Pink Gellac Starter Kit, mijn eerste ervaring met gel nagellak

14 dagen dezelfde nagellak dragen is een hele opgave voor mij. Nagellak draag ik hooguit één week en soms wissel ik zelfs meerdere keren per week van kleur. Om die reden begon ik nooit aan gel nagellak omdat ik vond dat ik het niet waard was. Pink Gellac dacht daar gelukkig anders over en vroeg mij laatst om hun starter kit uit te proberen. Lees verder voor mijn eerste ervaring met gellak!

Veel mensen in mijn omgeving dragen gel nagellak en zijn daar super enthousiast over dus toen ik de kans kreeg om de starter kit L Pro van Pink Gellac uit te
testen vond ik dat ik het toch een kans moest geven want hoe moeilijk kan het zijn om 14 dagen dezelfde nagellak te dragen? En als echte nagellak fanaat vond ik dat ik gellak ook een keer geprobeerd moest hebben al is het om erachter te komen wat mensen er zo geweldig aan vinden en natuurlijk ook of het wat voor mij is.

Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om de gellak op één hand volgens het boekje te gebruiken. Op mijn andere hand heb ik de gellak gedragen op een peel-off base-coat om de swatches mee te maken. In totaal kreeg ik vijf verschillende kleuren gellak opgestuurd die ik jullie natuurlijk graag wil laten zien en daar zou ik 50 remover pockets voor nodig hebben gehad, terwijl er maar 10 in de starter kit zitten. Dus ook om praktische redenen heb ik voor deze aanpak gekozen.

Wat zit er in de starter kit L Pro

♥ LED lamp en adapter
♥ Base
♥ Gellak kleur Dynamic pink
♥ Ultra shine coat
♥ 10 remover pockets
♥10 cleaner pockets
♥ nagelvijl en houten bokkenpootje
4 gellak kleuren naar keuze
♥ primer

Hoe werkt Pink Gellac

Over hoe de gelnagellak van Pink Gellac werkt vind je veel informatie op hun site maar ook in de handleiding die je bij de kit krijgt. Ik zal jullie dan ook de hoofdlijnen vertellen en hierbij een aantal persoonlijke tips delen zodat jullie van mijn schades en schandes kunnen leren. Mocht je meer willen weten check dan de website van Pink Gellac waar ze ook diverse filmpjes hebben waarin ze het een en ander uitleggen.

♥ Ruw je nagels op met de roze kant van de vijl en duw je nagellriemen terug met het bokken pootje. De witte kant van de vijl kun je gebruiken om je nagels in de gewenste lengte en vorm te vijlen.

♥ De cleaner pockets gebruik je om je nagels vetvrij mee te maken. Tip: Je kunt makkelijk met 1 cleaner pocket al je nagels vetvrij maken.

♥ Breng eventueel de primer aan wanneer je broze nagels hebt, dat zorgt voor een betere hechting. Je brengt de primer alleen aan de bovenkant van je nagels aan. De primer kun je aan de lucht laten opdrogen en hoeft dus niet onder de LED lamp.

♥ Breng vervolgens de base aan. Met de base moet je 15 seconden onder de LED lamp. De LED lamp geeft pas een piepje bij 30 seconden dus ik heb dit opgelost door de stopwatch op mijn telefoon te gebruiken.

♥ Breng 2-3 lagen van een gellak kleur aan. Voor de test heb ik zelf Nude Beige gebruikt. Hiermee ga je 60 seconden onder de LED lamp. Na 30 seconden geeft deze een piepje en na nog eens 30 seconden gaat ie uit. Het is de bedoeling dat je per laag je nagels 60 seconden onder deLED lamp doet.

♥ Als laatste breng je de shine aan. Tip: de shine topcoat is erg vloeibaar en gebruik je al snel teveel van waardoor het naast je nagels komt en dat geeft glimmende en als plastic uitziende randjes die er ook voor zorgen dat de gellak eerder loslaat.

♥ Om de gellak te verwijderen gebruik je de witte kant van de nagelvijl om de Ultra shine eraf te vijlen. Daarna week je je nagels in de remover pockets. Hiervan heb je er echt 1 per nagel nodig. Ik heb geprobeerd om de remover pockets uit te sparen en voor 2 nagels te gebruiken, maar dat was geen succes.

♥ Na ongeveer 10 minuten kun je de gellak er heel eraf halen met het bokkenpootje. Tip: doe dit heel voorzichtig. Je kunt namelijk als je dit niet met beleid doet de bovenkant van je nagel plaat verwoesten wat mij dus is gebeurd waarna ik mijn nagel glad moest polijsten. Ook heb ik de gel nagellak eraf proberen te trekken zonder dat ik de remover pockets had gebruikt omdat ik in reviews had gelezen dat dit kon. Doe dit vooral niet want je kunt je nagel er flink mee beschadigen.

♥ Verzorg je nagels met nagelriemolie en mocht je witte plekjes hebben op je nagels dan kun je deze wegvijlen met de roze kant van de nagelvijl.

Swatches van de kleuren die ik bij de starter kit ontving

Cloudy Blue omschrijft Pink Gellac als een zacht blauw-grijze kleur en daar ben ik het helemaal mee eens! Cloudy Blue is vrij transparant waardoor er drie lagen nodig waren om ‘em compleet dekkend te krijgen.

Mijn favoriete kleur is Cosmopolitan. Wat een prachtige koraalroze kleur is dit! Deze kleur draag ik momenteel op mijn teennagels. Cosmopolitan dekt goed met twee lagen.

Ook heeft Cosmopolitan prachtige fijne gouden shimmers, die je vooral ziet in direct zonlicht.

Dynamic Pink is net als Cosmopolitan een hele mooie zomerse kleur. Op de foto draag ik 2 lagen lak.

Dynamic Pink heeft trouwens prachtige blauwe shimmers die ik even met jullie wilde delen. Op de foto zie je ze niet zo goed als ik zou willen want in het echt zie je ze veel beter.

Nude Beige is een classy nude kleur die makkelijk te combineren is met elke outfit, maar die wel met je huidskleur moet matchen. Op de foto draag ik drie lagen lak.

Warm Marsala vind ik een echte najaarstint die mooi dekt met twee lagen.

Ook Warm Marsala heeft prachtige shimmers die helemaal tot leven komen in direct zonlicht.

Wat vond ik van de Pink Gellac starterkit

Het was even wennen in het begin, maar ik had het al snel onder de knie. De gellak brengt fijn aan en ruik je bijna niet. Ondanks dat ik gewend ben aan de geur van nagellak vind ik het nog steeds geen fijne geur en was de gellak letterlijk een verademing. Overigens met uitzondering van de Ultra Shine coat want die ruikt best sterk. De kleuren gellak die ik heb ontvangen brachten allemaal streeploos aan en wat fijn is aan gellak is dat het alleen maar droogt onder de LED lamp en niet aan de lucht waardoor het vloeibaar blijft en je het net zolang kunt blijven verdelen met het kwastje als je wilt zonder er strepen in te trekken.

Wat ik verder echt top vind is dat de nagels compleet zijn uitgehard na het aanbrengen van de Ultra shine coat en nadat ze 1 minuut onder de LED lamp zijn geweest. Daar kan geen sneldrogende topcoat tegenop!

Ik schoot nog een aantal keer uit met de Ultra Shine coat en dat leverde lelijke en glimmende opstaande randjes op langs mijn nagels. Ik gaf eerder al aan als tip om hier heel zuinig mee te zijn.

De primer is ideaal om chippen en tip wear mee te voorkomen, maar hierdoor gaat het erafhalen van de gellak wel iets lastiger kwam ik achter.

De remover pockets zijn in remover gedrenkte tissues en vind ik handig, maar ik miste toch wel een losse remover om kleine foutjes door knoeien mee te corrigeren. Ik vind 10 remover pockets trouwens best weinig want hier kun je maar 1 manicure mee doen. Omdat je je nagels zo’n 10 minuten moet laten weken in de remover tissues duurt het eraf halen van gel nagellak een stuk langer dan gewone nagellak. Niet een heel groot probleem, maar wel iets om rekening mee te houden. De remover pockets zijn overigens niet los te koop wat ik jammer vind. Je kunt wel remover wraps kopen bij Pink Gellak maar daar moet je zelf nog remover vloeistof op doen. Misschien werken ze wel heel goed, maar ik heb er zelf dus geen ervaring mee.

Ik heb de gel nagellak ook nog uitgeprobeerd op mijn teennagels en dat ging heel goed.Ik was even bang dat mijn voet niet in de lamp zou passen, maar die zat als gegoten.

En, hield ik het 14 dagen vol?

Ik heb het precies 11 dagen volgehouden. Op dat moment kreeg ik last van uitgroei wat ik niet mooi vond en zat er een klein barstje in een nagel. Ik heb toen besloten het eraf te halen. Ook heb ik tussentijds een nagel opnieuw gedaan omdat er aan de bovenkant een barst in kwam. Ik denk dat dit kwam omdat de nagel erg broos is. Nadat ik de primer had aangebracht (eigenwijs als ik ben had ik dat in eerste instantie dus niet gedaan) gebeurde het niet meer.

Omdat ik zoveel wissel van nagellak zul je mij nog steeds niet vaak met gel nagellak zien lopen. Maar voor op mijn teennagels en tijdens de vakantie vind ik het zeker ideaal.

Deze Starter kit in L Pro kost 99 euro bij Pink Gellac.

Draag jij wel eens gel nagellak en zo ja wat is jouw ervaring hiermee?

Premium Nieuwsbrief

Mis nooit een blogpost, nieuwtje of winactie en meld je aan voor mijn nieuwsbrief!

Lees mijn privacybeleid voor meer informatie.

Volg:

27 Reacties

 1. april 20, 2018 / 13:13

  Cosmopolitan is een heel mooie kleur, zeg! Ik vind het ideaal dat het zo lang blijft zitten. Ik ga mijn teennagels ook ermee proberen te lakken, ik ben benieuwd of ik die platvoeten van mij in de LED lamp krijg! 😉

  • Deb
   Auteur
   april 20, 2018 / 14:04

   Heerlijk kleurtje he, zo lekker zomers. Doe mij trouwens maar een Cosmopolitan.. on the rocks please ?.

  • Deb
   Auteur
   april 20, 2018 / 14:05

   Enne.. als ik die voeten van mij erin krijg, krijg je de jouwe er zeker ook in ?.

   • april 20, 2018 / 14:09

    Haha, ik ga het dit weekend eens proberen!

 2. Van Semmertier Sandra
  april 20, 2018 / 13:43

  Al jaren fan van Pink Gellac?Super tevreden van en massa’s kleurtjes.Ook goede klantenservice nadien indien nodig ?

 3. april 21, 2018 / 08:05

  Ik vind Cloudy blue en Nude beige echt prachtig. Ik hik dus met gel nagellak tegen dat verwijderen aan. Daar heb ik zelf geen goede ervaringen mee, maar ondanks het feit dat er maar 10 van die doekjes bij de set zitten, lijk jij er zo te lezen wel tevreden over, dus dat is een goed teken! Ook goed om te lezen dat je voet gewoon in de lamp past, zeker voor teennagels is gelnagellak natuurlijk ideaal.

  • Deb
   Auteur
   april 22, 2018 / 09:47

   Klopt, alleen duurt het verwijderen wel wat langer dan bij gewone nagellak. Wanneer je het de tijd geeft en ook de bovenste laag er goed af vijlt omdat op die manier de remover goed in de gellak kan trekken en zijn werk kan doen, is het verder een koud kunstje om het eraf te krijgen zonder je nagels te beschadigen.

   • Gisella
    december 4, 2021 / 09:52

    Ik kan ze na 2 weken zo los peuteren ben in 1 minuut klaar

    • Deb
     Auteur
     december 4, 2021 / 12:02

     Ik heb het ook wel eens zo geprobeerd, maar mijn nagelplaten beschadigden daardoor heel erg, m.a.w. was het geen succes. Ik zou het zelf zo zeker niet meer doen. Met een peel-off base coat kun je ze wel makkelijk lospeuteren maar blijft de gellak niet heel lang mee zitten.

     • Gisella
      december 4, 2021 / 12:20

      We komen wat krassen op
      Maar als ik schuur is dat ook. Doe gewoon elke keer pink gellac op 2 x rubber base 2 keer kleur en 2 keer topcoat en zijn ze super stevig maar m’n nagels waren opzich al heel dun en na 2 weken vallen ze er vaak af gisteren 4 nagels er af nu mooi paars met glitter er opgedaan dus komen de 2 weken onder de pannen

 4. Anouk
  april 22, 2018 / 09:31

  Ik gebruik ook al even Pink Gellac, maar met tussenpozen. Mijn nagels zien er altijd van af en ik wissel ook graag af. De reden waarom ik het eigenlijk gebruik, is omdat mijn nagels dikker en sterker zijn tijdens het dragen van de gellak. Als ik gewone nagellak draag, wissel ik toch om de 2 à 3 dagen van kleurtje. Als ik een ander kleurtje wil na 2 of 3 dagen gellac, laat ik die er gewoon opzitten, maar doe ik er gewone nagellak erbovenop. Die kan je dan probleemloos verwijderen met acetonvrije remover, zonder je gellak te beschadigen.

  • Deb
   Auteur
   april 22, 2018 / 11:29

   Dat is een goeie tip! Had ik zelf denk ik niet snel opgekomen ?. Zul je wel een donkerdere kleur moeten gebruiken dan de gellac om ‘em mooi dekkend te krijgen gok ik.

   • Anouk
    april 22, 2018 / 13:37

    Niet per sé donkerder, maar wel goed dekkend. En het handigst is natuurlijk als je een nude gellak op hebt, dan kan bijna alles er over ?

 5. Stephanie
  april 23, 2018 / 10:38

  Ik vind alle kleuren mooi! Zou het zeker ook wel eens willen proberen.

 6. april 24, 2018 / 14:10

  Ik vind ze allemaal heel mooie kleuren, zou ik allemaal zelf ook dragen.
  Nu, ik moet zeggen, ik gebruik al bijna een half jaar ofzo geen nagellak meer (tenzij eens voor de feestdagen), en ik merk dat mijn nagels echt veel sterker zijn, want ik had echt last van broze nagels die gingen splitten. Ik wou op vakantie graag nagellak opdoen, en had er zelf meegenomen, maar eigenlijk geen tijd gehad om op te doen.
  Ik mis wel vaak de tijd om mij ermee bezig te houden, te drogen, … voor dan enkele dagen want dat ziet het er al niet meer zo mooi uit bij mij (toch bij mijn broze nagels). Nu zo een gellak zou wel ideaal zijn dan (idd vooral voor de tenen), alhoewel het dan precies toch wel een gedoe is om eraf te halen…

 7. Cheryl Chow
  april 28, 2018 / 11:22

  Da’s ook toevallig Deb. Heb net een UV lamp kit van mijn zus geleend om het uit te proberen. Met wat gehannes de eerste keer is het me uiteindelijk de 2e keer wel gelukt om het goed op te krijgen. Maar ik denk dat ik toch liever een ledlamp ga aanschaffen, dat gaat veel sneller. Het ziet er mooi uit bij jou, maar snap dat het voor jou niet echt de “normale” nagellak kan vervangen.

  • Deb
   Auteur
   mei 1, 2018 / 17:50

   Hey Cheryl! Wat leuk dat je een comment achterlaat ?! Ik heb geen ervaring met een UV lamp (duurt dat zoveel langer?) alleen maar met de LED lamp. Het was ook voor mij wel ff oefenen. Voor op mijn tenen vind ik het ideaal maar voor op de nagels wissel ik gewoon teveel. En het eraf halen duurt langer dan bij een gewone lak, dus vandaar dat ik het voor wat betreft mijn nagels m.u.v. misschien de vakantie bij gewone nagellak houd.

 8. Aurélie
  mei 1, 2018 / 08:34

  Ik gebruik al verschillende jaren gellak thuis, je kan het aanbrengen als je er tijd en zin voor hebt en zo hoef je geen afspraak te maken in een nagelstudio. Onlangs ben ik in contact gekomen met Pink Gellac en heb dan ook resoluut een bestelling gedaan. Ik heb Base Extend genomen omdat ik heel fijne en broze nagels heb, ik gebruik ook de remover wraps, deze werken perfect, en ik heb ze ook tweemaal gebruikt wat dus ook lukte.

 9. mei 3, 2018 / 18:56

  Hele mooi kleuren en handig zo`n kits. Ik ben ook benieuwd of ik kan volhouden 14 dagen dezelfde nagellak dragen

 10. Petra Van Craen
  augustus 8, 2019 / 13:27

  Ik gebruik met tussenpozen Pink Gellak. Omdat mijn nagels er enorm van afzien. Waarschijnlijk mede door mijn kankermedicatie.
  Ik denk nu dat de Peel Off base coat mij wel kan helpen. Maakt het uit welke Peel Off je koopt? En welke Peel Off heb jij gebruikt?

  • Deb
   Auteur
   augustus 8, 2019 / 16:24

   Hi Petra, ik heb een peel-off base-coat van UNT gebruikt. Op zich kan ik deze zeker aanraden want de gel-nagellak komt er heel makkelijk mee af zonder je nagels te beschadigen. Het is wel zo dat de gel lak erg snel los laat. Ik vond de losgelaten nagellak bij voorbeeld ’s morgens in bed na het slapen en wanneer je nagels in aanraking komen met water laat het vaak ook al los. Wanneer je swatches maakt is dat niet zo’n probleem maar wanneer je langer van je gel manicure wil genieten is het misschien niet zo handig.

   • Petra Van Craen
    augustus 9, 2019 / 09:55

    Dank u wel voor de uitleg … ik ga het eens uittesten … als de techniek met de Peel Off niet goed komt dan gebruik ik maar de gellac volgens het boekje … en dan zal ik tussenpozen moeten inlassen … spijtig dan, want ik dacht vanaf nu tot +++ mooie kleurige en speciale nageltjes te hebben

 11. september 18, 2021 / 11:15

  Mijn gelnagels plakken nog , als ik alles volgens boekje heb gedaan.
  Wat doe ik verkeerd ?

  • Deb
   Auteur
   september 18, 2021 / 12:10

   Hi Alida, sommige topcoats hebben een plaklaagje inderdaad. Dit is heel normaal. Met een beetje cleaner (op een tissue) haal je dat er zo af. Ik heb zelf de shine topcoat van Pink Gellac en die heeft niet zo’n plaklaagje.

   • september 18, 2021 / 12:46

    Ik heb ook de Shine topcoat van pink gellac gebruikt

    • Deb
     Auteur
     september 18, 2021 / 12:51

     Dat is apart, nadat je ze onder de lamp hebt gedaan met topcoat zijn ze normaal gesproken niet meer plakkerig, maar afhankelijk van de topcoat kunnen ze nog een plakkerig laagje hebben. Ik weet ook niet of ze een plaklaagje hebben of echt ‘plakken’ (en zacht zijn). Heb je de lamp op 60s (LED) of 120s (UV) gedaan? ga daar wel vanuit omdat je, zoals je zegt, het volgens het boekje hebt gedaan.

     • F
      december 2, 2021 / 00:11

      Misschien dat de nieuwe versie van de topcoat wel zo’n laagje heeft? In mijn startkit staat dat he de topcoat moet afnemen met een cleaner doekje ivm plaklaagje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Mijn foto\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'s en teksten zijn auteursrechtelijk beschermd. Wil je ze toch gebruiken, neem contact op via mijn contactformulier en vraag naar de mogelijkheden.