Nail Stamping: zó kleur je de printjes in (het geheim van reverse nail stamping)!

Stempelen met één kleur is voor sommigen misschien al een hele uitdaging, laat staan het inkleuren van de printjes die je ermee maakt. Maar reverse stamping, zoals deze techniek wordt genoemd, is makkelijker dan je denkt. Wanneer je weet welke producten je er het beste voor kunt gebruiken, gaat het zeker lukken. Let maar eens op!

Reverse stamping technique

Wanneer je net begint met stempelen, raad ik je overigens aan om mijn tips & tricks voor nail stamping eerst te lezen. In dit artikel deel ik mijn ervaringen die ik door schade en schande rijker ben geworden en waar jij misschien je voordeel mee kunt doen.

Het uitkiezen van een printje om in te kleuren

Het eerste dat je doet is een leuk printje uitkiezen waar veel in te kleuren valt en waarbij de in te kleuren stukken niet te klein zijn om te voorkomen dat het priegelwerk wordt. Ik heb een rozen print uitgekozen en gebruikte een grote doorzichtige stempel om het op te brengen. Ik liet het printje eerst goed opdrogen en kleurde het vervolgens in met gewone nagellak. Voor het inkleuren gebruikte ik een fijn nailart kwastje. Het ingekleurde printje liet ik vervolgens goed opdrogen.

Reverse stamping

Reverse stamping, mijn aanpak

Wanneer het ingekleurde printje eenmaal is opgedroogd, is het tijd om het aan te brengen op je nagel. Ik heb heel wat filmpjes bekeken voordat ik door had hoe ik dat moest doen. Als het printje droog is moet je het vervolgens aanbrengen op je nagel waarvan de nagellak als het goed is ook droog is. Ik heb een hele tijd niet begrepen hoe ik dat voor elkaar moest krijgen. Ik had gezien dat mensen het printje op nog natte nagellak aanbrengen, maar de kans is groot dat het te nat is waardoor de nagellak indeukt en je meesterwerk vervolgens verpest is. Je moet het net doen op het moment dat het niet té nat en niet té droog is. En dat maakt het erg lastig.

Veel veiliger is om het te doen op bij voorbeeld een basecoat die een beetje kleverig blijft, zoals Bonder van ORLY. Wanneer je een dun laagje van deze basecoat gebruikt, kan het bijna niet mislukken is mijn ervaring. Wanneer je gel nagellak gebruikt, kun je een topcoat gebruiken die een plaklaagje achterlaat op je gelnagels zoals de Shine topcoat van Pink Gellac.

Wanneer het printje te groot is voor je nagel kun je liquid nailart tape, dat een van mijn nail stamping must-haves is, gebruiken langs je nagelriemen om te voorkomen dat het op je vingers terecht komt en gaat vlekken.

Wanneer je een laagje van de Bonder basecoat of Shine topcoat (die je uiteraard eerst onder de LED lamp hebt laten uitharden) hebt aangebracht breng je heel voorzichtig het ingekleurde printje aan op je nagel door het stempel kussentje voorzichtig en in een vloeiende beweging over je nagel te rollen. Doordat je nagel een beetje kleverig is, blijft het ingekleurde printje goed plakken op je nagel. Vervolgens breng je (in het geval van gel nagellak opnieuw) topcoat aan.

Reverse stamping

Hieronder zien jullie het resultaat. Je kunt natuurlijk ook op al je nagels een printje aanbrengen, maar omdat het redelijk arbeidsintensief is, hield ik het bij een accentnagel. Ik ben zelf heel tevreden over het resultaat, met een accentnagel oogt het net wat rustiger. Maar het is natuurlijk maar net wat je smaak is en hoeveel tijd je hebt.

essie Punch it up

Wat denken jullie van de reverse stamping techniek en heb je het wel eens uitgeprobeerd?

Voor het stempelen volgens de reverse stamping techniek gebruikte ik de volgende producten:

Whatsupnails Stempelplaat (B044 from ground comes life), Neither noir stempel nagellak, Jumbo clear stamper en nailart kwastje (Dance #20 Detail Brush)
Moyou London Cuticle Guard (liquid tape)
ORLY Bonder basecoat

Premium Nieuwsbrief

Mis nooit een blogpost, nieuwtje of winactie en meld je aan voor mijn nieuwsbrief!

Lees mijn privacybeleid voor meer informatie.

Volg:

11 Reacties

 1. maart 1, 2022 / 10:10

  Waauw, ziet er echt prachtig uit! Of ik me er aan ga wagen, vrees ervoor want bij mij gaat dit er nooit zo mooi uitzien! Maar heel handige tutorial!

 2. maart 1, 2022 / 13:43

  Ziet er prachtig uit! Zo knap gedaan. Ik durf mij er ook niet aan te wagen, ik heb wel eens simpele stipjes op mijn nagel proberen te maken en dat zag er al niet uit. Maar goed uitgelegd, benieuwd hoeveel mensen het gaan proberen!

 3. Natascha - Beautyopinie
  maart 2, 2022 / 14:36

  Wat een goede tips Debby! Van een pro 🙂

  • Deb
   Auteur
   maart 3, 2022 / 07:41

   Haha dank je! Wat lief, zo zie ik mezelf eigenlijk nog steeds niet 😂.

 4. maart 3, 2022 / 09:55

  Heel mooi! Ik kan me inderdaad wel erg goed voorstellen dat het arbeidsintensief is en dat je precies het juiste moment moet afwachten; de nagellak moet niet te nat zijn, maar dus ook niet al helemaal opgedroogd. Ik zou er waarschijnlijk vooral mee knoeien haha;-)

 5. maart 6, 2022 / 19:03

  Wow wat een werk, maar wat onwijs mooi! Dankjewel voor alle tips, die zijn heel handig en als ik veel tijd heb, ga ik het zelf eens proberen. 😊

 6. Ingrid
  oktober 12, 2022 / 09:44

  Even iets heel anders. Waarom 2 namen voor de nagellak? Expressie en Essie ?
  Groetjes
  Ingrid

  • Deb
   Auteur
   oktober 12, 2022 / 10:29

   Hoi Ingrid, leuk dat je reageert. Ik begrijp alleen je vraag niet helemaal😬. In het artikel noem ik allerlei producten van merken ik heb gebruikt, maar geen expressie en essie (heb ik wel een lakje van gebruikt voor de nailart met de roosjes). Het zijn slechts voorbeelden van producten die ik thuis heb liggen en gebruikt heb. Je kunt uiteraard ook andere merken gebruiken.

   • Ingrid
    oktober 12, 2022 / 11:37

    Hoi Deb,

    Dank je voor je snelle reactie.

    Wat ik wilde weten was of jij wist wat het verschil was tussen Expressie en Essie? Ik neem aan dat ze van dezelfde makel zijn, maar is er verschil tussen de twee?

    Gr. Ingrid

    • Deb
     Auteur
     oktober 12, 2022 / 11:42

     Hi Ingrid, ja dat weet ik zeker, ik schreef er eerder dit artikel over . Ik vind ze heel fijn omdat je ze zonder base- en topcoat kunt gebruiken en ze heel snel drogen.

     • oktober 12, 2022 / 14:46

      Ik vind Expressie ook hele mooie kleuren hebben ! En dan doe ik nog extra quick dry spray erop !
      Gr. Ingrid

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Mijn foto\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'s en teksten zijn auteursrechtelijk beschermd. Wil je ze toch gebruiken, neem contact op via mijn contactformulier en vraag naar de mogelijkheden.