Vichy Pureté Thermale Waterproof oogmake-up remover

Met de tropische temperaturen van de afgelopen dagen pak ik mijn waterproof mascara er steeds bij om te voorkomen dat het ’s middags halverwege mijn gezicht zit. Het aanbrengen is een piece of cake maar het eraf halen van waterproof mascara is best een dingetje waar ik ’s avonds vaak tegenop zie. Een goede waterproof make-remover is dan ook een must en ik was dan ook erg benieuwd naar deze van Vichy. Vandaag vertel ik jullie hoe deze mij bevallen is en of ik ‘em meeneem op vakantie.

 

Vichy Pureté Thermale Waterproof oogmake-up remover

Vichy Pureté Thermale Waterproof oogmake-up remover verwijdert zelfs de meest hardnekkige make-up en beschermt je wimpers.Dit alles in een twee-faseformule van olie en water met de bijzonder effectieve reinigende werking van olie en de frisheid van water. Make-up, zelfs waterproof make-up, wordt grondig verwijderd en wimperuitval wordt vertraagd.

Normaliter gebruik ik micellair water om mijn make-up eraf te halen, maar waterproof mascara is een stuk hardnekkiger en heb ik echt een waterproof remover voor nodig anders krijg ik het er niet goed af. Nu gebruik ik mijn waterproof mascara nog incidenteel maar op vakantie draag ik het echt iedere dag. Ik was nog op zoek naar een nieuwe remover voor waterproof make-up en toen ik laatst bij de apotheek was, viel mijn oog op deze van Vichy. Mijn goede ervaringen met het merk trokken me over de streep om ‘em mee naar huis te nemen.

Samenstelling van de oogmake-up remover

Toen ik in de apotheek stond scande ik snel de ingrediëntenlijst op stoffen waar mijn huid niet zo blij van wordt zoals alcohol, parfum maar ook op ingrediënten die ik liever niet zie in cosmetica zoals parabenen en SLS. Gelukkig kwam ik geen van deze stoffen tegen, het viel me sowieso op dat de ingrediëntenlijst vrij kort is. Zo zie ik ze persoonlijk ook het liefste. Twee ingrediënten waarvan ik nog nooit gehoord had zijn Arginine en Taurine. Volgens Vichy zijn dit stoffen die je wimpers verzorgen en beschermen tegen uitvallen.

Hoe je de oogmake-up remover gebruikt

Ik doe wat remover op een wattenschijfje, druk het voorzichtig tegen mijn (dichte) oog, masseer het een beetje en veeg het wattenschijfje daarna over mijn oog waarbij de meeste make-up eraf komt. Bij waterproof mascara moet ik dit soms een of twee keer herhalen en gebruik ik ook iets meer remover. Non-waterproof make-up vliegt er overigens nog net niet af met deze remover.

Hoe bevalt de oogmake-up remover

De remover bevalt erg goed! Het allerbelangrijkste is dat mijn waterproof mascara er goed mee af komt. Verder vind ik het fijn dat de remover geen vettig laagje achterlaat en mijn huid na gebruik zacht aanvoelt. Omdat je bij een waterproof mascara net iets meer moet boenen om het eraf te krijgen kunnen er soms wimperhaartjes meekomen. Met deze waterproof make-up remover hoef je gelukkig niet echt te boenen om je mascara eraf te krijgen, wanneer je het even de tijd geeft om in te weken gaat de mascara er goed af en komen er vrijwel geen wimperhaartjes mee.

Verder word ik blij van het korte ingrediëntenlijstje met milde bestanddelen en vind ik 12 euro (voor 150 ml) een redelijke prijs die ik er graag voor betaal. Deze oogmake-up remover gaat dan ook zeker mee op vakantie! Het is ook een flesje dat weinig plaats inneemt in de koffer. Leuk dat deze remover die ik in een spontane bui heb gekocht en zonder dat ik me van tevoren in reviews heb verdiept (wat ik meestal doe) zo goed bevalt!

Ik kocht Vichy Pureté Thermale Waterproof oogmake-up remover (150 ml) voor 12 euro bij de apotheek.

Gebruik jij een waterproof make-up remover, en zo ja welke?

Premium Nieuwsbrief

Mis nooit een blogpost, nieuwtje of winactie en meld je aan voor mijn nieuwsbrief!

Lees mijn privacybeleid voor meer informatie.

Volg:

9 Reacties

 1. Ilse
  juli 2, 2019 / 18:26

  Klinkt goed, mijn waterproof remover is op dus ik ga nu ook voor deze!

  • Deb
   Auteur
   juli 2, 2019 / 18:58

   Hij is ook écht goed, kan ‘em zeker aanraden ?!

 2. Sonja
  juli 2, 2019 / 20:48

  Ik dacht laatst ook ff grondig te werk te gaan met een make-up remover, maar och gut… traanogen tot en met. Dus nu voortaan even opletten en het juiste product gebruiken!

 3. Natascha - Beautyopinie
  juli 3, 2019 / 08:41

  Klinkt goed! Mijn make-upreiniger is bijna op en ik moet vanmiddag nog even langs de apotheek. Drie keer raden wat ik ga doen 😉

 4. juli 3, 2019 / 21:44

  Wat een gave zomerse foto’s! Ik heb ook vaak producten van Vichy en die bevallen me super goed!

 5. juli 6, 2019 / 09:00

  Vichy vond ik vroeger wat duur maar valt nu het mij reuze mee. Een speciale waterproof make-up reiniger heb ik (nog) niet, maar wellicht binnenkort wel nu ik ook een waterproof mascara in huis heb. En dan is Vichy een mooie keuze. Grappig dat jij ook altijd eerst reviews lees, dat doe ik ook altijd!

 6. juli 6, 2019 / 19:22

  Klinkt goed ik vind Vichy sowieso een heel fijn merk.
  X Robin

 7. juli 7, 2019 / 08:58

  Klinkt goed. Ik heb ook al vrij veel producten van Vichy gebruikt en ook mij vallen de producten zelden tegen. Ik gebruik eigenlijk bijna nooit waterproof make-up en mijn favoriete remover is die van Etos eigen merk. Super budget, zacht voor de ogen en mijn make-up vliegt er af;-)

 8. juli 8, 2019 / 15:15

  Wat fijn dat je niet hoeft te boenen met dit product. Ik ben de laatste weken zelf heel wat wimperhaartjes verloren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Mijn foto\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'s en teksten zijn auteursrechtelijk beschermd. Wil je ze toch gebruiken, neem contact op via mijn contactformulier en vraag naar de mogelijkheden.