, maar kijk eens hoe ie aan het shinen is wanneer het zonnetje erop schijnt. Magisch mooi toch?

Sequ in the know vind ik een hele bijzondere kleur. Ik vind het een warme oudroze tint, waar ook een hintje paars in zit. Op de foto draag ik drie dunne lagen lak.

Kijk hoe mooi in direct zonlicht, ik bleef er echt naar staren!

Kenden jullie de gelcouture lijn van essie al en wat denken jullie van de Sunrush Metals collectie?

De lakken van de gelcouture Sunrush Metals collectie zijn in juli en augustus verkrijgbaar voor €12,95 bij Boozyshop.

Premium Nieuwsbrief

Mis nooit een blogpost, nieuwtje of winactie en meld je aan voor mijn nieuwsbrief!

Lees mijn privacybeleid voor meer informatie.

Volg:

11 Reacties

 1. Natascha - Beautyopinie
  juli 24, 2019 / 08:25

  Ik moet heeeel eerlijk zeggen dat dit niet mijn kleurtjes zijn haha maar ik vind ze wel heel mooi! En damn die nagels van jou zeg!

  • Deb
   Auteur
   juli 31, 2019 / 07:46

   Haha, dat is lief dank je wel ☺

 2. juli 24, 2019 / 10:10

  Sunrush metal is zeker een mooie kleur! Ik ken de vorige gelcouture lijn van essie en die vond ik ook top, vooral de topcoat was heel goed. Stom dat ik die vergeten ben. Ik heb hem daarna nog een keer besteld en toen simpelweg vergeten. Nu ben ik ook benieuwd naar de andere kleuren, maar ik ga ervan uit dat jij die ook laat zien, leuk!

 3. juli 25, 2019 / 10:52

  Leuke kleurtjes! Ik ben normaal niet echt van het metallic, maar ik vind dit eigenlijk wel heel leuk!

 4. juli 25, 2019 / 18:43

  Wat zijn dit weer pareltjes zeg! Die kleuren spreken mij nou allemaal aan, dat heb ik niet snel!

 5. juli 27, 2019 / 08:43

  Wauw wat een leuke kleurtjes zeg, alleen die lichte vind ik een beetje mwa. Die andere zijn voller van kleur, dat staat toch mooier vind ik! fijn weekend en geniet ervan

 6. Pearl
  juli 30, 2019 / 10:31

  Om eerlijk te zijn vind ik eigenlijk alleen Sunrush Metal de moeite waard, de andere drie kleuren vind ik niet zo bijzonder.

 7. juli 31, 2019 / 20:46

  Dek kleuren zijn wel mooi, maar ik ben niet echt fan van de metallic lakjes moet ik zeggen.

 8. augustus 1, 2019 / 15:46

  Ik kies zelf niet zo vaak voor metallic kleurtjes, maar vind deze wel heel leuk!

 9. augustus 12, 2019 / 20:31

  Wat zijn ze leuk zeg, mooie kleurtjes. Ik hoop toch dat Essie jou inmiddels heeft aangesteld als hun vaste fotograaf/swatcher? Zo niet, dan zijn ze echt gestoord! Wát een prachtige foto’s, ik denk niet dat ik een blog ken die zulke mooie swatches maakt als jij <3 Echt een genot om naar te kijken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Mijn foto\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'s en teksten zijn auteursrechtelijk beschermd. Wil je ze toch gebruiken, neem contact op via mijn contactformulier en vraag naar de mogelijkheden.